Категории: ВидеоМир о нас

Байден про черговий пакет допомоги Україні на $800 млн: гаубиці, боєприпаси, тактичні безпілотники

Президент США Джо Байден оголосив сьогодні про новий пакет військової допомоги для України. Розмір пакету становить 800 млн доларів.

Про це повідомляється в виступі президента США.

«Я оголошую ще одну додаткову військову допомогу Україні на 800 млн доларів. Це важка артилерія, сотні гаубиць та сотні тисяч боєприпасів до них. Там також сотні тактичних безпілотників», — наголосив він.

Президент США зазначив, що ця зброя буде ефективна на рівнинах сходу та півдня України. Він наголосив, що пишається мужністю українських захисників.

Байден додав, що не про всю зброю, яку США передають в Україну, повідомляють.

Крім того, президент США зазначив, що військова допомога рекордними темпами надходить до України. Він додав, що Вашингтон хоче допомогти Україні відбити новий російський наступ на Донбасі.  

Журналіст української служби Голосу Америки Остап Яриш навів перелік зброї та спорядження, які увійдуть до нового пакету.

Інформує пресслужба Пентагону.

В пакет допомоги входять:

72 155-мм гаубиці та 144 000 артилерійських снарядів;
72 тактичні транспортні засоби для буксирування 155-мм гаубиць;
121 тактична безпілотна повітряна система Phoenix Ghost;
польова техніка та запчастини.

«Це зобов’язання разом із 18 155-мм гаубицями, оголошеними 13 квітня, забезпечує достатньо артилерійських систем для оснащення п’яти батальйонів», — додали в Міноборони США. 

P.S. 

США додатково виділять Україні $500 млн додаткової фінансової допомоги, а також запроваджують заборону на захід російських суден до американських портів.

Про це президент США Джо Байден заявив на брифінгу у Білому Домі.

«Ми надамо додатково $500 млн прямої економічної підтримки урядові України, це збільшує нашу допомогу до $1 млрд за останні два місяці. Це необхідно для того, щоб стабілізувати економіку», – сказав Байден.

Він також анонсував новий пакет оборонної допомоги для України на $800 млн.

«Минулого тижня я підписав пакет (оборонної допомоги, — ред.)на $800 млн для України, включно з постачанням артилерійських систем… Сьогодні я ще оголошую пакет оборонної допомоги ще на $800 млн», – сказав Байден.

Президент США уточнив, що йдеться про постачання гаубиць, артилерійських систем та боєприпасів, а також безпілотників.

Він додав, що Мінфін США вживає заходів для боротьби зі спробами обійти вже запроваджені санкції проти Росії, а також працює над підготовкою нових.

«Сьогодні я оголошую, що США забороняють пов’язаним з Росією суднам заходити до (морських портів, – ред.)», – повідомив Байден.

Він уточнив, що йдеться про судна під прапором РФ, а також про судна, які належать російським власникам.

«Це критично важливий крок, до нього приєднується Велика Британія та Європа», – додав Байден.

В оприлюдненому на сайті Білого Дому указі Байдена уточнюється, що вказана заборона поширюється на судна з російською реєстрацією (тобто судна під російським прапором), судна, які належать російським компаніям або громадянам, а також судна, які експлуатуються Росією (тобто російська компанія, громадянин або постійний резидент несе відповідальність за комерційні рішення щодо використання судна).

Винятки із цієї заборони зроблено для суден, що використовуються для перевезення ядерних матеріалів, а також суден, що просять про захід до портів США через форс-мажорні обставини (виключно для зміни екіпажу, надання невідкладної медичної допомоги або для інших гуманітарних потреб).

Як повідомлялося, 17 квітня у всіх державах Європейського союзу, які мають морські або річкові порти, почала діяти директива ЄС про заборону заходу кораблів, що пов’язані з РФ. 

Последние новости

На війні з російськими окупантами загинув пластун та волонтер з Луцька Ігор Приступа

У війні з російським агресором загинув учасник АТО, відомий волонтер та пластун з Луцька Волинської області Ігор Приступа. Про це…

2 часа назад

Neue Zürcher Zeitung: «Зустріч на найвищому рівні у Бюргенштоку не сприяла зміцненню миру»

Neue Zürcher Zeitung: «Зустріч на найвищому рівні у Бюргенштоку не сприяла зміцненню миру. Організатори та учасники намагаються приховати це, але…

2 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 17.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 17.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

2 часа назад

Типовий український канал

На заувагу про засилля побитих шашеллю беззубих пʼяниць із РФ в ефірах українських медіа — одна мила жінка написала: «Ну,…

14 часов назад

Юрій Бутусов: Факти та висновки з розслідування Бігус.інфо

Факти та висновки з розслідування Бігус.інфо щодо витоків по справі кураторів "Великого будівництва" Юрія Голика, Георгія Біркадзе, а також співробітників…

14 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 15-16.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 16.06.2024 1. Санкції США зупинили торгівлю валютою та призвели до паралічу…

14 часов назад