Категории: ВидеоПолитика

Час вторгнення ми дізнались о 15:00 23 лютого. Я заїхав по дружину, забрав у свій кабінет, — Буданов

Українська розвідка дізналася про точну дату повномасштабного вторгнення РФ за 13 годин до того, як російські війська перетнули кордон.

Про це начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов розповів в інтерв’ю журналістові Дмитрові Комарову.

За його словами, Росія протягом двох тижнів змінювала дату вторгнення.

«23 лютого після обіду я забрав дружину. Ми заселилися в мій кабінет, знаючи, що наступного дня почнуться всі події», — сказав Буданов.

За його словами, остаточну інформацію про напад о 4-й ранку 24 лютого Україна отримала приблизно о 15.00 23 лютого.

«Близько 15-ї години 23 лютого ми отримали інформацію, що завтра о 4-й ранку воно (повномасштабне вторгнення. — Ред.) має починатися. 23 лютого вночі були викликані наші спецпідрозділи, вони озброїлися та чекали на виїзд до Гостомеля. О 4-й ранку вони відбули по своїх місцях», — розповів він.

Буданов наголосив, що важливо було затримати висадку російського десанту на аеродромі в Гостомелі. Саме це, за його словами, не дало росіянам захопити Київ. 


— Цікаво, коли Буданов власне розвідкою займається? — питає мій друг. — Враження таке, що левова частка його розкладу присвячена суто піару.
Спробую висунути пару версій, чому найпублічніший у світі голова спецслужби під час війни займається політикою більше, ніж власне функціональними обовʼязками.
1. «Завдання партії». Зелені розуміють, що на наступні вибори їм потрібен у топі списку популярний бойовий генерал. На Залужного їм розраховувати складно, Сирський не надто харизматичний і поганенько говорить. Буданов же «свій», і має непоганий послужний список. Відтак, його залишалося лише розкрутити в публічній площині (що й зроблено).
2. Порятунок власної задниці. Буданов ліпше за інших розуміє, що за провал підготовки до великомасштабного вторгнення керівництву країни й уповноваженим силовикам доведеться скоро (після завершення бойових дій) відповідати. І він, по-перше, створює собі алібі як посадовця, котрий, всупереч наказам згори, до війни таки готувався, і одночасно готує собі політичний трамплін туди, де дістати його буде складніше.
3. Як на мене, вірними можуть бути обидві версії (попри певний конфлікт між ними). Тобто, ОП забезпечує Буданову необмежений доступ до медіа в рамках власного плану, а той уже веде свою гру — попри те, що його зізнання про абсолютну впевненість у нападі московитів (на тлі впертого заперечення цього керівництвом країни) фактично компрометують останній шанс Зермака видати свою зраду за добросовісну помилку («не могли повірити»).
У будь-якому разі, непомірна медійна активність керівника спецслужби дратує й непокоїть. Хоча й не так сильно, як дебільність населення, котре, судячи з останньої соціології, сприймає Буданова як основне джерело правдивої інформації про війну (плач, Арестович!)
Karl Volokh
Росія на місяць виготовляє 25 «Калібрів», 2 «Кинджали», 35 Х-101, 5 балістичних ракет 9М723 до «Іскандер-М», — ГУР МО
————
Лише недавно Ванга годував нас прогнозами як ракет у ворога залишилося «на 2-3 залпи».
Після цієї заяви ворог випустив сумарно вже 530 ракет, що значно більше 2-3 залпів по 50-70 ракет, навіть, якщо відняти С-300.
Цією цитатою ГУР розписалося, що розвідки в країні немає.
Розвідка не зуміла виявити плани ворога по виробництву ракет, підготовку виробництва, налагодження каналів поставок кондрабандних запчастин для ракет, і ці канали вчасно перекрити.
А це означає, що Буданов агентурних джерел в Росії не має.
Але це було очевидно для всіх, хто хоч трохи слідкує за справами у розвідці. Буданов замість розвідки створив підрозділ спецпризначення. Він знімає красіві роліки для Зеленського, ходить «в штурми на Харківщині», приймає участь в перестрілках і ламає шиї ворогів ударом ребром долоні.
А стратегічна розвідка — розвалена.
Із цього в свою чергу слідує висновок: посадова особа, яка відповідала за стратегічну розвідку, роками займається бездіяльністю.
Численні провали розвідки — лише наслідок від призначення некомпетентного спецназівця, який сподобався Зеленському, на посаду, де потрібний дорослий мужик з величезним досвідом і здатністю не піддакувати, а суперечити начальству.
Через це — провал 24 лютого, коли «Буданов єдиний попереджав», але не мав яєць змусити кловуна прислухатися до себе. Буркнув щось там, типу «попередив», і шмигнув в нірку. А те, що загинуть десятки тисяч людей — «я переживав за кар’єру».
Ну а потім годують народ і себе цими дитячими казками-«прогнозами», наче якийсь таролог, як через 9 днів ми вже мали увійти у Крим (в попередній версії — до кінця 2022 року).
Висновок очевидний: Буданова треба перевести у ЗСУ керувати якимось підрозділом спецпризначення, а розвідку вибудовувати заново. Її треба посилювати кадрово, призначати туди дорослих дядьків із фронту. І все це контролювати механізмами парламентського контролю, а не демченками.
А які б могли бути заголовки від наших «розслідувачів» — «Прокурор Кулик, який звинувачував Порошенка у втручанні в справи — працював на росію!», «Ще один ньзмейкер «1+1″ 2019 року — виявився агентом кремля!», «Хто просував ольгінські методички в українських ефірах?»
Але нема на такі заголовки ні Лєщєнка, ні Скрипіна, ні полуватних Іванова-Пєтрова зі всяких «ісландій», ні заплившого жирком зама міністра Найєма, ні відомих відеоблогерів, і так далєє, і тому подобноє.
Як і раніше, якось не побачили ці та інші антикорупційні акули, що чомусь мочили Пороха всякими «плівками» саме фсбшники типу Деркача, Онищенко-Кадирова та підсанкційні «журналісти» як Дубінський.
Мало того, вони навіть «свідчення» кума пУтіна Медведчука просували на повному серйозі в «справах» проти Порошенка шефа всіх кротів лейтенанта Баканова…. і ніби забуті ці прізвища для наших блогерів-патріотів, свідків «свінарчуків», «Семочко», «котлів» та інших «влада знищує добровольців».
Що ж таке, парні? Де всі?
Там же кисломордий прокурор Кулик теж виявився не отцом, а сукою, не мовчіть!
Ми ж так можемо відповідь на питання «ви журналісти чи насрано?» сформулювати без вас. Тє.

Последние новости

Офіс Президента хакнув НАБУ

Офіс Президента хакнув НАБУ і взяв під власний контроль всю інформацію щодо розслідування справ проти чиновників-топкорупціонерів. Про це в ефірі Radio…

8 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 14.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 14.06.2024 1. Росія призупиняє валютні торги, оскільки санкції США створюють плутанину.…

22 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 15.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 15.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

22 часа назад

Німеччина оголосила про новий пакет допомоги Україні

Німеччина виділила для України новий пакет військової допомоги. Пакет включає системи ППО IRIS-T, реактивні системи залпового вогню HIMARS і танки…

1 день назад