Категории: ВПК

ЗСУ отримають модернізовані вертольоти Мі-2МСБ

Директор ТОВ «Вінницький авіаційний завод» Микола Трикозюк повідомив виданню Вінниця.info, що до кінця року Збройні Сили України отримають модернізовані вертольоти Мі-2МСБ, виготовлені на цьому підприємстві.

“Вертольоти, над якими ми працювали раніше, використовували для несення служби в МО України. Вже через місяць плануємо підняти у повітря ще чотири судна, які отримують Збройні Сили України. Це модернізовані, зовсім нові наші Українські вертольоти Мі-2МСБ.” – розказав директор заводу.


Також під час інтерв’ю Микола Трикозюк повідомив, що окрім Міністерства оборони підприємство має замовлення з Румунії та інших країн Європейського Союзу.

Окрім того, стало відомо дещо про технологічний процес модернізації вертольотів до рівня Мі-2МСБ на підприємстві «Вінницький авіаційний завод». Так, запчастини, які використовуються при ремонті та модернізації, як правило, вітчизняні. Найдорожчі елементи – двигун та обладнання, виготовляють у Запоріжжі на «Мотор Січ».

Мі-2МСБ — український багатоцільовий гелікоптер, створений ПАТ «Мотор Січ» на основі Мі-2. Перший політ цього вертольота був здійснений 4 липня 2014 року.

P.S. Днями на одному з вітчизняних полігонів відбувся черговий етап дослідних випробувань гелікоптерів Мі-2МСБ та Мі-8МСБ зі встановленими комплексами некерованих ракет

Поліпшені льотно-технічні характеристики модернізованих в інтересах Міністерства оборони України гелікоптерів дали змогу суттєво підвищити їхній бойовий потенціал. Наприклад, завдяки фахівцям ПАТ «Мотор Січ», багатоцільовий Мі-2МСБ відтепер може виконувати пуски некерованих ракет типу С-8. Із цією метою запорізькі конструктори розробили знімну балку-тримач, новий пусковий пристрій, здатний виконувати стрільбу в режимах по дві, чотири й вісім ракет одночасно, а також установили відповідний приціл.

Інший гелікоптер, Мі-8МСБ (саме той зразок, який улітку 2013 року побив рекорд висоти, піднявшись на 9150 метрів над рівнем моря), отримав два блоки Б13Л, кожен для п’яти ракет С-13 калібром 122 мм та успішно виконав практичні пуски.

— Сьогоднішні випробування продемонстрували нові можливості цієї модернізованої техніки, — зазначив командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-полковник Сергій Дроздов. — Як бачимо, її ще рано списувати. Завдяки українським фахівцям, оновлені гелікоптери Мі-2 значно розширили діапазон свого застосування. Якщо раніше ми використовували їх передусім для навчання пілотуванню курсантів Харківського НУПС, то тепер є можливість навчати їх також бойовому застосуванню. До того ж не тільки курсантів, а й пілотів бойових частин.

Наразі триває завершальний етап дослідних випробувань цієї авіаційної техніки, але вже зараз можна констатувати, що напрямок, який вибрали українські зброярі, дає змогу не лише суттєво посилити її льотно-технічні характеристики, а й оснастити потужнішим озброєнням.

Андрій ЯЦИК

P.P.S. ЗА РІК ЗСУ ОТРИМАЛИ 10 ЛІТАКІВ І 17 ЗРАЗКІВ НОВОЇ ЗБРОЇ

З початку року до Збройних сил України поставлено 875 одиниць озброєння та військової техніки.

Про це на брифінгу заявив речник з питань АТО Міністерства оборони Андрій Лисенко.

— З початку року до Збройних сил України поставлено 875 одиниць озброєння та військової техніки. У тому числі, 10 літаків, 2 вертольоти, 67 одиниць бронетанкового озброєння і бронетехніки, — повідомив речник.

Також українські військові отримали 26 нових одиниць ракетно-артилерійського озброєння, а також 319 вантажних, санітарних та пасажирських автомобілів.

За його словами, цього року за результатами державних випробувань на озброєння ЗСУ прийнято 17 зразків нового і модернізованого озброєння та військової техніки. Серед них — легкий переносний ракетний комплекс «Корсар», спеціальна автоматична зброя «Вулкан», 30-мм автоматична гармата, 7,62-мм снайперська гвинтівка, броньований автомобіль «Козак-2» та інші.

Таким чином, за останні два роки на озброєння ЗСУ прийнято вже 36 зразків озброєння та військової техніки.

Теги: Ми2Мі2МСБ

Последние новости

Том Купер: звіт про війну в Україні за 4 травня 2024 року

Всім привіт! Короткий огляд найважливіших подій за останні кілька днів. DEAD – українською Оскільки я захоплююся повітряною війною, однією з…

2 часа назад

Чому на Банковій хочуть знищити «Суспільне»?

Чорний рот Марʼяни Безуглої озвучив нову ідею Зе-Банкової. Знищити "Суспільне" і подати це під виглядом економії грошей. Руда помилка природи…

6 часов назад

Українські воїни на сході отримали 1200 FPV-дронів, детектори та пересувний шиномонтаж, а військові будівельники — два екскаватори

Петро Порошенко під час поїздки на Донеччину зустрівся з представниками бригад ДШВ, артилеристами та військовими інженерами та допоміг військовим із…

6 часов назад

Скільки території Україна втратила за останні пів року

Аналітики підрахували, скільки території Україна втратила за останні пів року. Від початку жовтня 2023 року Україна поступилася московії понад 300…

7 часов назад

Коли це, після війни?

​​Президент Зеленський заявив: "Після війни, я думаю повернеться велика хвиля людей. Будемо швидко відновлювати країну і люди хотітимуть це робити…

7 часов назад

Российский военнослужащий открыл дружественный огонь и расстрел 6 военных

Как утверждают источники противника, на этом фото российский военнослужащий, который открыл дружественный огонь и расстрел 6 военных из 70-й мотострелковой…

7 часов назад