Категории: ВидеоСпорт

Збірну РФ розгромили на Євро-2020

Збірна Бельгії з рахунком 3:0 обіграла Росію на чемпіонаті Європи з футболу-2020. Поєдинок першого туру квартету B групового етапу вiдбувся в Санкт-Петербурзі на «Газпром Арені».

Для росіян це стало 6-ю поразкою в 8 очних зустрічах із бельгійцями на офіційному рівні. Ще дві гри завершилися внічию.

Поєдинок розпочався феєрично. Підопічні Роберто Мартінеса просто зім’яли захисні редути росіян.

Лукаку начебто застряг в офсайді в штрафному, але завдяки помилці Семенова м’яч потрапив до Ромелу від російського захисника без порушення правил. Бельгійський нападник розвернувся і чітко пробив низом – 1:0.

Забивши гол, бельгійським футболістам довелося потерпiти 5-7 хвилин символічний штурм збірної РФ. Фернандес після подачі з кутового розминувся з Вертонгеном, але вдарив точно в те місце, яке обрав Куртуа.

Після цього гра знову перейшла в звичне русло, де «червоні дияволи», що домінували, катали м’яч у центрі поля, не дозволяючи суперникам нічого зробити у відборі.

У ті рідкісні моменти, коли гравці з Бельгії втрачали м’яч, вони відразу накривали опонента, блокуючи його з декількох сторін і легко відновлюючи контроль над круглим снарядом.

Юрі Тілеманс
Удар Меньє

На 34-й хвилині РФ пропустила другий гол. Гранично проста подача у воротарський знайшла невисокого Марртенса. Його удар Шунін відбив перед собою і Меньє легко зробив рахунок 2:0.

Російський захист нічого не мiг зробити зi швидкими бельгійцями. Дуже характерним виявився момент перед самою перервою. Яннік Карраско обіграв п’ятьох футболістів, опинився в штрафному і чудово пробив по воротах. 27-річному півзахиснику клубу «Атлетіко Мадрид» трохи не вистачило точності і його удар пройшов вище воріт.

Збірна Бельгії значно зменшила оберти, і росіяни змогли перевести гру на чужу половину поля, раз по раз створюючи напiвнебезпечнi моменти біля воріт голкіпера «Реалу».

Зобнін і Дзюба кілька разів загострювали ситуацію, але до серйозної загрози було далеко. Починаючи з другої половини тайму гравці з Бельгії повернули нитку гри в свої руки, контролюючи м’яч ближче до центрального кола.

В такому неспiшному темпі Бельгія на останніх хвилинах довела рахунок до розгромного. На 88-й хвилині Лукаку втік від Дівєєва та чітко пробив у ближній нижній кут.

Свій наступний матч Росія проведе з Фінляндією 16 червня. Початок о 16:00. Бельгія битиметься 17 червня з Данією (19:00).

Бельгія – Росія 3:0 (2:0, 1:0)

Голи: 1:0 – 10 Лукаку, 2:0 – 34 Меньє, 3:0 – 88 Лукаку.

Бельгія – Куртуа, Боята, Вертонген (Вермален, 77), Алдервейрелд, Кастаньо (Меньє, 27), Тілеманс, Дендонкер, Азар, Карраско (Прат, 77), Лукаку, Мертенс (Азар, 72).

Росія – Шунін, Фернандес, Джикія, Жирков (Караваєв, 43), Семенов, Головін, Баринов (Дівєєв, 46), Зобнин (Мухін, 63), Кузя (Черишев, 29; Міранчук, 63), Оздоєв, Дзюба.

P.S.

Российские болельщики в комментариях под прогнозами букмекеров:

» Я ни разу не видел, чтобы наши победили хоть в одном матче какую-нибудь сильную команду, мастерством без везения. Ни разу не видел!»

«Иногда бывает чудо и им везет. Например, Россия — Испания 1:1»

«Ни на что не надеяться — лучший способ не разочаровываться».

«Никогда играть не умели, и не научатся».

«Последний раз выигрывали у сборной Бельгии во времена СССР…»

Ну, в принципе, они правы. Во времена СССР для них выигрывала Украина. В ничьих им просто чудом везло. А в победах надо смотреть, насколько равны были силы, и не было ли там мельдония.

Футбол — это показательно, как и война. А давайте-ка эти комментарии перекинем на военную тему:

«Я ни разу не видел, чтобы наши победили в сражении хоть какую-нибудь сильную армию…»

«Иногда бывает «чудо», и им везет. Разбомбить фосфорными бомбами мирное население, или положить десятки тысяч своих… в топку…»

«Последний раз выигрывали у Германии во времена СССР, В 1945 году. Правда, с помощью Украины, Беларуси, Прибалтики, европейцев, американцев и т.д.»

Получается, сами — ничто. И мы это знаем.

Елена Кудренко

Последние новости

Минулої доби російські окупанти обстріляли 14 населених пунктів Херсонщини

Протягом минулої доби російські загарбники завдали ударів по населенню Велетенського, Кізомису, Станіслава, Інженерного. Понятівки, Садового, Антонівки, Білозерки, Берислава, Михайлівки, Миколаївки,…

6 часов назад

Трупи російських солдат в селі Роботине

Воин 118-й механизированной бригады ВСУ показывает трупы российских солдат в одном из домов близ школы в селе Роботине Запорожской области.…

6 часов назад

У РФ заявили про атаку дронів на нафтобазу у Краснодарському краї ВІДЕО

Російська влада заявила, що нібито українські дрони атакували нафтобазу у в селі Юрівка в Краснодарському краї у ніч проти 9 травня.…

6 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 09.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 09.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

6 часов назад

Так звана російська опозиція

Так звана російська опозиція (а точніше — фонд боротьби з корупцією, Навального) випустили до дня пʼятої інавгурації путіна викривальне відео-сенсацію!…

17 часов назад