Категории: Мир о нас

Зеленський: РФ готується до нового наступу у травні-червні, ми – не готові до цього

Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю CBS, що російська армія готується до нового наступу, який може розпочати вже в травні-червні 2024 року.

Глава держави розповів, що українським військовим вдалося стримати наступальні операції ворога. Утім, він визнав, що “вторгнення російських військ і їхні, здавалося б, нескінченні запаси ракет і снарядів знищили деякі села”.

“У нас не було снарядів, артилерійських снарядів, багатьох різних речей”, — сказав Зеленський, додавши, що хоча його військам вдалося переважно тримати росіян на відстані, вони не готові захищатися від іншого великого наступу, який очікується в найближчі місяці.

За словами президента, новий наступ може розпочатися приблизно в кінці травня або в червні.

На тлі цього Зеленський закликав США надати Україні допомогу. Зокрема він зазначив, що найбільше Україна потребує американські системи протиракетної оборони Patriot і артилерію.

Цілий день кручу в голові слова Зеленського, що ворог в кінці весни піде в наступ, а ми до цього не готові.
Але це все наслідки дій саме політичного керівництва, а отже персонально Зеленського. Бо розподілом грошових потоків займалася монокоаліція президента та уряд імені президента. А отже, вони не просто не доклали зусиль для підготовки, а провалили її повністю. І пам’ять мене переносить в 23 лютого 2022 року, коли такий самий провал призвів до широкомасштабного вторгнення ворога.
Ці люди невиліковні, не вміють робити висновків, а всі їх корупційні і злочинні дії призводять до нових втрат людей, територій.
Ще один аспект слів Зеленського: він прямо говорить, що ми не готові, чим відповідно підштовхує українців до думки, що варто проводити переговори з ворогом до такого наступу.
Я не вірю, що ми не зможемо стримати наступ ворога, тим більше зброя вже пішла в Україну по чеській ініціативі. Також вірю, що тиск ЄС та власних виборців на Конгрес призведе таки до виділення допомоги США. Це буде черговий ляпас Зеленському від союзників, адже вже видно налаштування його на переговори з ворогом.
Не все так погано, переговори не на часі, ми ще не скористалися вікном можливостей, що надають нам союзники. Знов плани Банкової будуть зламані, і це добре.

Последние новости

Дрони атакували Краснодарський край РФ: загорілися Ільський та Слов’янський НПЗ

У ніч на суботу, 27 квітня, безпілотники атакували Краснодарський край Росії. Під ударом опинилися нафтопереробний завод ТОВ "Слов’янськ ЕКО" поблизу…

9 часов назад

Росіяни вдарили по об’єкту критичної інфраструктури на Прикарпатті, здійнялася пожежа

У ніч на 27 квітня війська РФ знову завдали масованого удару по мирних містах Про це повідомляє глава Івано-Франківської ОВА Світлана…

10 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 27.04.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.04.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

10 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.04.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.04.2024 1. Китайські автовиробники підривають бізнес російського АвтоВАЗу. - На китайські…

23 часа назад

Александр Кушнарь: Первые признаки истощения — У РФ кончаются МТЛБ

P.S. Украина сможет организовать новое наступление не раньше 2026–27 годов Новый пакет военной помощи от США на $61 млрд позволит…

24 часа назад

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $6 млрд

Очільник Пентагону Ллойд Остін оголосив про виділення Україні найбільшого пакету військової допомоги від США, загальна сума якого становить $6 млрд…

1 день назад