Категории: ВидеоВПК

ЗСУ отримали перші 100 серійних ракет «Вільха»

Цього року до українського війська почали надходити перші серійні ракети «Вільха» і до січня 2020 року очікуються подальші постачання.

Про це кореспондентам АрміяInform розповів представник Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України полковник Владислав Шостак.

Також для потреб важкої артилерії у вітчизняного виробника закуплено 152-мм снаряди під наявні запаси порохів, а ДК «Укроборонпром» найближчим часом має організувати серійне виробництво модернізованих 122-мм реактивних систем залпового вогню «Верба», яка пройшла всі необхідні випробування і прийнята на озброєння.

Проте стало відомо, що очікуване у цьому році завершення розробки 155-мм САУ «Богдана» може не здійснитися через несвоєчасне постачання боєприпасів неназваним турецьким підрядником, через що випробування гармати поки ще не відбулося.

Випробування РСЗВ «Вільха-М» на початку жовтня 2019 року

У перспективі для потреб артилерії в Україні вироблятимуть порох, гільзи, капсуль та підривник. Наразі Концерн «Укроборонпром» активно працює над впровадженням цього виробництва.

Нагадаємо, перша версія «Вільхи» з дальністю до 70 км була прийнята на озброєння на початку 2019 року. Державні випробування модернізованих вітчизняних коригованих ракет «Вільха-Р» для цього комплексу було завершено 13 червня ц.р. Своєю чергою, держвипробування модернізованої версії ракети зі збільшеною дальністю (до 130 км) «Вільха-М» мають відбутися до кінця 2019 року.

P.S.

ДККБ «Луч», що входить до складу ДК «Укроборонпром», у найближчі пару років збирається збільшити виробництво українських протитанкових ракет до 10 тисяч на рік.

Про це розповів Генеральний конструктор — генеральний директор Державного підприємства «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» Олег Коростельов.

«Ми робимо (зараз) кілька тисяч ракет на рік і намагаємося збільшити це (цей показник — прим. ДЕ) в найближчий рік-два. Сподіваюся збільшити (показник виробництва протитанкових ракет) на 30-40%. Тобто переступити 10-тисячний рубіж», — наголосив Олег Коростельов.

Варто додати, що під час тогорічної Міжнародної виставки «Зброя та безпека-2018» очільник ДККБ «Луч» у бесіді з іноземними представниками повідомив, що вітчизняне підприємство вийшло на рівень виробництва близько 6 тисяч ракет на рік.

Останнім часом, окрім постачання широкого спектра протитанкових засобів (комплекси «Корсар», «Стугна-П», «Бар’єр» та керовані ракети «Стугна» й «Комбат») на потреби Збройних сил України, державне підприємство також суттєво збільшило експортні контракти.

Блок наведення для легкого ПТРК «Корсар»

Зокрема, за останні два роки Саудівська Аравія імпортувала з України 150 ПТРК «Скіф» та 195 ПТРК «Корсар», а також по одній тисячі бойових ракет до кожної з моделей переносних протитанкових ракетних комплексів. Також українські ПТРК та керовані рекети від ДККБ «Луч» постачалися до Йорданії, ОАЄ, Катару та інших країн.

При цьому відзначається, що вироби «Луча» виготовляється майже виключно з вітчизняних комплектуючих.

ПТРК «Корсар» з приладом наведення ПН-КУ та вітчизняним тепловізором від ДП «Ізюмський приладобудівний завод» на виставці «Зброя та безпека-2019»

«Перше завдання було зробити власні вітчизняні протитанкові засоби (ПТРК), по замкненому циклу (виробництва). Підкреслюю, не просто зробити — одне взяти там, а інше там (в інших країнах), а зробити по замкнутому циклу. І я пишаюся тим, що КБ «Луч» це вдалося», — підкреслив Генеральний конструктор — генеральний директор ДККБ «Луч».

Последние новости

Зеленський з нами доти, поки буде війна?

Відповідальна частина суспільства не дозволила Януковичу і ФСБ загнати країну в московітське ярмо. Відповідальна частина суспільства попереджала, що вибори по…

17 часов назад

З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою, — постанова Кабміну

З 18 липня, тобто через 60 днів після набрання чинності закону про мобілізацію, розпочнуть надсилати повістки поштою. Про це йдеться…

17 часов назад

Війна — це не математика

Часто доводиться чути: «Війна - це математика». Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії, а тим більше від практики, люблять сентенції…

17 часов назад

ПʼЯТЬ РОКІВ І ДАЛІ

Я зрозумів, певне, навіщо Банкова через речників і пул телеграм-анонімок так підігріває тему легітимності Володимира Зеленського на посаді Президента України.…

21 час назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 20.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

22 часа назад