Категории: Украина

Муженко показал двухдневный учебно-боевой «трэш» ФОТО

 «Учебно-боевой трэш, который длился прошедшего дня и ночи, подтвердил не только высокую мотивированность бойцов новосозданной бригады, но и обучаемость», — говорится в сообщении Муженко опубликованном на его странице в facebook.

Муженко добавил, что добрая половина личного состава части это мобилизованные военнослужащие.

«Учитывая тот факт, что добрая половина личного состава части — это мобилизованы военнослужащие — результаты впечатляют. Двигаемся вперед — к ПОБЕДЕ!», — резюмировал Муженко.

P.S. 

На військовому полігоні Широкий Лан на Миколаївщині завершились тактико-спеціальні навчання частин та підрозділів оперативного командування «Південь.

У ході навчань особовий склад, в тому числі призвані під час часткової мобілізації військовослужбовці, відпрацювали питання ефективності управління та взаємодії між військовими підрозділами. Особливу увагу при цьому звернули на стан підготовки техніки, зброї, інженерного обладнання, морально-психологічний стан військовослужбовців та тилове забезпечення підрозділів під час виконання учбових завдань.

На завершальному етапі навчань відбулись тактичні заняття з бойовою стрільбою. У вмінні вражати цілі позмагались артилеристи, танкісти, піхотинці тощо.

Для відпрацювання питань взаємодії на поле бою, на навчаннях задіяли, зокрема, реактивну артилерію, реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град», самохідні артилерійські установки, бойову авіацію у складі штурмовиків СУ-25, гелікоптери МІ-8 та Мі-24. Варто зазначити, що дії підрозділів не припинялися й уночі. Втім, незважаючи на це, особовий склад продовжував діяти злагоджено й чітко. 

У Збройних Силах України реорганізовано 22 існуючі бригади та сформовано 12 нових військових частин, реформовано систему управління військами. Формується об’єднаний оперативний штаб, запроваджено та адаптовано комплексну систему підготовки штабів, яка наближена до стандартів НАТО з урахування досвіду АТО.

Проведено за рік 637 військових навчань, із яких 8 міжнародних, реформується система мобілізаційної підготовки та мобілізації. Сформовано понад 130 нових військових комісаріатів, створюється єдиний державний реєстр військовозобов’язаних.

Заступник Міністра оборони України Іван Руснак

P.P.S. За последний год численность украинской армии выросла почти вдвое.

Об этом сообщил министр обороны Украины Степан Полторак во время поездки в зону проведения АТО, передает Интерфакс-Украина.

"Только за последний год выросла численность украинской армии — от 146 тыс. до 280 тыс.

mil.gov.ua

Последние новости

Відступати небезпечно: військові заявляють про майже повну відсутність тилових ліній оборони, — АР

Замість траншей та окопів на фронті подекуди - ями, в яких важко сховатися, інженерної техніки не вистачає, а будувати оборонні…

4 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 02.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 02.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

12 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 01.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 01.05.2024 1. Україна позбавляє росію дизеля та бензину, - Politico. -…

21 час назад

Чому українцям не давали нобелів

Ми тут уже трохи розбиралися з тим, чому жінкам не давали нобелівських премій. Тепер хочу нагадати, чому українцям не давали…

22 часа назад