Категории: Украина

ЗЕЛЕНСЬКИЙ СКАСУВАВ СВІЙ ВИСТУП НА ЗАКРИТІЙ ЗУСТРІЧІ СЕНАТОРІВ

Володимир Зеленський останньої миті скасував запланований на вівторок виступ перед законодавцями США.

Про це повідомив голова демократичної більшості у Сенаті США Чак Шумер, написав журналіст Ману Раджу. Лідер демократичної більшості в Сенаті США Чак Шумер заявив, що президент України Володимир Зеленський скасував онлайн-брифінг для американських сенаторів, під час якого мав розповісти про ситуацію на фронті та потреби Києва у зброї. 

Senate Majority Leader Chuck Schumer says Ukrainian President Zelensky is not going to attend classified briefing virtually anymore because of a last-minute matter.

Лідер демократів у верхній палаті парламенту США наголосив на необхідності підтримувати Україну, оскільки «це поворотний момент західної цивілізації, історичний момент – і відкладати це (голосування за підтримку. – ред.) більше не можна».

«До речі, Зеленський не зміг долучитись до нашого брифінгу о 15:00 (22:00 за Києвом) – щось сталось в останню хвилину», – додав Шумер. 

У ніч на вівторок стало відомо, що Зеленський  планує виступити перед американськими сенаторами через захищений відеозв’язок на секретному брифінгу, на якому обговорюватиметься майбутня допомога Україні.

У понеділок представниця Білого дому — директорка бюджетного департаменту Білого дому Шаланда Янг у листі до Майка Джонсона та інших лідерів Конгресу попередила, що  Сполучені Штати більше не мають часу та грошей на допомогу Україні у протистоянні  з Росією.

Як повідомлялось, президент США Джо Байден попросив у Конгресу 60 мільярдів доларів для поповнення запасів зброї та боєприпасів у Києві та додатково 14 мільярдів доларів для допомоги Ізраїлю. Однак республіканська більшість у Конгресі оголосила, що готова проголосувати за допомогу лише за умови того, що це питання йтиме у пакеті із жорсткою угодою щодо безпеки державного кордону США, що, на думку демократів, повністю закриє можливості для імміграції.

То що? Зеленський останньої миті й без попередження скасував брифінг із американськими сенаторами? І мене це вже не дивує. От сьогодні писав, що маєм проблеми в Палаті Представників, будуть ще й у Сенаті. От лише, коли я там добавив, що краще б на Банковій увесь зв’язок пропав на той час, то я мав на увазі форс-мажорні обставини, які виправдовують зрив брифінгу. А отака відмова за лічені хвилини до початку — це демонстрація неповаги.

От ви собі уявіть: верхня палата — Сенат. Там більшість за Україну. І не лише демократи, але й республіканці. Вони мають претензії і висловлюють невдоволення з певних питань, але не проти підтримки. Просто хочуть щось виторгувати від Байдена й щось адекватне почути від цього Зе. Ну, щоб хоча б повагу продемонстрував. Вони збираються поза графіком засідань сходяться до залу. Їх спікер (демократ Чак Шумер) спеціально закликав узяти участь), аж раптом Шумера сповіщають, що Зе якраз перед початком скасував брифінг. То це той випадок, коли образа демократів буде навіть більша, ніж у республіканців — ті хіба позловтішаються. І вже вони не додадуть голосів.

Це Зе цілком свідомо працює на провал усього й неминучість програшу України! Я елементарно не бачу ЖОДНОГО  іншого пояснення.  Там не тільки це, а ще багато іншого.


До речі, троє зрадників Єрмак, Стефанчук і Умеров прибули в США. Отепер уже остаточно погані наші справи. І тут жодного гумору. До 14 грудня вони готують програш України по всіх фронтах, включно і з військовим.

Тарас Чорновіл

Із стурбованістю спостерігаю за розвитком подій навколо комунікації із владою сусідньої країни. Змушений констатувати системну неспроможність української дипломатії працювати з проблемними країнами для відстоювання інтересів України.

У колі традиційних та щирих союзників, де «тепла ванна» та «голосні овації», квітне дипломатія самопіару та пафосних декларацій. А де потрібна непроста,  інколи невдячна та ризикована, складна та аргументована робота із скептиками та критиками, де виникають реальні проблемні питання, де не працюють самі емоції, наша дипломатія розсипається вщент та безрезультативно і енергійно б’ється об стіну.

Відсутність системної та всеохоплюючої багаторівневої роботи із проблемними країнами, «дипломатія пафосу, анонсів та наїздів», брак бажання чути і поважати проблемних партнерів, фактичне роззброєння та нівелювання дипломатичної ролі МЗС мають логічні та справедливі наслідки.

Це і проблеми із формуванням консенсусу щодо стратегічно важливого рішення Європейської Ради про початок переговорів про вступ, і безвихідь та повна відсутність комунікації з Китаєм, і поступова втрата позицій у країнах Глобального Півдня (яку не подолаєш анонсованим відкриттям десяти посольств в Африці).

Більше того, виникають і нові точки напруження та складні проблеми, до яких наша дипломатія або не знає як підступитися, або нагадує «слона у порцеляновій крамниці» та «шалений принтер хаотичних ініціатив, самітів-форумів та формул-декларацій», у різноманітності та кількості яких губляться і партнери, і експертна спільнота.

Складно собі уявити, що було б, якби не міцна міжнародна коаліція єдності і солідарності з Україною, в якій часом наші партнери діють в інтересах України більше, ніж ми самі. І коли Україні пробачають та закривають очі на речі, які ніколи б не пропустили і не дозволили за інших — мирних — умов.

Час припиняти цей згубний дипломатичний хаос та відновлювати «дорослу», добре скоординовану та ефективну українську дипломатію, в тому числі відновлюючи роль та авторитет МЗС згідно з українським законодавством. Адже дипломатія також є продовженням внутрішньої політики держави, її дзеркалом.

Єлісєйські поля

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

4 дня назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

4 дня назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

4 дня назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

4 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

4 дня назад