Категории: Мнение

Порошенко близький, щоб відгородитись від Донбасу, — Кравчук

 Ситуація цього року найскладніша за всю 24-річну історію незалежності України, бо народ розчарований і владою, і війною. Про це у коментарі УНН сказав перший президент України Леонід Кравчук.

unn.com.ua

"Український народ дуже розчарований і владою, і війною. Нинішня влада робить чимало, але не все. Комунікації влади з народом та з політикумом недостатні", — сказав Л.Кравчук.

При цьому Л.Кравчук зауважив, що за півтора роки таки вдалося сформувати боєздатне військо.
"Однак влада не зуміла подолати корупцію. Не зуміла об’єднати міжнародну спільноту, аби вона вплинула на припинення війни на Донбасі",- сказав Л.Кравчук.

Перший Президент України як член Конституційної комісії, вважає, що зміни до Конституції необхідні, особливо в аспекті децентралізації.

"За 24 роки ми ухвалили п’ять Конституцій. Вони ухвалювалися під конкретну особу, а не відповідно до філософії часу. Зараз ці зміни до Конституції просто необхідні. Однак, ухвалені вони найближчим часом Верховною Радою не будуть. Можливо, восени. Треба почекати і подивитися, як будуть розвиватися події і внутрішні, і зовнішні", — спрогнозував Л.Кравчук.

При цьому він зазначив, що варто вносити зміни до Основного закону в частині децентралізації вже після місцевих виборів.

"Треба подивитися, як ці вибори пройдуть, які зміни принесуть. А тоді вже вносити зміни до Конституції. Можливо, це буде у листопаді, а може у грудні. Але не затягувати. Бо без змін не буде розвитку України", — зазначив Л.Кравчук.

Щодо долі окупованих територій на Сході, то перший Президент України вважає, що треба їх облишити.

"Як бути з Донбасом? Погоджуюся, що на окупованих територіях живуть не лише бандити й сепаратисти, а й патріоти. Допомогти їм важко і зараз неможливо. Якщо там є патріоти, то нехай вони зроблять свій Майдан, як тут люди у Києві зробили, і виженуть ту владу. Чи чули ви побажання тих патріотів, чи присилали вони сюди звернення, листи з проханням допомогти їм? Тому не треба нам себе обманювати. Треба від окупованих територій відгородитися. Так робиться в усьому світі. Я знаю, що Президент Петро Порошенко близький до такого рішення", — розповів Л.Кравчук.

Щодо Криму, то Л.Кравчук наголосив, що півострів за часів Микити Хрущова Україну заставили взяти, бо не могли навести лад, а не подарували.

"Стосунки з Кримом треба будувати так, щоб вони були на користь Україні, поки що вони не на користь. Однак настане час, коли між Кримом та Україною будуть кращі стосунки", — сказав Л.Кравчук.

Последние новости

Зеленський з нами доти, поки буде війна?

Відповідальна частина суспільства не дозволила Януковичу і ФСБ загнати країну в московітське ярмо. Відповідальна частина суспільства попереджала, що вибори по…

3 часа назад

З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою, — постанова Кабміну

З 18 липня, тобто через 60 днів після набрання чинності закону про мобілізацію, розпочнуть надсилати повістки поштою. Про це йдеться…

3 часа назад

Війна — це не математика

Часто доводиться чути: «Війна - це математика». Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії, а тим більше від практики, люблять сентенції…

3 часа назад

ПʼЯТЬ РОКІВ І ДАЛІ

Я зрозумів, певне, навіщо Банкова через речників і пул телеграм-анонімок так підігріває тему легітимності Володимира Зеленського на посаді Президента України.…

7 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 20.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

7 часов назад