Категории: Мир о нас

Путін програв битву за Україну, — The Washington Post

Американське видання The Washington Post опублікувало на своїх сторінках статтю, присвячену аналізу останніх подій в Україні.

Американське видання The Washington Post пише, що спроба встановити в Україні диктатуру за російським зразком повністю провалилася.
На думку автора статті, в Україні перемогли захисники демократії, а Путін не зміг купити суверенітет України.
У середині січня Віктор Янукович в терміновому порядку провів через парламент серію законопроектів, спрямованих на придушення протестів у країні та скопійованих з російського законодавства. Президент Росії Володимир Путін, йдеться у статті, використав таку тактику, щоб придушити демонстрації у Москві у 2012 році.
"Але в Україні такі заходи лише ще більше посилили протестний рух, який перекинувся на регіони", — пише The Washington Post.
Віктор Янукович був змушений підписати скасування законів і амністію для учасників протестів. Це сталося відразу після того, як прем’єр-міністр України Микола Азаров пішов у відставку.
Після цього з’явилася інформація, що президент взяв лікарняний через гостре респіраторне захворювання. Чи дійсно президент України захворів, або це черговий дипломатичний хід з боку Януковича — поки залишається незрозумілим.
Як зазначає видання, Янукович перебуває під серйозним тиском не тільки з боку опозиції, але й з боку Путіна, який, з огляду на останні події, вирішив відтермінувати черговий транш кредиту Україні.
Державний секретар США Джон Керрі заявив, що майбутнє України не повинно бути заручником у протистоянні між Росією і США. Керрі також закликав Януковича та опозицію піти на поступки один одному і дійти згоди.
"Янукович вже ухвалив низку заходів для того, щоб перевага на наступних президентських виборах була на його боці. Йому необхідно піти на ще більші поступки, а лідерам опозиції потрібно переконати своїх прихильників, зокрема, радикально налаштованих протестувальників, що не можна скидати Януковича недемократичними методами" , — заявив держсекретар США.
На думку видання The Washington Post, дуже важливою є і позиція Європи. Можливо, Янукович захоче піти на серйозні поступки, але тоді стає очевидним, що Путін не допомагатиме Україні, і у гру повинен вступити ЄС.
Видання доходить висновку, що Європа повинна буде надати фінансову допомогу Україні в обмін на домовленості з МВФ та гарантії чесних і демократичних виборів.
"Українці відмовилися продавати незалежність країни і свої свободи Путіну. Тепер першочергове завдання Заходу — донести до українських політичних лідерів, що Україна може розвиватися демократичним шляхом" , — резюмує The Washington Post.

 

Последние новости

Александр Кушнарь: Сигнал Путину — Макрон показал ядерные зубы

------------ В Foreign Affairs вышел материал с заголовком "Европа - но не НАТО - должна отправить войска в Украину". Смотрите,…

2 часа назад

Про мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни

250 (85) тисяч солдатів. Загальна кількість, включно з тиловими підрозділами. 800 (342) танків 2400 (1029) одиниць бронетехніки 1900 (519) одиниць…

2 часа назад

Сирський підтвердив втрату трьох сіл поблизу Авдіївки

Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту, противник зосередив основні зусилля на декількох напрямках, створивши…

3 часа назад

Александр Кушнарь: Российские оккупанты воют о прилёте ATACMS

Доки в нас інформація ще не була достатньо певною, рашики самі засвітили свої втрати на Тарханкуті. І це ж не…

7 часов назад

У Німеччині росіянин вбив двох українців

У вечір суботи, 27 квітня, у німецькому місті Мурнау на території торгового центру були знайдені двоє молодих українців з ножовими…

7 часов назад