Категории: Украина

Частини і підрозділи відновлюють техніку й озброєння

У визначеному районі проводиться відновлення бойової техніки та озброєння військових частин та підрозділів 8 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

mil.gov.ua

Проведення відновлювальних робіт на техніці здійснюється штатними екіпажами та спеціальними групами зі складу ремонтних підрозділів.

На даний час ряд військових частин армійського корпусу виведені в район відновлення боєздатності, де окрім ремонту пошкодженого в боях озброєння здійснюється доукомплектування батальйонних тактичних груп особовим складом та технікою. Після завершення запланованих заходів відновлення підрозділи знову будуть направлені в райони виконання завдань АТО.

mil.gov.ua

P.S. Міністерство оборони України розраховує до кінця року отримати 145 основних зразків озброєння та військової техніки з вітчизняних оборонних заводів

Заступник директора Департаменту розробок і закупівлі озброєння та військової техніки Міністерства оборони України Ігор Одноралов повідомив:

— Очікуємо, що до кінця року буде отримано 145 основних зразків озброєння та військової техніки. Це літаки, гелікоптери, броньовані машини, понад півтисячі зразків стрілецької зброї вітчизняного виробництва, а також прилади спостереження, нічного бачення, тепловізори та засоби зв’язку.

Ігор Одноралов підкреслив, що до війська постачатимуться лише новітні зразки військової техніки.

— Переозброєння Збройних Сил України здійснюється поступово. Новітні зразки стрілецької зброї постачаються до підрозділів, які виконують найбільш важливі та складні завдання, — зазначив Ігор Одноралов.

Він повідомив, що до війська вже поставлено озброєння та військової техніки на суму близько 150 млн. грн.: це дев’ять модернізованих танків БМ «Булат», два модернізованих літаки Су-25, вертольоти Мі-8МТВ, станції «Адрос», протитанкові ракетні комплекси «Стугна-П» та керовані ракети до них.

— Для закупівлі озброєння і військової техніки державою на цей рік передбачено майже 1,3 млрд. грн. Це дуже велика сума, якої ми не отримували вже багато років, — наголосив Ігор Одноралов. Він додав, що на відміну від минулих років, цього року фінансування відбувається стало, відповідно до помісячного розпису видатків.

Вітчизняні підприємства промисловості, які спеціалізуються на виробництві озброєння та військової техніки, не мають на складах готових зразків ОВТ, що пояснюється його високою ринковою вартістю. Виробництво озброєння та військової техніки потребує залучення значного фінансового ресурсу, який не може бути виділено з обігових коштів підприємств. Тому воно реалізується лише під державне фінансування в рамках оборонного замовлення або контрактів з іноземними замовниками. Така практика притаманна будь-якій країні-розробнику та виробнику озброєнь світу.

— Розраховувати на те, що наступного дня після виділення державою коштів у війську з’являться нові зразки зброї, не варто, адже виробництво техніки — це складний технологічний процес, який триває від шести до восьми місяців і до якого залучено чимало виробників, — повідомив Ігор Одноралов. — Водночас, Міністерством оборони України проводиться активна робота з підприємствами-виконавцями державного замовлення, направлена на активізацію цього процесу. Ми вирівнюємо ситуацію, поновлюємо як технологічний, так і людський потенціал нашої оборонної промисловості, і результати вже є. Багато підприємств перейшли на тризмінний графік виробництва, повернули на роботу фахівців, які свого часу вимушені були звільнитися через відсутність замовлень.

Ігор Одноралов поінформував, що сьогодні продовжується укомплектування військ, які беруть участь в проведенні АТО, оптичними приладами, біноклями нічного бачення та тепловізорами. Також проводяться заходи щодо закупівлі 1700 одиниць сучасних приладів спостереження та прицілювання на суму близько 148 млн. грн. Згідно з державним оборонним замовленням, планується закупівля окулярів нічного бачення ОНБ-300, прийнятих на озброєння Збройних Сил України.

Як благодійну допомогу військовими частинами Збройних Сил України вже отримано 24 тепловізори та 8 біноклів нічного бачення.

Последние новости

Замах на Фіцо: нападник пояснив, що він не згоден з політикою уряду

Як пояснив чоловік, що напав сьогодні на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, він не згоден із політикою уряду. Про це повідомляє…

7 часов назад

Російський окупант засунув гранату собі під бронежилет та підірвав ВІДЕО

Получи фашист гранату! Российский солдат был атакован украинским дроном. Не справился со стрессом и принял решение ускорить процесс, засунув гранату…

14 часов назад

США виділять Україні новий пакет допомоги на $2 млрд, — Блінкен

Глава Держдепу США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати виділять ще 2 млрд доларів допомоги Україні. Про це він заявив…

15 часов назад

Блінкен, бари і гітара

Трошки зведемо головні меседжі візиту. Блінкен мав головний виступ перед студентами КПІ. Чому не перед урядом чи Радою? Бо виступи…

18 часов назад