Категории: Украина

Окупанти обстрілюють Харків, зафіксовано прильоти по цивільній інфраструктурі

Зранку 30 квітня у Харкові чути вибухи.

Про це повідомив у телеграм-каналі мер Харкова Ігор Терехов.

«У Харкові чутно вибухи — місто під ударом агресора. Будьте обережні», — зазначив він.

«Окупанти завдають ударів по Харкову! Будьте в укриттях!», — інформує своєю чергою голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Згодом Терехов зазначив, що попередньо — два прильоти у Київському та Холодногірському районах.

«По цивільних обʼєктах. У Київському районі — знову, як і вчора, потрапляння у районі житлової забудови. Щодо постраждалих та руйнувань — інформація уточнюється», — інформує він.

Синєгубов теж повідомляє про влучання по цивільній інфраструктурі. Зафіксовані удари біля паркової зони. За його словами, кількість постраждалих уточнюється.

Водночас, загроза повторних пусків КАБів по місту ще зберігається. Будьте обережні.

Як повідомлялося, 29 квітня о 18:20 війська РФ вдарили двома КАБами по Харкову, удари в землю зафіксували в Київському районі міста.

Харківщина, 30 квітня.

▪️ 18:20 окупанти вдарили двома КАБами по м. Харків, удари в землю зафіксували в Київському районі. У одному з ЖК пошкоджено фасад та скління вікон будинку. Постраждав 42-річний чоловік, госпіталізований до медустанови, перебуває у важкому стані.

▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 18 населених пунктів Харківщини: Синьківка, Петропавлівка, Степова Новоселівка та інші. Авіаційних обстрілів зазнали Липці, Веселе, Нескучне, Мала Вовча, Борова.

▪️30 квітня 02:00 окупанти вдарили по с. Загризове Борівської громади керованим боєприпасом. Пошкоджено фасади та вікна 7 приватних будинків та 2 господарчі споруди. Постраждалих немає.

▪️О 23:30 у смт Куп’янськ-Вузловий внаслідок ворожого авіаційного обстрілу КАБ пошкоджено будинок, поранений 67-річний чоловік, пошкоджено приватний будинок.

▪️О 19:46 у с. Липці внаслідок обстрілу пошкоджено 3 будинки, покрівля, вікна, паркани.

▪️18:20 с. Слобожанське Липецька ТГ. Внаслідок обстрілу було пошкоджено 6 приватних будинків. Інформація щодо потерпілих не надходила.

▪️18:20 с. Липці. Внаслідок обстрілу пошкоджено 5 приватних будинків, гараж та літня кухня.

 ▪️16:40 м. Вовчанськ. На дах приватного будинку з дрону окупанти скинули боєприпас, внаслідок чого пошкоджено приватний будинок. Постраждалих немає.

🔺 О 18:11 у с. Великі Проходи Дергачівської громади у лісосмузі підірвався на міні «пелюстка» 59-річнйи чоловік. Отримав мінно-вибухову травму, госпіталізований.

🔹 За минулу добу українські війська на Куп’янському напрямку відбили 9 атак у околицях Берестове, Новосергіївка.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов

Ми наче вистелили собі галявину з доволі міцною основою. Проклали стежки на ще донедавна хиткій базі. Ми ходимо, їздимо, будуємо подальше життя, і в якийсь момент забуваємо, що ці стежки й ці галявини — на кістках. Полеглих. Вони були підприємцями, студентами, продавцями, будівельниками, лікарями, менеджерами… Вони були молодими, дуже молодими, зрілими, навіть похилого віку. Вони мали батьків, і дітей, і коханих, або хтось тільки очікував на зустріч з ними.
Я сьогодні не знайшла де припаркуватися в місті. Двічі проїхала туди й назад, і без результату. Центральний ринок. Все відчинено. Натовпи людей. Весна. Музика. Птахи. Двіж. Аромат шашлику. Життя б’є через край. На тій галявині, побудованій на втрачених життях. Хтось втримав для нас цю базу, на якій ми закріпилися та хапаємося за майбутнє. І це логічний розвиток подій — що ми продовжуємо жити. Бо х…р вам, росіяни, а не знищена нація українців. Через каміння проліземо та виживемо.
Просто зловила себе на відчуттях, що треба частіше зупинятися та слухати тишу. Шепіт стягів на врятованих від війни вулицях. Плескіт води в міській річці. Сміх дітей. Шурхіт коліс самокатів та гіроскутерів, на яких підлітки долають асфальтовані кілометри. Церковні дзвони іноді. Й усвідомлювати, що хтось помер, щоб ми жили далі.
Зараз прийшло розуміння, що багато з того, що оточує, насправді непотрібне. Воно все легко втрачається від одного влучного вибуху. Потрібне здоров’я близьких, невелика кількість базових речей, інтернет та якийсь гаджет для зв’язку зі світом, та рідна душа поряд. І свобода, внутрішня. Яка допомагає тобі йти вперед та самореалізовуватися. Ще ось відсутність черствості, яка зупинить тебе зненацька, щоб послухати тишу.
І шепіт стягів на врятованих від війни вулицях.
За що губи самі прошепочуть у відповідь: «Дякую…»

Последние новости

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км. Основні зусилля зосередив на напрямку Стрілеча — Липці та на захопленні Вовчанська, — Сирський

Російська армія намагається примусити ЗСУ залучити додаткову кількість бригад зі складу резерву. Основні зусилля противника наразі зосереджені на напрямку Стрілеча-Липці…

1 час назад

Британська розвідка попереджала Україну про російський наступ на Харківщину, — The Guardian

Британська військова розвідка попереджала керівництво України про російський наступ на Харківську область. Про це пише The Guardian з посиланням на власні…

6 часов назад

У російському вторгненні винний весь світ?

​​Ви пригадуєте аби Саакашвілі (при всьому моєму настороженному до нього ставленні) після війни 08.08.08 заявляв що у російському вторгненні винний…

6 часов назад

Росіяни заявили про масовану атаку безпілотників

У ніч проти 17 травня пролунали вибухи в районі тимчасово окупованого росіянами Севастополя в Криму, у Новоросійську, Туапсе та Бєлгороді.…

6 часов назад