Категории: ВидеоВПК

ЖБТЗ передав до ЗСУ партію модернізованих БМП-1

Державне підприємство “Житомирський бронетанковий завод” (ЖБТЗ) завершило капітальний ремонт та модернізацію 15 БМП-1 для ЗСУ.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

В умовах дефіциту комплектуючих та запасних частин для ремонту військової техніки, трудовим колективом відновлено боєздатність всіх систем та агрегатів, замінено несправні прилади, перевірено роботу озброєння, а також встановлено сучасні засоби зв’язку, апаратуру супутникової навігації.

За період з 2014 року підприємством усього відремонтовано та передано до Збройних Сил України 637 одиниць військової техніки.

Нині у цехах підприємства ремонтують іншу велику групу бронетехніки типу БМП-1 для ЗСУ. Планується у вересні, листопаді після успішного відновлення і проведення випробувань на полігоні, цю техніку також направити до бойових частин Збройних Сил України.

Минулого року під час міжнародної виставки озброєнь “Зброя та безпека 2018” було представлено варіант модернізації БМП-1 від ДП “Житомирський бронетанковий завод” – БМП-М1С:

Модернізована БМП-М1С

Вона відрізняється від базової бойової машини бойовим модулем “Стилет” з 30-мм гарматою 2А42 та двома установками ПТРК “Бар’єр-212”. Також модуль оснащений кулеметом калібру 7.62 та системою управління вогнем “Синтез”.

Бойова машина отримала німецький двигун Deutz 2013 L6 V4 та може розвивати швидкість до 70 км/год по суші, або 7.5 км/год на плаву.

Маса БМП дорівнює 15.5 тоннам. Екіпаж складається з трьох осіб та ще восьми десантників.

Конструктори ЖБТЗ збільшили висоту десантного відсіку, що значно покращило умови перебування солдат всередині бойової машини. Було додано нові оглядові віконця для водія та встановлено протиуламковий захист гусениці.

Також минулого року Державне підприємство “Завод ім. Малишева” у рамках програми імпортозаміщення освоїв та розпочав серійне виробництво нових гусениць для БМП-1 та БМП-2 зі спеціальних сталей українського виробництва.

Теги: БМП1

Последние новости

Данія оголосила про пакет допомоги Україні на €750 млн

Сьогодні, 16 травня, міністерство оборони Данії оголосило про виділення Україні нового пакету військової допомоги на €750 млн, який передбачає внески…

10 часов назад

Порошенко привіз техніку у бригади армійської авіації

Петро Порошенко привіз техніку у бригади армійської авіації. Спеціально на замовлення авіаторів Фонд Порошенка з волонтерами ГО “Справа Громад” виготовляють…

10 часов назад

Народ підтримує збільшення тарифів на електроенергію

Одночасно з інформацією про отримання фірмою сценариста "Слугі народа" 750 мільйонів за поставку електроенергії - виходить соціологія, згідно якої народ…

13 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 16.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

20 часов назад

Замах на Фіцо: нападник пояснив, що він не згоден з політикою уряду

Як пояснив чоловік, що напав сьогодні на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, він не згоден із політикою уряду. Про це повідомляє…

1 день назад