Категории: Политика

«ЄС» про заяву Медведчука: Не здивує, якщо до справи долучать показання Путіна

Адвокат п’ятого президента Петра Порошенка Ігор Головань заявив, що слова кума Путіна Віктора Медведчука про причетність Порошенка до незаконної схеми торгівлі вугіллям та відчуження трубопроводу не відповідають дійсності.

Про це Головань заявив у коментарі «Суспільному«.

«На нашу думку, взагалі те, що робить СБУ, — це винятково піар. По-перше, це не їхня справа, цим має займатися ДБР. І те, що про це говорить СБУ — це підтверджує, що тут нічого спільного із правдою і законом немає».

На думку Голованя, рішення оприлюднити свідчення Медведчука пов’язане із судовим засіданням у справі п’ятого президента.

На 23 травня призначене судове засідання стосовно арешту на майно Порошенка. Адвокат розцінює повідомлення СБУ як «тиск на суд».

Своєю чергою в політсилі «Європейська солідарність» заявили, що всі «заяви» Медведчука на адресу Петра Порошенка – це очевидна інформаційна диверсія в інтересах-країни агресора, бо порушення внутрішньополітичної єдності сьогодні працюватиме не на українські інтереси.

«Медведчук, який рятує свою шкуру від відповідальності за свою антиукраїнську діяльність, готовий «заявляти» будь-що про будь-кого. Це далеко не перші «сенсаційні» покази проти Порошенка, їх вже давали Портнов, Деркач, Онищенко, Жванія, Кузьмін та інші російські агенти. Немає жодних сумнівів, що слова про Порошенка Медведчуку написали замовники, тому й читав він їх з суфлера. «Оплатою» за ці «свідчення» було переведення в кращі умови перебування та обіцянки обміну», — зазначають в «Європейській солідарності».

«Нам прикро, що в умовах війни Служба безпеки України не розслідує справи про очевидну колаборацію з ворогом деяких генералів СБУ та депутатів Верховної Ради, а монтує яскраві політично мотивовані ролики з «псевдосвідченнями» Медведчука. І тому справа не у Медведчуку та його «показах», а в тім, що окремі представники влади, як-от Баканов і Татаров, у надзвичайно складний момент на фронті вдаються до відверто шкідницьких дій – порушують принцип внутрішньополітичної єдності», — йдеться у повідомленні.

Цього принципу «Європейська Солідарність» дотримується з 24 лютого.

«Ми і далі наполягаємо на тому, що публічна дискусія між владою та опозицією повернутися на порядок денний може не раніше, ніж завершиться війна. Сьогодні ж маємо спільно працювати на перемогу. У нас є відповіді на всі питання. Тоді як у влади точно немає відповідей на питання, які є в суспільства», — сказано далі.

У «ЄС» порушують питання, як могло статися так, що державний зрадник Медведчук став для влади джерелом достовірної інформації, рівно як ведучі його каналів – учасниками патріотичного телемарафону; чому з його соратників з колишньої ОПЗЖ влада формує лояльну до себе парламентську групу замість розслідування; і чому окремі діючі депутати з провладних груп і зі «Слуги народу» прямо колаборують з ворогом?

«Нас вже не здивує, якщо до справи проти Порошенка долучать покази Путіна. «Європейська Солідарність» ще раз закликає владу зберігати внутрішню єдність як запоруку перемоги, і сподіваємося, що нас почують. Ворог не Порошенко, ворог – Путін. Війна чітко показала хто є хто: хто боровся і бореться за Україну, а хто хоче повторення вічних історичних сценаріїв розколу України зсередини. Ми – державники і переконані: спроби розпалити в Україні внутрішній конфлікт грають лише на руку Москві. Сьогодні наше спільне завдання – зберегти Україну і звільнити українську землю від нашого споконвічного ворога – Росії», — резюмують у політсилі. 

P.S.

Біда не в якихось показах медведчука, не в загрозі Порошенку. Взагалі не в цьому.
Біда в іншому. І це справжня біда, без перебільшень.
Біда в інституційній слабкості, яку не змінила навіть війна. Медведчук створив в Україні злочинну організацію, легалізував її, його легалізована злочинна організація зайшла в парламент на виборах 2019, його злочинна організація створила медіаімперію і просувала наративи агресора в голови українцям, його злочинна організація з початком війни, здебільшого, перетворилася на осередки колаборації.
Весь цей час, до війни, ні Медведчука, ні членів його злочинної організації ніхто не рухав, хоча дії багатьох були більш ніж антидержавними.
За цим всім стоять конкретні люди, які допомагали медведчуку, які й далі виступають проти України, корегують вогонь, постачають зброю в тили і тд.
Але ці люди СБУ не цікаві. незважаючи на війну. СБУ цікавить Порошенко. Знову. Хоч кожна адекватна людина розуміє, що ці всі свідчення — це лайно собаче.
І це біда. Але ще не вся.
Вся біда в тому, що що ці утрики, під час війни вирішили відкрити фронт всередині держави. Бо дуже багато проукраїнських людей, які зараз воюють, допомагають армії, і навіть підтримують владу оцими «давайте після війни» не готові миритися з цим фкфлом.
А їм наплювати. Вони відкривають внутрішній фронт, бо думають що перемогли.
Ні, ви сьогодні програли.
Mason Lemberg
Деркач дав покази проти Порошенка.
Жванія дав покази проти Порошенка.
Оніщєнко дав покази проти Порошенка.
Дубінскій дав покази проти Порошенка.
Тепер Мєдвєдчук дав покази проти Порошенка.
Все ФСБ дало покази проти Порошенка.
Ще путін дасть покази проти Порошенка — і всі підемо на шашликі.
Єбать дурдом.
………..
А будуть покази хто Південь здав, обізьяни?

Последние новости

Командир роти ЗСУ звернувся до «слуги» Безуглої: «Мізки вмикати не пробували? Що ви творите?»

Командир роти ударних БПЛА "Люфтваффе" 129-ї бригади ТРО Микола Колесник порадив "слузі народу" Мар’яні Безуглій зважувати свої заяви, оскільки це може…

2 часа назад

Порошенко передає ЗСУ 2 тис. дронів

Петро Порошенко везе на фронт чергові 2 тисячі дронів. Вартість цієї партії техніки – 40,9 млн грн, або понад мільйон…

2 часа назад

Чотири окупанти летять високо у повітрі після вибуху свого човна. ВIДЕО

Українські воїни ліквідували ворожу штурмову групу, яка рухалася водою на човні поблизу острова Нестрига на Херсонщині. На запису, який опублікований…

13 часов назад

Генерал Кривонос пояснив, чому вважає президента некомпетентним у питаннях війни

Генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос висловив свою думку щодо президента України, який не володіє реальною інформацією щодо подій на фронті…

13 часов назад

ВОНИ ШУКАЮТЬ БОНАПАРТА

Той факт, що Мар'яна Безугла накинулася на військових, більшість аналітиків оцінили вірно. Так, так за погіршення ситуації на фронті суспільство…

13 часов назад