Категории: Украина

ЗСУ планують відремонтувати та модернізувати декілька сотень літальних апаратів

 Авіаційні ремонтні підприємства України опанували технології замкнених циклів ремонту основних типів військової авіаційної техніки, переведення її на експлуатацію за технічним станом та індивідуального збільшення встановлених ресурсних показників.


Потужності авіаційних ремонтних підприємств дозволяють модернізувати практично всю номенклатуру авіаційної техніки, яка перебуває на озброєнні Збройних Сил України, та підвищити коефіцієнт її бойового потенціалу відносно базових зразків у середньому на 45%.

На сьогодні в авіації Повітряних Сил експлуатуються понад 30 відремонтованих і модернізованих літаків типів МіГ-29, Су-24, Су-25 та Л-39, а також шість модернізованих тренажерів літаків МіГ-29, Л-39 та вертольота Мі-8.

Модернізація бойових літаків дозволила збільшити дальність виявлення повітряних і наземних цілей, забезпечила високу ймовірність їх ураження та реалізацію концепції застосування високоточної зброї. Значно зросли безпека польотів, надійність, бойова живучість та інші тактико-технічні характеристики бойових машин авіації.

На перспективу Збройні Сили України планують замовити у підприємств послуги з ремонту та модернізації декількох сотень літальних апаратів, до кінця 2018 — 2020 років завершити виконання дослідно-конструкторських робіт з глибокої модернізації літальних апаратів винищувальної, ударної та розвідувальної авіації, модернізації та створення нових авіаційних засобів ураження, засобів радіоелектронної боротьби, повітряної розвідки тощо.

На виконання заходів з відновлення справності авіаційної техніки Повітряних Сил Збройних Сил України у 2016 році виділено близько 2,5 мільярдів гривень. Це дозволить отримати близько 50 літальних апаратів, половина із яких пройде модернізацію на підприємствах ДК «Укроборонпром» та ПАТ «Мотор Січ».

Триває робота і щодо відновлення бойового потенціалу зенітних ракетних військ. Спільними зусиллями ремонтних підприємств Державного концерну «Укроборонпром», структурних підрозділів Міністерства оборони, Генерального штабу та ремонтних частин зенітних ракетних військ вдалося значно підняти рівень живучості зенітного ракетного озброєння.

Результатом цієї роботи стало те, що на даний час усі підрозділи зенітних ракетних військ готові до бойового застосування.

Відповідна робота проводиться і в радіотехнічних військах, військах зв’язку, розвідці та інших.

За минулий тиждень ремонтно-відновлювальні бригади Збройних Сил України та державних підприємств повернули для виконання бойових завдань в районі проведення АТО 286 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема, бойові машини, гаубиці і танки.

Таким чином, з початку АТО розгорнута система технічного забезпечення Збройних Сил України дозволила відновити 48 тисяч 211 одиниць озброєння та військової техніки.

mil.gov.ua

Последние новости

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 03.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 03.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

10 часов назад

Українці 10 років тому відстояли Одесу

Щось в нас мало гулянь з приводу визначної перемоги здобутої 10 років тому. Українці 10 років тому відстояли Одесу. Рашка…

21 час назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 02.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 02.05.2024 1. Попит на російське вугілля знижується. - Китай, найбільший імпортер…

21 час назад

Росіянам вдалось прорватись і закріпитись в Очеретиному

Російським окупантам вдалося прорватися та закріпитися у селищі Очеретине Покровського району, що на Донеччині. ЗСУ вживає всіх заходів, щоб вибити…

24 часа назад

Відступати небезпечно: військові заявляють про майже повну відсутність тилових ліній оборони, — АР

Замість траншей та окопів на фронті подекуди - ями, в яких важко сховатися, інженерної техніки не вистачає, а будувати оборонні…

1 день назад