Категории: Мир о нас

Зеленський залишає Татарова на посаді попри обвинувачення у корупції

Заступник голови Офісу Президента Олег Татаров, попри численні обвинувачення у корупції, залишається на посаді, бо потрібен президентові Володимиру Зеленському для впливу на розгалужену правоохоронну систему України.

Про це повідомляє Reuters.

Олег Майборода, колишній виконавчий директор ТОВ «Укрбуд Девелопмент», під час перебування на посаді передавав хабарі для затвердження будівельних проєктів через чинного заступника голови ОП Олега Татарова. За словами Майбороди, хабарі проходили через Татарова з 2014 по 2019 рік. Контакти адвоката з міліцією, судами та прокуратурою зробили його ідеальним посередником. Доказів, однак, Майборода не надав, але вони повторюють обвинувачення антикорупційних відомств. Прокуратура закрила справу у квітні 2022 року за процесуальними підставами.

Агенція зазначає, що така інформація від Майбороди загрожує знову розпалити суперечку, яка дошкуляла Зеленському навіть під час війни: звинувачення політичних опонентів і антикорупційних активістів у тому, що Татарова захистили від судового переслідування.

Татаров заперечує провину та стверджує, що через ці обвинувачення із ними «намагаються звести політичні рахунки».

Агенція додає, що Татаров, голова ОП Андрій Єрмак та Зеленський відмовилися коментувати ситуацію.

Reuters зауважує, що Татаров залишається на посаді попри те, що кільканадцять високопоставлених українських чиновніків пішли з посад через корупційні скандали, зокрема і колишній міністр оборони Олексій Резніков.

Декілька політичних інсайдерів, опитаних Reuters, свідчать, що він є важливою фігурою, яка допомагає Зеленському контролювати розгалужені органи безпеки та правоохоронні органи України.

Виконавчий директор громадської організації «Український центр протидії корупції» Дар’я Каленюк вважає, що в умовах здорової демократії будь-який посадовець, обвинувачений у корупції, має бути відсторонений від посади до виправдання. «Якщо Зеленський не позбудеться Татарова, його не сприйматимуть як серйозного учасника очищення країни від корупції», — пояснила вона Reuters.

Каленюк вважає однак, що війна створила ведичезний тиск на владу щодо реформ. «Попит на зміни в суспільстві величезний. Як і вимоги щодо реформ, щоб досягти того, чого хочуть люди: інтеграції в НАТО та Європейський Союз». 

censor.net

Агенство Reuters написало про опитування, яке поставило на вуха усю пропаганду Володимира Зеленського.

Мова про 78% українців, котрі вважають Зеленського відповідальним за корупцію в уряді. Агенство наголошує і на іншій цифрі:  55% опитаних вважають, що надання західної військової допомоги має призвести до боротьби з корупцією.

А тепер зверніть увагу на ілюстарацію. На ній уособлення цієї корупції — застуник Андрія Єрмака Олег Татаров.

Внаслідок багатьох кадрових перестановок Татаров залишився на своїй посаді. Декілька політичних інсайдерів, опитаних Reuters, заявили, що він є ключовою фігурою, яка допомагає Зеленському контролювати силові та правоохоронні структури України, що розрослися.

Це прозорий натяк, що на Заході не вірять у слова  про «потужну» боротьбу з корупцією чи заявам, що усі корупціонери кудись втекли. Нікуди вони не втекли. Вони гарно себе почувають під боком у Зеленського. Про це і пише  Reuters

Горковенко

Міни вже розриваються поряд з найвеличнішим лідером, який ні разу непричетний до корупції. У Reuters вийшла стаття про корупційні схеми Татарова, публікація якої дивним чином збіглась в часі з візитом Зеленського до США. На диво, в статті дуже послідовно викладено причетність Зеленського до відмазування Татарова від оголошеної йому підозри після свідчень Микитася, з яким Татаров проводив оборудки в будівництві. В статті детально розказано, як на 100% своя прокурорка змінювала підслідність справи Татарова, аж поки справа не потрапила до на 100% своєї СБУ, де справу спустили на гальмах і благополучно закрили після того, як сплив термін слідства.
Вишенька на тортик – в статті розказано і про торгівлю посадами брата Єрмака і про те, що Штанько, який оприлюднив відеодокази про брата Єрмака, був відправлений на передову, де загинув. Отже, на Заході також вважають, що Штанько невипадково потрапив на передову, та ще й на таку ділянку фронту, де загинув в перші години свого перебування.
А ще в статті згадано про офшорні компанії зовсім не корупціонера Зеленського.
Схоже, що вибрики найвеличнішого лідера вже вкрай розізлили стриманий Захід і він вирішив покинути тактику пряника і вже не пригладжувати факапи Зеленського, а бити боляче.
Світлана Білуник

Спершу тобі здається, що тебе взяли на роботу, бо ти найрозумніший і найвідданіший. «Я так 100 разів пробував», — запевняєш ти сам себе.
Але ж ти не будеш збивати руку через всілякі там віяння часу, війну і т.д. Тому спершу проти тебе порушують кримінальні провадження за очевидну корупцію і боязко запитують твого «боса»: «можна?». Слава про твої подвиги переповідається серед бомонду і навіть пролазить на шпальта національних ЗМІ. І з першими, і другими ти намагаєшся домовитися «по доброму», чи як вийде.
Далі ти виходиш на міжнародний рівень.
Токсичність починає зашкалювати, бо про тебе починають говорити всі і проблеми у боса через тебе перекривають вигоди від перебування з тобою в одному човні.
Далі термінова евакуація, якщо є куди, або арешт.
Це я про Коломойського, якщо що
А наразі рекомендую прочитати дуже ґрунтовний аналіз всесвітньовідомого Reuters про двох впливових членів президентської команди, які викликають серйозну стурбованість.
Насправді, інші члени непокоять не менше, але про це буде в інших публікаціях.
Треба щось міняти!
Інакше виграти буде неможливо!
І це не лише про війну.
П.С. Ніяк не знайду витримки з цієї статті у провідних українських ЗМІ. Мабуть, lost in translation
П.П.С. Цікаво, чи буде в Reuters завтра обшук БЕБ, СБУ чи ДБР? Або всіх разом

Последние новости

Міністр Федоров збрехав виданню «Голос Америки»

Хакери викрали з урядового порталу цифрових послуг Дія дані 13,5 мільйонів користувачів і розмістили їх для нелегального продажу в мережі…

17 минут назад

Росіяни окупували Сокіл та Восход на Донеччині та просунулися в Сотницькому Козачку на Харківщині

Російські військові окупували села Сокіл та Восход у Донецькій області.  Про це повідомляє DeepState. Також ворог розширив фронт у Харківській області…

1 час назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 04.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 04.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

1 час назад

Україну не можуть взяти до НАТО через корумпованість в країні, — The Telegraph

На саміті НАТО у Вашингтоні Україні скажуть, що вона занадто корумпована, щоб вступити до Альянсу. Про це пише видання The Telegraph із…

12 часов назад

Офіс президента дискредитує військових

Який разючий дисонанс між ставленням до ЗСУ, наших солдатів і командирів в міжнародних партнерів України і в шавок Банкової. На…

13 часов назад