Категории: Мир

Байден підписав законопроєкт про допомогу Україні

Президент США Джо Байден підписав законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Про це Байден повідомив під час свого виступу у Білому домі.

«Це гарний день для Америки, гарний день для Європи й гарний день для миру в усьому світі… Я щойно підписав закон про пакет заходів із національної безпеки, який ухвалила Палата представників цими вихідними й учора — Сенат. Це зробить Америку безпечнішою, це зробить світ безпечнішим і збереже лідерство Америки у світі, і всі це знають», — сказав Байден.

Президент США підкреслив, що вжиті заходи «надають життєво важливу підтримку партнерам Америки, щоб вони могли захистити себе від загроз своєму суверенітету, а також життю та свободі своїх громадян». Також Байден назвав це інвестицією США у власну безпеку.

«Тому що, коли наші союзники сильніші, і я хочу підкреслити це знову, ми сильніші. Я вдячний усім у Конгресі, демократам, республіканцям, незалежним, хто голосував за цей законопроект. Це був важкий шлях, він мав бути простіше… Але зрештою, ми зробили те, що завжди робить Америка. Ми підійшли до моменту, ми зібралися разом і зробили це. Тепер нам потрібно рухатись швидко, і ми це робимо», — зазначив президент США.

«Найближчим часом ми почнемо відправку зброї Україні. Йдеться про боєприпаси для систем ППО та артилерії, про ракети, бронетехніку», — додав Байден.

Закон про допомогу Україні передбачає виділення Україні приблизно $61 млрд. Запропонована сума не вся піде на передачу озброєнь. Понад $20 млрд використовують для поповнення військових арсеналів США. Ще частину грошей витратять на фінансування діяльності американських військових поблизу України. Близько $14 млрд підуть на те, щоб Україна сама придбала собі зброю.

Ще нещодавно США, здавалося, неминуче входили в традиційний цикл ізоляціонізму.
Підписуючи угоду про допомогу Ізраїлю, Україні і Тайваню, Президент Байден посилає світу чіткий сигнал: американська нація відсьогодні єдина і США — глобальна супер держава. Намагання окремих політиків замкнути Штати у своїх кордонах зазнала фіаско.
Неважливо, яким чином Китай буде брати участь у Третій світовій — він її вже програв.
Нам дуже пощастило з нашими нинішніми союзниками, дуже.
І ми повинні це цінувати!
Бо якби не вони, попри весь героїзм нашої нації — влітку 2022 ми би закінчилися як держава.
Ми стоїмо, боремося і цього разу переможемо!
Ухвалення Конгресом США допомоги для України

Ухвалення законопроєкту щодо допомоги Україні тривало у Конгресі США з жовтня 2023 року. Тоді Білий дім подав бюджетний запит до Конгресу, який передбачав фінансування додаткових видатків на допомогу Україні у розмірі близько 61,4 млрд дол. Однак питання не виносилося на голосування через позіцію частини конгресменів від Республіканської партії та особисто спікера Палати представників Майка Джонсона.

У лютому 2024 року Сенат США схвалив об’єднаний законопроект про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню, проте спікер Палати представників Майк Джонсон відмовився виносити його на голосування.

У квітні 2024 року Майк Джонсон запропонував Конгресу власні чотири окремі законопроекти — про допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та щодо питань нацбезпеки США.

20 квітня Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про фінансування допомоги Україні. Також у Конгресі підтримали конфіскацію заморожених активів РФ у США для Україн та проголосували за розширення антиросійських санкцій.

23 квітня документ підтримав Сенат США та відправив на підпис президенту. 


Последние новости

Коломойському оголошено підозру в організації замовного вбивства

Українському бізнесмену Ігорю Коломойському, якого підозрюють в легалізації майна отриманого шахрайським шляхом, оголошено про нову підозру -  в організації та…

4 часа назад

Як проти нас ведеться інформаційна війна

Удар в спіну Зеленському звідки не чекали: ізраїльська проурядова Jerusalem Post випустила про Зеленського розгромний матеріал: "Зеленський у скрутному становищі…

8 часов назад

Війська РФ атакували 7 регіонів України, під ударом енергооб’єкти, 30 будинків

8 травня 2024 року над ліквідацією наслідків сьогоднішніх масованих обстрілів України працюють 350 рятувальників, також залучено 100 одиниць спеціалізованої техніки.…

8 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 08.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 08.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

8 часов назад