Категории: ВидеоМир

Байден може пропустити саміт миру по Україні – Bloomberg

Президент США Джо Байден може пропустити саміт миру по Україні у Швейцарії, оскільки в цей самий час має бути у Каліфорнії на заході зі збору коштів на президентську кампанію, у якому візьмуть участь Джордж Клуні, Джулія Робертс та інші кінозірки, пише Bloomberg.

Мирна конференція у Швейцарії запланована на 15-16 червня і має відбутися після зустрічі лідерів Великої сімки в Італії. Деякі з цих лідерів поїдуть на саміт до Швейцарії, але серед них не буде ані президента Байдена, ані віцепрезидентки Гарріс, пише бізнесова новинна агенція із посиланням на джерела, знайомі із ситуацією.

Очікується, що після зустрічі G7 в Італії президент США полетить до Лос-Анджелесу, щоб 15 червня взяти участь у кампанії зі збору коштів. Крім кінозірок, у цьому заході має взяти участь колишній президент Барак Обама, а також відомий телеведучий Джиммі Кіммел.

Як пише Bloomberg, це свідчить про те, що президент Байден дедалі більше зосереджується на президентських виборах, що мають відбутися у листопаді, і під час яких його головним противником буде експрезидент Дональд Трамп. А у зборі фінансів Трамп вже випереджає Байдена, зібравши 76 млн доларів проти 51 млн доларів у Байдена.

ВВС звернулася до Офісу президента України із проханням прокоментувати інформацію про можливу відсутність президента США на мирній конференції у Швейцарії.

Песимізм шириться

Але справа не лише у грошах.

«Це також відбиває ширший песимізм щодо конференції, яку Швейцарія погодилася організувати, коли президент Володимир Зеленський відвідав країну у січні», — пише Bloomberg.

І все ж таки, у ній візьмуть участь близько 70 країн – на тому чи іншому рівні, включно із прем’єром Канади Джастіном Троюдо та канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Очікується також присутність японського прем’єра Фуміо Кішиди.

А от відсутність представників Китаю, очевидно, розчарує Зеленського. Позицію Пекіна щодо війни в Україні вже давно розглядають як ключову, зважаючи на тісні зв’язки із Москвою.

Україна та її союзники не хочуть розпочинати якісь переговори з Москвою перш ніж будуть визначені ключові принципи майбутнього мирного врегулювання. І саміт у Швейцарії замислювали як перший крок до цієї мети.

Дипломати, які працюють над організацією конференції, знизили градус цих очікувань до низки чітких завдань, таких як ядерна безпека та обмін полоненими, аби залучити якомога більше учасників. А це не відповідає українському мирному плану, який передбачає виведення російських військ з України та безпекові гарантії для України в майбутньому.

З іншого боку, Росія тисне на країни Азії, Африки та Південної Америки, щоб ті не брали участі в конференції щодо миру в Україні. Президент Росії Путін, міністр закордонних справ Лавров та інші російські офіційні особи зустрічалися із десятками вищих представників багатьох країн від Індії до крихітних Коморських островів з метою втримати їх від участі у саміті в Швейцарії, пише Bloomberg із посиланням на дипломатичне листування, до якого отримала доступ агенція.


По-справжньому важливий для України саміт, який міг би визначити долю держави — це саміт НАТО.
Але про нього на «єдиному» майже не згадують, взагалі немає інформації як до нього готуються наші найвеличніші 5-6 менеджерів, та і чи готуються взагалі?
Натомість все забито білим шумом про якісь «договори гарантій безпеки», які не мають жодних зобов’язань і ще не зупинили жодної ракети, та про «саміт миру», який ймовірно проігнорують лідери США та Китаю, зато для кількості з пафосом запрошуються представники Африки.
Простиє рєшєнія (тм) досі переважають складну роботу, і результат буде відповідний, з криками «НАТО, почєму до сіх по нє?!»
Зеленський закликав Байдена та Сі Цзіньпіна приїхати на Саміт миру

Україна не може зупинити війну власними зусиллями і розраховує на участь лідерів світу у Саміті миру, який відбудеться у Швейцарії влітку цього року.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у зверненні до світових лідерів, записаному на фоні місць останніх російських ударів по Харкову.

Чому саміт миру це особистий провал Єрмака?

 

Теги: самітМиру

Последние новости

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 17.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 17.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

8 минут назад

Типовий український канал

На заувагу про засилля побитих шашеллю беззубих пʼяниць із РФ в ефірах українських медіа — одна мила жінка написала: «Ну,…

12 часов назад

Юрій Бутусов: Факти та висновки з розслідування Бігус.інфо

Факти та висновки з розслідування Бігус.інфо щодо витоків по справі кураторів "Великого будівництва" Юрія Голика, Георгія Біркадзе, а також співробітників…

12 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 15-16.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 16.06.2024 1. Санкції США зупинили торгівлю валютою та призвели до паралічу…

12 часов назад

Прочитав спільне комюніке з саміту миру

Прочитав спільне комюніке з саміту миру. Загальнозрозумілі фрази, які висловлювалися десятки, ні сотні разів Зеленським, союзниками. Так і не зрозумів…

13 часов назад

Казка про стару людину і золоту рибку доходить до фінішу…

Путін і Кремль істерять не лише через Саміт Миру і що їх туди не запросили. Кремль в курсі, що якийсь…

14 часов назад