Категории: Шоу-биз

А знаєте, я їх починаю розуміти… їх ненависть і злобу…

У 2005-му році досить відома тоді в Україні «Студія Квартал 95», що складалась із молодих та енергійних КВНщиків, всім кагалом переїжджає в Київ та одержує можливість на повноформатну передачу під назвою «Вечірній Квартал», на найпопулярнішому в той час телеканалі «Інтер»(!), зразу ж у прайм-тайм(!!!).
.
Студія також зненацька отримує небувале до цього фінансування. Чому саме зараз? І чому так раптово? А все тому-що восени 2004-го в Україні відбувається дуже знакова подія – Помаранчева революція, і послуги перспективних та невибагливих в методах гумористів стають дуже і дуже затребуваними. «Квартал» моментально береться до справи і на повних парах починає мочити всіх, хто мав відношення до подій помаранчевої осені. І ось уже в суспільній свідомості починається бродіння, що «нє всьо так адназначна». Що в Київ під час революції приперлись ліниві безробітні западенці та тупі рагулі. Що Ющенко – ніякий, самозакоханий та покусаний бджолами самодур.Що Яценюк – нудний, переляканий та ні на що нездатний кролик-ботан, і т.д., і т.п. А тепер зробіть паузу і подумки згадайте, які асоціації у Вашій пам`яті прямо зараз в цей момент визивають згадані політичні персонажі? Частково співпадають з описаним вище? Якщо так, то я Вас вітаю: Ви піддались впливу стереотипів, нав`язаних прикольними криворізькими чувачками.
.
Натомість було і протилежне: мешканці українського Сходу у них – це працьовиті й самовіддані трударі, які «кормят всю страну», поки інші майданять (цей фальшивий стереотип радо використав ворог у 2014-му). Янукович – недалекий, але простий та прямий у спілкуванні мужик, в дошку свій пацанчик, який і в диню, при нагоді, може дати. А от Путін – недосяжне світило із далекого омріяного Всесвіту, про яке треба і жартувати акуратно, і згадувати не часто.
.
Все це низькопробне сміття методично роками вдовблювалось у свідомість телеглядача, пропагуючи узагальнений образ україномовного українця, як недолугого інтелектуально-обмеженого селюка, а України – як території повного безладу із ні на що не здатними прибацаними політиками. Як результат: повна деморалізація патріотичної й політично-активної частини суспільства, а на фініші – тріумф Януковича на президентських виборах в 2010-го. Ставка спрацювала – інвестиції в політизований треш-гумор виправдали себе на 120%.
.
В чому ж особливість цього гумору? Розрахований на невибагливого та всеїдного глядача, він паразитує на його найбільш примітивних та ницих прагненнях: висміюванні чиїхось вад та хиб, навішуванні стереотипів та ярликів, знецінюванні чужих успіхів та досягнень. Корінь всього цього – Совок, в якому в свій час жорстко засуджувався будь-який відхід від встановлених Партією норм, популяризувалась одноманітність, а будь-яке намагання виділитись нещадно переслідувалось та цькувалось.
.
Перекочувавши із пост совкової свідомості на сцену цей примітивний прийом маскульту заграв новими фарбами – політичними, знецінюючи не лише опонентів та їх успіхи, але й ідеї, смисли, переконання, а то й просто святі для інших речі. Чого лише вартують жарти про «сеньйора-Голодомора», «Термос» та «Ав-ав-автокефалію», висміювання європейських перспектив України та систематичне оббріхування національних здобутків. Ми вже не кажемо про еталонні перли щодо «ебонітових палочок» на Майдані та України, як «актріси нємєцкіх фільмав для взрослих». Один з останніх шедеврів – сценічний номер про будинок Гонтарєвої, який «сгарєл ат стида» під веселий акомпанемент народної пісні «Горіла сосна палала». Неймовірно мерзотне видовище, яке перетворило цинічний злочин на веселе й радісне свято. Ми навіть здогадуємось, хто радів більше всіх і плескав в пухкенькі долоньки.
.
Отже, карколомний успіх на ниві навколополітичного гумору підтвердив новоспеченим геніям гри на роялі правильність вибраного напрямку. Тим більше від замовників не було відбою. «Деньгі платят – а хулі єщьо нада?» Крок за кроком монополізуючи гумористичну галузь, захоплюючи нові напрямки та ринки й засмоктуючи в свої тенета креативну молодь, студія «Квартал 95» уже із 2014-го року стала просто одноосібним ретранслятором та гігантською фабрикою трешу, фейків та пропагандистських штампів. Апогеєм цього шабашу обезцінювання й тотальної дискредитації став серіал «Слуга народу» із сюжетом, здертим з італійського аналога. Цей агітпроп якимсь чином попав просто у нерв денаціоналізованої та дезорієнтованої частини суспільства. А потім настав 2019-й…
.
А потім настав 2019-й і, хоп хей ла-ла-лей, чувачки, життєвим і сценічним кредо яких були повальна дискредитація та знецінення, зненацька перекочували із владних кабінетів в серіалі у владні кабінети в реалі. А тепер питання на засипку: скільки у цьому випадку вони продукуватимуть конструктиву? Не креативу, а саме конструктиву, бо креатив ще на Фуд-Корті протух! Правильна відповідь – близько нуля. Ми вже це бачимо у розвалі міжнародної підтримки України, дезорганізації державних інституцій, розгойдуванні економічної ситуації, згортанні судової та медичної реформ, втечі інвесторів, дезорієнтації армії, перспективі втратити Приват та ризиках втручання в Нацбанк. Бо не здатні персонажі, у яких ЗНЕЦІНЕННЯ стає невід`ємною часткою їхнього сценічного іміджу та намертво вростає у особисту систему цінностей, вести себе уже по іншому, по іншому мислити, по іншому приймати рішення. Потрібен титанічний труд, щоб зламати опір егоїстичного внутрішнього «я» та почати продукувати щось системне і суспільно корисне. Серед людей на це здатні лише одиниці і це точно не наш «пастрєл, што вєздє паспєл». Тому то в Україні зараз нормально працює лише те, куди поки не дотягнулись руки нашої «молодої команди» та ще одна пара пухкеньких рученят. А спілкування з ними активного громадянського та патріотичного суспільства в останній місяць нагадує бородатий анекдот про монгольського космонавта, якого б`ють по руках «туди не лізь!», «сюди руки не сунь!», «то не чіпай!», «ту формулу не підписуй!» і т.д. Не весело, але як кажуть: не вб`єш – не в`їдеш!
І щоб будувати нову країну – технологія знецінення та руйнування не допоможе. Вона просто не підходить. І гумором та креативом її не заміниш. Тут треба бути державником – тобто будівничим держави. Інакше, чекає весела дорога в прірву й народ на якомусь етапі може попросити своїх слуг знайти іншого господаря.
P.S. 24.02.2022 — повно-масштабна війна з московією. Зе-блазні грабують держбюджет — обкрадаючи ЗСУ та українців — наче настав кінець світу,;відпочивають та святкують — наче в Україні, не військовий стан; преЗедент — майже дЄрмак; усі опозиційні канали та блогери під » ковпаком» влади — зевлада утискає право на СВОБОДУ СЛОВА; зеблазні руйнують міжнародні відносини з країнами, які нам допомагають- зброєю та фінансами; під час війни збираються проводити — вибори і т.д.
Скільки, ще українці — повинні терпіти цю зрадницько-блазневу владу?!
Ярослав Денека
А знаєте, я їх починаю розуміти… їх ненависть і злобу… От уявіть, ми ж їх попереджали, казали: «не робіть цього, не голосуйте за зє, ви приведете війну в країну, нас вбиватимуть, ґвалтуватимуть, катуватимуть, виселятимуть до сибіру! Ви ведете злочинців і зрадників! Вони зруйнують економіку! Зруйнують Державу! Це ж зрадники, ті ж риги, тільки в профіль! Не знищуйте Країну, одумайтеся! Ну нормально ж Країна розвивається! Не робіть дурні!!! Будемо кров’ю заливатися!
А вони нам: «ой, хуже нє будєт! Ліж би нє Порошенко! Барига, мародьор! Он — цибуля по 7.50!!! Хоть посмєйомся!»
І тут, раз… Країна залита кров’ю, зґвалтовані, закатовані, вбиті, вивезені на росію… Два моря захоплені, все Приазов’я, Херсон, Ізюм, Буча, Маріуполь, все потрощене і розбите, кров, смерть, жах, економіка загнулась. А тут ще й підрив греблі, тисячі жертв! І на цьому тлі барабани, 9 мільярдів, крадійство гумдопомоги, тотальна корупція!! І тут ми: ми ж вам казали!
ЩО ВИ НАРОБИЛИ, ДОВБ@Й@БИ!!! Ми ж вас попереджали!!!
Уявляєте, як це на психіку давить!
Та вони ненавидять нас за те, що ми виявилися правими!!!
Ми ж живі свідки їх тупості, безвідповідальності! Ми живі свідки їх помилок і прой@бів!
Звісно, вони нас ненавидять!!! Ну, а кого ще їм ненавидіти? Не себе ж?
НЕ ДУМАВ ??? Не думав — тепер не скигли і не звинувачуй 25% людей, які усіма силами намагалися вберегти Вас і майбутнє Ваших дітей від трагічної помилки……………
Як могла Україна породити таке величезне стадо тупого і де—льного би—а, яке за гарною картинкою не побачило власної смерті..??? Під його контролем тяжко помирав солдат Журавель…зараз кров’ю спливає сама Україна…під його контролем…куди вліз, блазню??Ах,як воно хотіло булаву!!!
Як голосно кричало на трибуні!!! Асфальтний екстаз вилився у страшну трагедію.. зелебобики, поїздили по нових дорогах???
Хто на чужину, а хто на цвинтар…дороги смерті…
Тг Чекалкін…
Igor Tsybulyak

Слухаю стрім молодої пари колаборантів з Маріуполя. І тут у однієї з них починається «крик душі», волає (цитую):
«Зєлєнскій нам так залівал, много чєго обєщал, говоріл про мір во всьом мірє, про то, что войну остановіт, про то, что язикового раздєлєнія в странє бить нє должно, но прі етом он сдєлал всьо ровно наоборот! Он утопіл страну в крові, он раздєліл народ! А какая била у нєго політічєская програма — ідєальная! Вєріли практічєскі всє! А какой сєріал снял! І всє повєлісь!».
Дуже цікаво це слухати від колаборантів: українофобів та відкритих прихильників русского міра. Не кажу, що всі, хто голосував за Зеленського, були саме такими, але давайте чесно: дуже великий відсоток. У 2019 вони розказували, що страну в крові утопіл Порошенко, тепер вони розказують, що Зеленський. Насправді ж, це просто ті, хто під назвою «мір» чекав на окупацію України росією, тільки не з танками, авіабомбами і балістичними ракетами, а з успєнскімі, бастамі, кіркоровими, квн-ом, русскім язиком, рпц, вєлікой русской культурой тощо.
Тепер багато з тих голосувальників, які долучилися власним голосом до трагедії 2019 року в Україні, знаходяться на окупованих територіях, розказують, як їх зрадив Зеленський, вступають в колаборацію з окупантами, свідомо стають частиною антиукраїнської пропаґанди тощо.
Варто памʼятати, що чимало таких (я називаю їх латентними колаборантами) досі сидять в Україні, або виїхали за кордон за програмами наших західних партнерів. Вони досі чекають на «мір» з росією, не говорять українською мовою (навіть там, де цього вимагає Закон), вважають себе «ущємльоннимі», а у війні з росією звинувачують: Порошенка, Зеленського, Бандеру, Петлюру, Мазепу, кого завгодно — тільки не росію.
І одного дня ці люди підуть знову на вибори. За Зеленського вони вже не проголосують, як ви зрозуміли.
Вгадайте, за кого вони віддадуть свій голос?
Вгадали. Навіть колаборанти це вже розуміють і відверто кажуть (цитую): «Арєстовіч всьо правільно понімаєт і говоріт. У нєго чуйка хорошая!».
Тому не варто недооцінювати «чуйку» деяких русофілів, які активізувалися останнім часом, особливо на фоні не зовсім переможних результатів контрнаступу та нездійснених обіцянок Буданова до кінця весни/літа/року зайти в Крим.
Так само, як не варто недооцінювати кількість латентних колаборантів, переважна більшість з яких — не обовʼязково українофоби — а просто люди без визначеної ідентичності, поціновувачі холодильників, тарифів і низькосортних серіалів, а не своєї історії та культури: старі-добрі, незмінні, невиліковні (скільки б ракет на них не летіло): «какая разніца как називаєтся уліца і под какім она флагом, єсли на нєй горіт свєт і пахнєт хлєбом».

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 29.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 29.05.2024 1. росія планує підвищити податки для багатих компаній, оскільки витрати…

7 часов назад

«Стратегія війни» чи «стратегія перемоги»

У нас постійно намагаються започаткувати "дискусію" як "нам потрібна стратегія війни". Автори меседжа про "стратегію війни" насправді просто намагаються підмінити…

7 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 29.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

8 часов назад

Швеція передасть Україні літаки радіолокаційної розвідки ASC 890

Уряд Швеції представив 16-й і найбільший пакет військової допомоги для України на загальну суму 13,3 млрд шведських крон. Про це…

8 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 28.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 28.05.2024 1. путін у Китаї не зміг домовиться про пом'якшення підходу…

1 день назад