Категории: Политика

Чи наважиться президент усунути Залужного

Суспільство серйозно дискутує на тему, наважиться чи не наважиться президент усунути Залужного.
Я не буду аналізувати сутнісний аспект (хто з них правий у суперечці, котра стала публічною), бо для адекватної людини тут питань немає. І прогнозувати, наскільки відставка талановитого і авторитетного генерала буде мати негативні наслідки для країни, теж не буду — не можу компетентно оцінити ступінь драматичності. Зупинюся лише на катастрофічності політичних наслідків для самого Зеленського.
1. Армія гарантовано не зрозуміє такого кроку Верховного, тим паче, що нікого й близького до Залужного за авторитетністю їй не запропонують (його просто немає). Що це означає для влади в нинішніх умовах, домисліть самі.
2. Західні партнери, від яких ми залежимо трохи більше, ніж повністю, також цієї відставки гарантовано не зрозуміють.
3. Суто політтехнологічно звільнення Залужного — мегадурість. Він піде, «забравши з собою» весь позитив від перемог попереднього періоду війни. А от майбутній негатив (а він неминучий — К.В.) для Зеленського посилиться в рази.
4. Залужний, наскільки можна зрозуміти від його оточення, ще не прийняв рішення про похід у політику після завершення бойових дій. Звільнення ж і неминуча образа заштовхнуть його туди автоматично.
5. Це буде поганою новиною для Зеленського як у середньостроковій, так і в найближчій перспективі (про дальню не кажу — там його на мапі немає). Навіть весняні президентські вибори він уже виграти не зможе (поки що шанси непогані — К.В.)
Ну, а тепер, якщо ви все це прочитали й погодилися, забудьте. Бо Верховний головнокомандувач у нас настільки тупий і капризний самодур (а його радники настільки бояться сказати слово поперек), що він цілком здатний всі ці раціональні мотиви проігнорувати

Karl Volokh


Не розумію!
Чому провідні ЗМІ проігнорували цю подію?!!
03 жовтня поточного року легендарного «Сумрака» Героя України генерала Гордійчука було звільнено з посади начальника училища ім.Богуна (колишнє Суворівське училище в Києві). Його призначено на іншу посаду в Академії.
Багато років знаю Героя особисто і пишаюсь цим! Знаю, як багато він зробив для реформи училища, для виховання молодих офіцерів-патріотів!
Після надважкого поранення Сумрак знайшов себе у виховній роботі. Дякую за це Петру Порошенку!
Я бачив на власні очі, як важко було Герою повертатись до нормального життя і яку велику роль в цьому відновленні відіграло призначення на нову посаду! Всі свої сили генерал присвятив виховній роботі.
Чому срані ЗМІ проігнорували таку подію? Невже ЛЕГЕНДА не заслуговує на елементарну увагу до своєї долі?
Як можна було ТАК обійтись з ЛЕГЕНДОЮ, чоботи якої мають цілувати всі «слуги» та всі «опи»?!!
Ігоре! Генерале мій дорогий! Я завжди з тобою!

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 09.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 09.05.2024 1. Україні варто продовжувати бити по російських НПЗ. - Атаки…

3 часа назад

Зеленський призначив командувачем ССО Олександра Трепака

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Лупанчука з посади посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ і призначив на цю посаду Героя…

9 часов назад

Щодо звільнення Кубракова

Мене зараз постійно просять про коментар щодо звільнення Кубракова (оскільки я багато років пишу про корупцію в будівництві). Але я…

9 часов назад

Минулої доби російські окупанти обстріляли 14 населених пунктів Херсонщини

Протягом минулої доби російські загарбники завдали ударів по населенню Велетенського, Кізомису, Станіслава, Інженерного. Понятівки, Садового, Антонівки, Білозерки, Берислава, Михайлівки, Миколаївки,…

17 часов назад