Категории: Мир

500 років тому московити ходили в чалмах

Малюнки з видання австрійського посла Сигізмунда Герберштейна, що був у Московщині в 1516 і 1521 роках. Засвідчують тотальну турецьку (навіть не стільки татарську!) моду при московитському дворі.

Таке собі прєклонєніє перед Востоком.
Оце в чалмі все московський князь Василь, зустрічає західних послів, а остання ілюстрація — битва московитів з новгородцями 1477, то московити в чалмах.

Відома історія, коли наприкінці 15 століття в Москву приїхали німецькі посли, підбивати московитів на війну проти турок. Посли описали звірства турків проти християн, а реакція московитів виявилася цілком зворотньою від очікуваної — мовляв, «круті турки, не підемо на війну».

Олександр Палій

Джон Сміт Так там в то время весь двор «царя» это сплошь присланные из Орды смотрящие. Всякие Абдразяковы, Абашевы, Абдуловы, Аксаковы и прочие Карамзины.

  • Джон Сміт Так весело прослеживать «русские» дворянские фамилии. Обязательно упрешься в некоего «путешественника» из Орды.
  • Джон Сміт Апраксины — Происхождение и история рода
    В 1371 году, по сказаниям древних родословных книг, к великому князю Олегу Рязанскому из Большой Орды выехал муж честен[1]: Салхомир (Солохмир, Хоросмир) и Едуган (от второго — Едугана — произошли Хитрово) Мирославичи. Солохмир принял св. крещение и был назван Иоанном.
  • Джон Сміт Аиповы (Айповы) — русский дворянский род, татарского происхождения восходящий к XVI веку.

    Потомки «казанского Аипа князя Махметева», пожалованного в 1557 году от русского царя Ивана Васильевича Грозного имением в Мещерском уезде[1]
  • Джон Сміт Акса́ковы — В родословцах основоположником рода показан Иван Фёдорович Оксак (в тюркских языках это прозвище означает «хромой»[2]), принадлежавший якобы к боярскому клану Вельяминовых. Его потомки в XVI—XVII веках служили воеводами, стряпчими, стольниками, были в московских дворянах и были жалованы за свою службу поместьями от московских государей
  • Джон Сміт Аракче́евы — Согласно одной из версий, происходят от Аракчея Евстафьева, крещёного татарина, перешедшего в середине XV века на русскую службу и ставшего дьяком Василия II.
  • Джон Сміт Ахматовы — русский дворянский род.

    Первые известия об этой фамилии начинаются с Кирилла Васильевича Ахматова, который упоминается в Казанском походе 1544 году. В 1551 году Андрей Михайлович Ахматов был есаулом в Полоцком походе.
  • Олександр Палій Ахматови — ким могли бути з таким прізвищем.
  • Джон Сміт Олександр Палій ну казанський похід там як раз теж дуже цікаво. Татари з одної і другої сторони воювали за першість в Орді. Фактично «рускіх» у війську Івана — 30%. Та й ті мокша в якості гарматного м’яса. Полководці його чомусь з прізвищами типу Шигарлєй)
  • Олександр Палій Отак московити вміють використовувати зрадників собі на користь. А є ще цікава історія, як у 1521 році Москва визнала себе вічним данником Криму, а московський князь ховався від татар в скирді сіна.
  • Раїса Бабич Джон Сміт
    Золота Орда — це і була держава московитів.
    По Ясі Чингізхана чингізіди повинні були править світом. У підкореному народі зразу до ноги вирізалися очільники і їх місце займали потомки Чингізхана. Це ЗАКОН того часу і тої держави.
    Потомок Чингіза займав своє місце і приводив з собою свій іль (рід). Всі оці наймани,баріни (вот прієдєт барін, барін нас рассудіт) і інші потомки тюркських народів і проживають нині в Підмосков’ї.

Последние новости

Під час виконання бойового завдання загинув пілот Денис Василюк

Днями, під час виконання бойового завдання загинув начальник штабу – перший заступник командира авіаційної ескадрильї підполковник Денис Василюк. Про це…

17 часов назад

Набув чинності новий закон про мобілізацію

В Україні 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Він був ухвалений та підписаний президентом України в квітні. Політики…

23 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 18.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

23 часа назад

Катери «Ірпінь» та «Рені» — вже у морі

На початку травня Військово-Морські Сили Збройних Сил України отримали ці судна від ВМС Естонії. Катери виконуватимуть бойові завдання, у тому…

1 день назад