Категории: Украина

Відновлена 18-та окрема бригада армійської авіації сухопутних військ ЗС України

 «Небо над Полтавою – у безпеці» – заспокоюють полтавців військовослужбовці 18-тої окремої бригади армійської авіації сухопутних військ ЗС України.

Опер.командув ПІВНІЧ, wikipedia.org

Частину щойно створили, точніше відновили після тривалого занепаду. Кращих керівників і добровольців до Дня захисника України на плацу нагородили грамотами, відзнаками, орденами. Репортаж про відновлену військову частину – з плацу від кореспондентів Олександра Іващенка та Юлії Логвиненко.

Рядовий Пругло зустрічає нас на КПП із усмішкою та вітанням голові обласної ради Петру Вороні. Чоловіки познайомилися на Луганщині минулого року в 16-му батальйоні тероборони Полтавщини. 29-річний хлопець із Яківців, повернувшись зі сходу, залишився у Збройних Силах України.

18-ту окрему бригаду армійської авіації сухопутних військ Збройних сил України заснували в лютому. Насправді ж днем народження частини вважають 1 жовтня, коли тут з’явився перший гелікотер Мі-8 МСБ. Це задоволення не з дешевих – у середньому він коштує 12 мільйонів гривень.

ltava.poltava.ua

Нарешті на території Полтави з’явилася сильна військова частина зі складу армійської авіації. Два місяці на базі навчали політологів та психологів, яких не вистачає в зоні АТО.

Напередодні нового свята кращих бійців 18-ї бригади нагородили відзнаками обласної влади, орденами «За вірність народу України» ІІ-го ступеня. Кільком – присвоїли нові вищі звання.
Чимало тих, кому вручають грамоти, – «у відрядженні».

Петро Іванович, родом із Диканьки, повернувся у Полтаву з Херсонської військової частини. Більша частина добровольців – полтавські. А от керівний склад з Волині, Донеччини і Молдови.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 08.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 08.05.2024 1. Звітність «Газпрому» показала, що компанія більш ніж удвічі знизила…

7 часов назад

Зеленський та Єрмак прибирають Кубракова

Зеленський та Єрмак прибирають Кубракова: міністерство інфраструктури розділяють на дві частини - Кубраков буде змушений подати у відставку Як повідомляв…

7 часов назад

Через 2 роки злий замисел викрито. Ну слава богу

ФСБшний куратор полковника президенстької охорони в лютому-березні 2022 року в перші дні вторгнення дав йому завдання знайти виконавців серед президентської…

7 часов назад

Київрада визнала Залужного почесним громадянином: «Слуги народу» відмовились голосувати та вийшли із зали

Ексголовнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного визнано почесним громадянином міста Києва. Фракція "Слуга народу" під час голосування залишила залу. Про це повідомив депутат Київради,…

8 часов назад