Категории: Украина

Зеленський ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів — 112, NewsOne та ZIK

Президент України Володимир Зеленський ввів на 5 років санкції проти Тараса Козака — близького соратника Віктора Медведчука та його телеканалів 112, NewsOne та ZIK.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Санкції щодо Козака передбачають:

  • блокування активів – тимчасове обмеження права користуватися та розпоряджатися належним їй майном;
  • обмеження торговельних операцій;
  • обмеження, часткове чи повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України;
  • запобігання виведенню капіталів за межі України.

Також санкції стосуються компаній «Аріадна ТВ» «Новий формат», «ТВ Вибір», «Лідер ТВ», «Партнер ТВ» — вони мовлять під логотипом «112 Україна», власне телеканалу «112-ТВ», «Новини 24» (NewsOne) та «Нові комунікації» (ZIK). У всіх цих телеканалів Козак — кінцевий бенефіціар й спільна діяльність (виробництво кіно та відеофільмів, телевізійних програм).

Санкції також запровадили на 5 років. Вони передбачають анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів та блокування активів, а також:

  • заборона користування радіочастотним ресурсом України;
  • припинення надання послуг з розповсюдження телепрограм.

Зазначимо, що цим телеканалам Національна рада з питань телебачення і радіомовлення періодично назначає перевірки — в етерах звучать вислови, що загрожують нацбезпеці та суверенітету.

Ангеліна Шеремет

P.S.

От що Байден животворящий робить!

Чому таке рішення прийняте зараз?
Мої здогадки — робота нової адміністрації США Джо Байдена. Спочатку Дубінський-Деркач, тепер пропагандистські канали Медведчука/Путіна.
Схоже Зеленського добре притиснули: або цивілізований світ займеться ним особисто,або він буде робити хоч щось для унеможливлення скочування України в лапи Кремля.
А ще місяць назад я говорив — перемога Байдена в США це і масштабна допомога Україні проти «русского міра». І останні рішення є цьому яскравим підтвердженням.
Супер новина! РНБО та Зеленський ввели санкції проти NewsOne, 112 та ZIK. Чорт забирай, це дуже неочікуване та круте рішення, чим воно обумовлене я не знаю, але перший раз я підтримую рішення влади, бо воно в інтересах держави!
Саме так повинен діяти президент України. А не видивлятись мир в очах Путіна! Але, якщо наступне рішення президента буде про відвід військ, підписання амністії, погодження на пропозиції РФ, блокування телеканалів не врятує від протестів та мітингів, які будуть вимагати відставки Зеленського!
Думаю, що вибори в США дають перші результати і це супер круто!
Вчора російські телеграм-канали, сьогодні проросійські телеканали.
Завтра починаємо боротьбу з корупцією?
Про всяк випадок, нагадаю, що сьогодні Кремль вбив ще одного нашого військового, мирні переговори зайшли в глухий кут, начальник Генштабу не здатен поділити майно з міністром оборони…
Невже воювати теж можна буде?
І це Байден лише другий тиждень на посаді…
Это просто бомба! Зеленский впервые нанес мощнейший удар по российской пропаганде и влиянию Путина в Украине! Президент Владимир Зеленский только что ввел санкции и остановил вещание медиа-холдинга кума Путина Виктора Медведчука! Президент Украины ввел санкции и остановил всю юридическую и финансовую деятельность Тараса Козака — формального владельца медиа-структур кума Путина, а также связанных с ним юридических лиц, на которых оформлено вещание трех телеканалов 112, ЗІК и Newswan.

 

Последние новости

П’ять років Зеленського. Атракціон. Епоха втрачених смислів

Журналісти питають, “а що твоя бульбашка говорить про кінець офіційного президентського терміну Зеленського?”. А я дивлюся чим переймаються соцмережі і…

28 минут назад

Зеленський кричить на генералів ЗСУ, — The Economist

Президента України Володимира Зеленського можуть тримати у так званій "теплій ванні", в якій генерали не надають йому всієї інформації про…

41 минута назад

Щодо наявності оборонних позицій на півночі Харківщини

Питання та відповіді щодо проведених робіт: 1. Чи побудовані лінії оборони? - Три лінії оборони будувалися ВЦА навколо Харкова, значна…

11 часов назад

​​П’ЯТЬ РОКІВ ЗЕ

От і прийшов цей день. Володимир Зеленський пробув на посаді президента п'ять років - повноцінну президентську каденцію. Я зовсім не…

12 часов назад

Росіяни вночі вдарили по Харкову

У Харкові рано вранці, 21 травня, пролунали вибухи під час повітряної тривоги в області. Внаслідок атаки РФ постраждали люди. Про…

14 часов назад