Категории: Политика

У Києві делегації України та США обговорили питання розвитку Повітряних Сил ЗСУ

У Києві відбулася зустріч тимчасово виконуючого обов’язки Міністра оборони України Івана Руснака з Секретарем Військово-повітряних сил США пані Деборою Лі Джеймс.

mil.gov.ua

Під час зустрічі сторони обговорили питання двостороннього співробітництва у контексті поточної воєнно-політичної ситуації в Україні, питання розвитку Повітряних Сил Збройних Сил України, а також визначили сфери для майбутнього партнерства та надання допомоги.

Іван Руснак поінформував пані Дебору Лі Джеймс щодо ситуації в Україні та у зоні проведення антитерористичної операції.

— Ми вдячні нашим партнерам за те, що вони розуміють загрозу Україні з боку Російської Федерації. Свідченням цього є ухвалення рішення про комплексний пакет допомоги нашій державі на Саміті НАТО у Варшаві, — наголосив тимчасово виконуючий обов’язки Міністра оборони України.

Іван Руснак підкреслив, що ця допомога є дуже вчасною і буде спрямована на зміцнення оборонного потенціалу та реалізацію реформ, які окреслені в стратегічних оборонних документах.

Високого гостя також було поінформовано щодо діяльності Комітету реформ Міністерства оборони України та Збройних Сил України.

— Є чітка позиція Президента, глави уряду та керівника парламенту: максимально сприяти у вирішенні питань, які стосуються зміцнення обороноздатності нашої держави, — наголосив Іван Руснак.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки керівника вітчизняного оборонного відомства, в контексті розвитку Повітряних Сил українська сторона зацікавлена у співпраці за напрямами розвитку професійних та лідерських якостей персоналу, розвитку аеродромів та інфраструктури, а також підготовки льотного і наземного складу відповідно до стандартів НАТО.

Секретар Військово-повітряних сил США пані Дебора Лі Джеймс відзначила значний прогрес у здійсненні Україною реформ у секторі безпеки і оборони та запевнила у подальшій підтримці Сполученими Штатами Америки зусиль України щодо відновлення її територіальної цілісності, розбудови сучасних Збройних Сил тощо.

mil.gov.ua

 

Последние новости

Це Харків сьогодні. Харків, який обороняється

​​Напевно ви вже бачили це фото? Хлопчик у касці і бронику забирає замовлення у KFC. Це Харків сьогодні. Харків, який…

4 часа назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.04.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.04.2024 1. Українські безпілотники зупинили НПЗ у Краснодарському краї. - Слов'янський…

4 часа назад

Ти це розвів, ти і виправляй

Зеленський як тупа манда, яка боїться, що битимуть її, а тому зіштовхує всіх лобами, переводить увагу на інших, то на…

4 часа назад

На переговорах з РФ у Стамбулі Україна погодилась на відмову від НАТО та заборону “агресивного націоналізму”— Welt

На переговорах з РФ у березні-квітні 2022 року Україна погодилася дотримуватися нейтралітету, не вступаючи в жодні військові союзи, включно з…

5 часов назад

Дрони атакували Краснодарський край РФ: загорілися Ільський та Слов’янський НПЗ

У ніч на суботу, 27 квітня, безпілотники атакували Краснодарський край Росії. Під ударом опинилися нафтопереробний завод ТОВ "Слов’янськ ЕКО" поблизу…

15 часов назад