Категории: Боевые действия

Збір пілотів армійської авіації ФОТО

Днями на Львівщині в бригаді армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України завершився збір із пілотами-вертолітниками, які вдосконалювали навички пілотування вертольотів Мі-24 за допомогою оптичних приладів нічного бачення.

Слід відзначити, що польоти вони здійснювали вночі на малих та надмалих висотах. Для успішного виконання льотних завдань вони використовували спеціальне обладнання та техніку.

— У цих зборах взяли участь визначені військові льотчики з усіх військових частин армійської авіації, — зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника армійської авіації Командування Сухопутних військ — командир окремої бригади армійської авіації полковник Ігор Яременко. — Вони здійснювали нічні польоти із застосуванням так званих окулярів нічного бачення. Це досить ефективне обладнання, яке дає можливість льотчику бачити у темряві і вести вертоліт на малих висотах із урахуванням рельєфу місцевості. Комплект складається із спеціальних окулярів та шолома. Його дуже просто використовувати: окуляри опускаються у бойове положення автоматично вмикається їхнє живлення, і пілот вночі все бачить на дальність до 1500 метрів.

Військові льотчики, у свою чергу, розповіли про тонкощі експлуатації окулярів нічного бачення. Найскладнішим моментом їхнього використання вони назвали індивідуальну підгонку обладнання. Пілоту потрібно досягти максимальної зручності у шоломі, щоб він не хитався та не був сильно затягнутий. А в окулярах настроїти відстань між очима та діоптрії на кожне око, щоб добитися найкращої картинки. Від цього залежить успіх виконання бойового завдання.

— Нічні тренування із використанням цих приладів значно підвищують боєздатність військових льотчиків армійської авіації, — зазначив полковник Ігор Яременко. — Тепер армійська авіація може виконувати завдання й вночі, що значно підвищує її ефективність.

За два тижні льотного збору військові пілоти армійської авіації виконали п’ять нічних льотних змін, здійснили 360 вильотів і налітали у загальній кількості 75 годин і 45 хвилин.

mil.gov.ua

Последние новости

Окупанти обстрілюють Харків, зафіксовано прильоти по цивільній інфраструктурі

Зранку 30 квітня у Харкові чути вибухи. Про це повідомив у телеграм-каналі мер Харкова Ігор Терехов. "У Харкові чутно вибухи -…

9 часов назад

Какова же реальная цель Столтенберга?

В Киеве с визитом побывал Йенс Столтенберг – Генеральный секретарь НАТО. Визит Столтенберга не анонсировался и стал в определенной мере, неожиданностью.…

9 часов назад

Акваріум гупі

Влада квартал ваяє закон про мобілізацію\демобілізацію. Потім ухвалює його без демобілізації і кидає в лице захисникам «хамське»: «знали куди йшли».…

9 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 30.04.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 30.04.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

9 часов назад