Категории: Украина

Никакой торговли с захваченными в Донбассе фирмами — Порошенко

 После захвата боевиками Донбасса украинских предприятий Украина не может иметь с ними дел. Об этом сообщил президент Петр Порошенко на встрече с министром иностранных и европейских дел Люксембурга Жаном Ассельборном, сообщает пресс-служба главы государства.

"После захвата предприятий мы не можем иметь никаких торговых отношений с этими "конфискованными" предприятиями. Мы не будем позволять ни одной их деятельности. И просим поддержки этих решений, в том числе путем усиления санкций ЕС против Российской Федерации, которая позволила это грубое нарушение международного права", — подчеркнул Петр Порошенко.

Президент также поблагодарил ЕС за недавнее решение продлить санкции за незаконную аннексию Крыма: "Это для нас чрезвычайно важно, и демонстрацией позиции поддержки Украины".

Сегодня, 14 марта, вступил в силу новый порядок перемещения товаров в зоне проведения АТО, утвержденный Кабинетом министров Украины 1 марта.

Після захоплення підприємств на окупованих територіях ми не можемо мати жодних торгівельних відносин з цими «конфіскованими» підприємствами. Ми не будемо дозволяти жодної їхньої діяльності. І просимо підтримки цих рішень, в тому числі шляхом посилення санкцій ЄС проти Російської Федерації, яка дозволила це брутальне порушення міжнародного права. Наша позиція залишається незмінною – ми наполягаємо на поверненні під український суверенітет території, які зараз знаходяться під окупацією!

Опубліковано Петром Порошенком 14 березень 2017 р.

 

Последние новости

Про мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни

250 (85) тисяч солдатів. Загальна кількість, включно з тиловими підрозділами. 800 (342) танків 2400 (1029) одиниць бронетехніки 1900 (519) одиниць…

1 час назад

Сирський підтвердив втрату трьох сіл поблизу Авдіївки

Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту, противник зосередив основні зусилля на декількох напрямках, створивши…

1 час назад

Александр Кушнарь: Российские оккупанты воют о прилёте ATACMS

Доки в нас інформація ще не була достатньо певною, рашики самі засвітили свої втрати на Тарханкуті. І це ж не…

5 часов назад

У Німеччині росіянин вбив двох українців

У вечір суботи, 27 квітня, у німецькому місті Мурнау на території торгового центру були знайдені двоє молодих українців з ножовими…

5 часов назад