Категории: Мир

Чхали на ті заборони Кремля: США продовжують моніторинг сил РФ

Cтратегічні розвідувальні БПЛА ВПС США продовжують стеження за армією РФ попри намагання РФ ввести обмеження на польоти біля окупованого Криму.

Про це свідчать дані з транспондера RQ-4 Global Hawk з позивним FORTE10, який зранку 21 квітня виконує політ над акваторією Чорного моря.

Дані сформовані завдяки сервісу Flightradar24 та сервісу відстеження повідомлень NOTAM — notamMap

Слід зазначити, що вчора РФ опублікувала координати зон з обмеженнями для польотів у акваторії Чорного моря, які діють з 20 по 24 квітня без пояснення причин. У ці зони увійшла акваторія на захід від півострова та навпроти полигону «Опук» де зараз проходять концентрація підрозділів армії РФ.

RQ-4 Global Hawk оснащений цілим арсеналом засобів розвідки

Слід зазначити, що розвідувальні можливості RQ-4 Global Hawk, який оснащений радаром з синтезованою апертурою (SAR), дозволяє на оперативній глибині виявляти противника за будь-яких погодних умов. Окрім того, цей дрон також оснащений чутливими оптичними та інфрачервоними сенсорами.

Візуалізація можливостей стратегічного БПЛА США RQ-4 Global Hawk від @Gerjon_

Варто нагадати, що зараз у окупованому Криму армія РФ завершує посилення ударно-десантного угрупування. Воно спирається на 11 великих десантних кораблів та 13 десантних катерів, частина з яких була перекинута з Балтійського та Північного флоту РФ та Каспійської флотилії.

Водночас на півострові вже розміщено з’єднання 58-ої загальновійськової армії, штаб якої знаходиться у Владикавказі, а підрозділи мають постійні пункти дислокації у Чечні, Дагестані та Південній Осетії. А також зі Ставропольського краю перекинуті додаткові сили фронтової авіації.

defence-ua.com

Последние новости

Спочатку вони вб’ють твоїх митців

Спочатку вони вб’ють твоїх митців. Заб’ють за гаражами художниць, доведуть до самогубства поетів, згноять у таборах журналістів та істориків, розстріляють…

2 часа назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 23-24.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 24.05.2024 1. Розширення санкцій проти росії та посилення тиску на країни,…

2 часа назад

ПОДАТКИ І МОБІЛІЗАЦІЯ ВІД ГОЛОВНОГО ЛОТЕРЕЙНИКА

Напередодні видання Forbes повідомило, що Міністерство фінансів розробляє законопроект про підвищення податків, оскільки на воєнні потреби потрібно ще близько 500…

2 часа назад

Всі вони імперці: чому форуми російської опозиції є дуже небезпечними для України

Шановні Валерій Пекар і Андрій Яницький розпочали цікаву дискусію щодо форуму російської опозиції, який з якогось милого проходив у Львові.…

2 часа назад

ЗЕЛЕНА ЩИЛЬНА ХМАРНІСТЬ

Від того як примітивно брешуть зелені, у мене час від часу кров закипає в жилах. От вам свіжий приклад. "Укренерго"…

2 часа назад

Дмитро Чекалкин: Насправді — «СТАДІОН» виявився цвинтарем

Ви будете шоковані, що випливло в Оманських домовленостях! Що пообіцяв Зеленський Патрушеву

2 часа назад