Категории: Украина

У зоні АТО появиться мобільний блокпост

 Автономна система з понад десятка будівель розрахована на розміщення у місці дислокації блокпоста. Презентовану систему направлять в зону проведення АТО, а до кінця року туди направлять ще шість подібних містечок. Містечко проінспектували глави МВС та Міноборони.

http://vv.gov.ua/

 Міністерство внутрішніх справ України звернулося до шести виробників із пропозицією подати свої проекти мобільного житла для бійців, які перебувають у зоні проведення АТО. На звернення відгукнулися три виробника, які представили на конкурс свої проекти. Переможцем конкурсу стало київське підприємство, яке і презентувало свій проект у навчальному центрі Національної гвардії України.

 З будовою та можливостями мобільного блокпоста ознайомилися Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та Міністр оборони Степан Полторак, а також народний депутат Сергій Пашинський.

 Мобільне «блок-містечко» є автономною системою та включає в себе 12 будівель. В їх числі – 5 жилих модулів, кожен з яких розрахований на 6 чоловік. Стіни будівель утеплені, що дає змогу забезпечені комфортні умови проживання навіть при температурах до –30о С.

 В окремих модулях розташовані їдальня з кухнею, санвузол, душова, пральня.

 Крім того, до складу містечка включені штабний модуль та два контрольно-пропускних пункти.

 Тепло, гарячу воду та електроенергію для потреб бійців забезпечує дизель-електрогенератор. До складу містечка входить окремий модуль, в якому розташовані два генератори. У випадку виходу з ладу одного з них інший може його замінити. У цьому ж приміщенні розташовані ємності для води та дизельного пального.

 Система може існувати як автономно, так і у варіанті підключення до сторонніх інженерних мереж.

 Містечко розраховане на комфортне проживання 30 захисників блокпоста. Представлений комплекс найближчим часом направлять в зону проведення антитерористичної операції. Туди ж до кінця року направлять ще шість таких комплексів.

 Прес-служба МВС України

Украинская "Корпорация "Богдан", наиболее известная сборкой автобусов одноименной марки "Богдан" (раньше велась на Черкасском автобусном заводе, а теперь на бывшем Луцком автомобильном заводе, именуемом ДП «Автосборочный завод № 1» ПАО «Автомобильная Компания „Богдан Моторс“»), представила опытный образец собственного бронеавтомобиля с колесной формулой 4х4.

Отмечается, что бронированный стальной корпус бронемашины обеспечивает безопасность экипажа от 7,62 мм боевыми патронами в упор. Перед автомобиля, в том числе крыши моторного отсека может противостоять этой угрозе в 90 градусов воздействия.

Автомобиль обеспечивает защиту экипажа при выполнении патрульных и разведывательных миссий в условиях применения противником стрелково вор ужения. Автомобиль обладает достаточно большим внутреннем пространством и имеет хорошие эргономические показатели для экипажа боевой машины.

P.S. Военные правоохранители получили пять грузовиков, оборудованных системами "Мультилифт" с платформами, которые рассчитаны на подъем от 2 до 30 тонн.

Об этом сообщает пресс-служба Кабмина.
Отмечается, что использование таких платформ поможет существенно сократить время погрузки-разгрузки автомобилей, а также свести к минимуму роль людей в этих процессах.

Благодаря этой системе боевой БТР можно загрузить и сгрузить с автомобиля менее чем за минуту.

Специалисты отметили, что платформа грузовика может быть выполнена в трех модификациях. Одна из них рассчитана на перевозку техники, вторая может быть использована для транспортировки составных частей автономного мобильного блокпоста, а третья – для перевозки любых других грузов.

В начале декабря этого года стало известно, что "Укроборонпром" закупит военное оборудование у французской компании Thales Group для армии, а также 20 британских бронеавтомобилей Saxon.

Последние новости

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 03.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 03.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

59 секунд назад

Українці 10 років тому відстояли Одесу

Щось в нас мало гулянь з приводу визначної перемоги здобутої 10 років тому. Українці 10 років тому відстояли Одесу. Рашка…

10 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 02.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 02.05.2024 1. Попит на російське вугілля знижується. - Китай, найбільший імпортер…

11 часов назад

Росіянам вдалось прорватись і закріпитись в Очеретиному

Російським окупантам вдалося прорватися та закріпитися у селищі Очеретине Покровського району, що на Донеччині. ЗСУ вживає всіх заходів, щоб вибити…

13 часов назад

Відступати небезпечно: військові заявляють про майже повну відсутність тилових ліній оборони, — АР

Замість траншей та окопів на фронті подекуди - ями, в яких важко сховатися, інженерної техніки не вистачає, а будувати оборонні…

17 часов назад