Категории: ВПК

Британія надасть Україні 200 ракет Brimstone у новому пакеті допомоги

Велика Британія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні. Зокрема, українська армія отримає 200 протитанкових ракет Brimstone.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс, повідомляє The Guardian.

«Сьогодні я можу оголосити про нову партію з 200 протитанкових ракет Brimstone як подальше посилення захисту України», — наголосив він.

За словами міністра оборони Британії, ці ракети раніше мали значний вплив на поле бою, навіть змусивши російські війська відмовитися і відступити під час спроби переправи через річку.

Ракети Brimstone 1 на пусковій установці

Крім того, додав Шеппс, Велика Британія навчатиме додаткову кількість українських військ разом з іншими союзниками. Разом вони проведуть навчання ще 10 000 осіб у першій половині 2024 року.

Ракети Brimstone використовуються Збройними Силами України ще з 2022 року, коли Британія передала першу партію цих ракет у варіанті Brimstone 1.

Надалі, країна передавала Україні ракети Brimstone2, яка оснащена комбінованою головкою й складається з активної ГСН та напівактивної головки самонаведення.

Оскільки Україна не має відповідних носіїв для ракет цього типу, їх використання відбувається з мобільних наземних пускових установок, де встановлений спеціальний каркас, на який кріпиться авіаційний пусковий апарат з цими ракетами.

Загалом, Міністерство оборони Сполученого Королівства з урахуванням нових поставок, передало Україні близько 900 ракет Brimstone 1/2.

 

Последние новости

​​ОДИН З ДЖОКЕРІВ ВЛАДИ ЗЕ

«Громадське» оприлюднило розслідування про адміна і власника одного з найбільш відомих Телеграм-каналів, що підтримують зелену владу. Мова про канал «Джокер»,…

2 часа назад

Підполковник Арєстовіч воювати вирішив не з росіянами, а з українцями

«Воєвать — так воєвать» — подумав підполковник Арєстовіч, і залишився за кордоном. Бо воювати вирішив не з росіянами, а з…

2 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 26.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 26.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

2 часа назад

Піар влади: з початку 2024 року на телемарафон «Єдині новини» витратили 790 млн грн

З початку 2024 року витрати державного бюджету на створення контенту для телемарафону "Єдині новини"  становлять понад 790 млн гривень. Про це в…

12 часов назад

Відхрещуватися буде і він, і від нього

До Тищенка мали б прийти правоохоронні органи задовго до нападу його тітушні на військового. Й заздалегідь до того, як він…

13 часов назад