Категории: Мнение

​​ЗеРОЗВАЛ і ЗеРОЗПАД

Знаєте, що найбільше добило мене у вчорашніх танцях із законом про мобілізацію? Те, наскільки брутально і неприховано оточення Зеленського і його фракція стріляли найвеличнішому в ноги дуплетом і довгими чергами.  Подивіться самі.

Спершу на світ божий вилазить лист Сирського про вилучення з закону положення про дембель через 36 місяців служби. Я просто нагадаю, що 36 місяців – це через рік. Ви знаєте, що станеться через рік? Я зараз не беруся прогнозувати що буде через 2-3 місяці. Ми спостерігаємо зараз навіть не парний танець, а полонез – який, як відомо, танцюють колективом. Хто що утне в процесі танцю– знає лише Господь Бог, та й те певно, в загальних рисах. Я вже не кажу про те що весь фронт просторікує – ніколи Сирський не попросить офіційно того, про що з ним уже домовлено, очевидно – Єрмаком.

Проте. Пропозиція прозвучала. І що робить влада? Вона якось пояснює це рішення? Вона випускає Арахамію на ТБ, Безуглу на ФБ і зграю ЗЕботви на всі соцмережі разом узяті? Ні фіга! Влада своє рішення не пояснює НІЯК. І зразу ж сама ставить свій борт під торпеду від опозиції.

І торпеда прилітає. Петро Порошенко оголошує зміст домовленостей про закон на рівні комітету. Виявляється, що ОПУ кинула армію водночас на: дембель після 36 місяців, відпустку через 6 місяців і 70 тис, плюс до існуючих для тих хто в окопах.

Суспільство охреніває і збирає по шматках розбиту свідомість. А влада – відморожується.

Далі більше.

Верховна Рада починає розглядати поправки до закону. Зал ВР – пустий. Коаліція «Слуг народу», «полуГолосу» (половини «Голосу» ім. позеленілої Устинової) та ОПЗЖ – а саме такий склад голосував за закон про мобілізацію (сюрприз-сюрприз!) – з сесійної зали просто розбігся. У залі лишаються депутати другої половини «Голосу», ЄвроСолідарності та окремі депутати інших фракцій, при чому депутати «ЄС» – Гончаренко, Геращенко, Іонова – починають ударно стримити з залу ВР. Тобто «ударною роботою» над законом про мобілізацію зі стримів порохоботів милується вся країна – попри нестройне виття ЗЕботви і долучених провокаторів, про «Гончаренка що розхитує човна».

Здавалося б, Арахамія та Шуляк отут були просто зобов’язані сісти на телефон та обіцянками і погрозами відправити до ВР бодай сотню із своєї монобільшості, аби бодай створити видимість роботи. Але – ніт.

Що це було? Я бачу дві версії. Перша – бардак всередині вертикалі ЗЕ сягнув уже таких меж, що їхні медіа-служби працюють на «відчепись», а депутати-служки взагалі на думку ОПУ чхати хотіли. До речі, це не новина, вже давно відомо, що у «служок» у фракції відкритий бунт, і що нардепи-служки як раз таки відверто посилають ОПУ.

Друга версія – влада охреніла настільки, що вже відверто плює в очі своїм громадянам і українським воїнам.

І знаєте що цікаво? Суспільство повірить як раз у другу версію. Суспільство побачить що служки охреніли – і це обов’язково відіб’ється на підтримці ЗЕ, а відтак на ситуації всередині країни. Бо коли посиплеться вертикаль влади – гінці з ОПУ самі прибіжать під офіс Порошенка, аби замирюватися. Ми це побачимо. Бо страшно їм стане, що ситуація з під контролю вийде.

Бо як раз таки ближча до правди — перша версія. У середині команди ЗЕ розвал, деморалізація, хитання та ігнор вказівок згори. У ЗЕкоманді – агонія. ЗЕ команда просто не може керувати ані своїми депутатами, ані своїми медійниками та політтехнологами. Так, ЗЕкоманда пижиться і тужиться, силячись підтримувати вигляд все ще «найбільших потвор у світі тварин». Але правда така, що і посилення мономарафону і тиск влади на місцеві адміністрації та опозицію – це від страху. І від безсилля. Вони летять у прірву і кожним новим своїм кроком лише погіршують ситуацію.

Слідкуємо. Скоро побачимо підтвердження моїм словам.

Печера Дракона

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 09.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 09.05.2024 1. Україні варто продовжувати бити по російських НПЗ. - Атаки…

6 часов назад

Зеленський призначив командувачем ССО Олександра Трепака

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Лупанчука з посади посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ і призначив на цю посаду Героя…

12 часов назад

Щодо звільнення Кубракова

Мене зараз постійно просять про коментар щодо звільнення Кубракова (оскільки я багато років пишу про корупцію в будівництві). Але я…

12 часов назад

Минулої доби російські окупанти обстріляли 14 населених пунктів Херсонщини

Протягом минулої доби російські загарбники завдали ударів по населенню Велетенського, Кізомису, Станіслава, Інженерного. Понятівки, Садового, Антонівки, Білозерки, Берислава, Михайлівки, Миколаївки,…

19 часов назад