Категории: Мнение

ЗЕЛЕНІ ДРУЗЯКИ МОСКОВСЬКОЇ ЦЕРКВИ

Приховувати кричуще антидержавні кроки за полум’яними патріотичними проукраїнськими гаслами – фірмовий стиль зеленої влади. За прикладами ходити не треба.
.
Зеленський розповідає про медичні огляди літніх людей – але людям старшим за 75 років на півроку переносять доплати до пенсій. З непевними перспективами. Нам розповідають про успішну співпрацю з НАТО, а тим часом в ЗСУ два роки не індексують зарплатні та заблокували реформу харчування. Тощо й тощо.
Одним з прикладів відверто антиукраїнської діяльності влади – питання церкви. За Порошенка Україна здобула канонічну автокефальну православну церкву, яку поступово визнає світове православ’я. Ба-більше. Наразі ситуація виглядає так, що Православна церква України – канонічна і включена в диптих православних церков, в той час як Московська церква – повноцінні схизмати. Тобто – розкольники. Від часів створення ПЦУ, Російська православна церква розірвала євхаристичне спілкування зі Вселенським патріархатом, і наразі перебуває в розколі. Тобто знаходиться в тому самому становищі в яке потрапила католицька церква Британії за короля Генріха VIII – нині ми цю організацію знаємо як протестантську Англіканську церкву. Якщо ж додати, що РПЦ не має Томоса Вселенського патріарха, стає очевидним, аби називати РПЦ не православною, а наприклад «московитянською церквою», підстав є більше ніж треба. Проте.
Зеленський особисто ніколи не висловлював ворожості до ПЦУ – він наближав до себе осіб які такою ворожістю просто дихають. Найбільш одіозною особою є Сергій Трофімов, колишній виконавчий продюсер студії «Квартал-95». Ця дивовижна особа стала відома завдяки заявам про те, що за п’ятого президента Петра Порошенка відбувалася «дискредитація мільйонів віруючих», і стосовно релігії був обраний «лукавий вектор». Своїх зв’язків з УПЦ-МП Трофімов навіть не приховував, ба-більше, він відомий як гарний знайомець митрополита Антонія (Паканича), лідера найбільш агресивно-промосковської гілки УПЦ-МП. Відомий факт коли на Буковині Трофімов прямо втрутився у церковні справи – пообіцяв вивчити ситуацію з перереєстрацією храмів від УПЦ-МП до ПЦУ.
Результати діяльності Трофімова не забарилися. Закон про право громадян обирати собі релігійну конфесію, по факту – не діє. Закон про перейменування УПЦ-МП в представництва РПЦ в Україні заблокований у судах на невизначений термін. На посаду голови Державної служби з етнополітики та свободи совісті, замість проукраїнського Андрія Юраша, що доклав чимало зусиль допомагаючи здобути Томос, призначили креатуру Трофімова Олену Богдан.
В результаті апаратних інтриг всередині ОПУ Трофімов позбувся посади заступника Єрмака. Віряни ПЦУ цьому зраділи, з ОПУ викинули найбільшого їхнього противника.
Рано раділи. Позаштатним радником Зеленського Трофімов залишився й досі, а шлях до коридорів ОПУ УПЦ-МП проклала давно. Щойно, 23 червня було оголошено конкурс на посаду заступника Голови Державної служби з етнополітики та свободи совісті. Вже за 5 робочих днів з’явився список осіб допущених до участі. Найбільш відома серед них – Юрій Решетніков. Хто це такий? Якщо коротко – це людина, яку видання «Високий замок» назвало людиною вже згаданого Антонія Паканича і одіозного православного олігарха Вадима Новінського. Решетніков – рупор УПЦ-МП і послідовний противник автокефальної української церкви. Існує такий старий прийом, коли керівником ставлять «сіру мишу», а її заступником – потрібну людину. Згодом потрібна людина стає або повноцінним керівником, або «вічним тво». В тому, що лідери УПЦ-МП та Новінський зацікавлені аби Державною службою з етнополітики та свободи совісті керував Решетніков – жодних сумнівів.
Але не переймайтеся. Поки все це відбуватиметься, Зеленський ще раз зустрінеться під камери з патріархом Варфоломієм і ще раз гучно розповість, яка то радість – наявність в Україні помісної церкви. Яку саме церкву в ОПУ вважають помісною, здогадайтеся самі.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 08.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 08.05.2024 1. Звітність «Газпрому» показала, що компанія більш ніж удвічі знизила…

2 часа назад

Зеленський та Єрмак прибирають Кубракова

Зеленський та Єрмак прибирають Кубракова: міністерство інфраструктури розділяють на дві частини - Кубраков буде змушений подати у відставку Як повідомляв…

2 часа назад

Через 2 роки злий замисел викрито. Ну слава богу

ФСБшний куратор полковника президенстької охорони в лютому-березні 2022 року в перші дні вторгнення дав йому завдання знайти виконавців серед президентської…

2 часа назад

Київрада визнала Залужного почесним громадянином: «Слуги народу» відмовились голосувати та вийшли із зали

Ексголовнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного визнано почесним громадянином міста Києва. Фракція "Слуга народу" під час голосування залишила залу. Про це повідомив депутат Київради,…

3 часа назад