Категории: Украина

Чому затриманий у Києві “заступник міністра інформації ДНР” втік на окуповану територію

Колишній “заступник міністра інформації” так званої “ДНР” Володимир Пряхін, якого затримала СБУ у Києві втік на окуповану територію.
.
Про це стало відомо 12 січня, під час засідання Шевченківського суду, повідомляє Медійна ініціатива за права людини.
Так, повідомляється, що до суду з’явилася захисниця Пряхіна Світлана Новицька, яка пояснила відсутність свого підзахисного тим, що він зараз перебуває на окупованій території, бо в нього “хвора матір”.
“Він поїхав, тому що там померла тітка, померла його перша дружина, а діти поїхали на заробітки до іншої країни. Подзвонили сусіди, сказали, що його мати хвора. Він поїхав її забрати, але вона відмовилася їхати”, — зазначила в суді захисниця Пряхіна.
Жодних підтверджень цьому вона не надала.
На питання головуючого Володимира Бугіля, чи збирається обвинувачений приїжджати до суду, адвокатка відповіла ствердно. Вона також пообіцяла повідомити обвинуваченого про наступну дату засідання — 18 березня.
Прокурор зазначив, що це перша неявка обвинуваченого до суду (по факту судовий розгляд лише починається), а тому попросив відкласти розгляд до 18 березня. При цьому прокурор наголосив, що в Пряхіна не було запобіжного заходу.
Але як так сталося, що після затримання Пряхін залишився без запобіжного заходу, невідомо. Жодної ухвали про обрання чи відмову в обранні запобіжного заходу Пряхіну в реєстрі знайти не вдалося.
Нагадаємо, СБУ затримала “чиновника” так званої ДНР в лютому минулого року. За їх даними, посаду “заступника міністра інформації” Пряхін обіймав з 2014 по 2016 рік.
“Він публічно закликав населення регіону до підтримки офіційної позиції керівництва самопроголошеної «ДНР». Також «посадовець» активно пропагував політико-територіальну інтеграцію тимчасово окупованих територій Донбасу з Російською Федерацією та агітував голосувати за фейкову ініціативу на псевдовиборах”, — йшлося у повідомленні СБУ.
Після цього Пряхін переїхав до Києва, де, за даними слідства, працював політтехнологом та піарником проросійських громадсько-політичних структур.
Крім того, обвинуваченому в одній зі справ тюрми «ДНР» «Ізоляція» Євгену Бражникову теж не обрали запобіжний захід. Бражников виїхав з України у Францію, де просить про політичний притулок.
Володимир Пряхін під час оголошення підозри Фото СБУ

Последние новости

Коломойському оголошено підозру в організації замовного вбивства

Українському бізнесмену Ігорю Коломойському, якого підозрюють в легалізації майна отриманого шахрайським шляхом, оголошено про нову підозру -  в організації та…

2 часа назад

Як проти нас ведеться інформаційна війна

Удар в спіну Зеленському звідки не чекали: ізраїльська проурядова Jerusalem Post випустила про Зеленського розгромний матеріал: "Зеленський у скрутному становищі…

6 часов назад

Війська РФ атакували 7 регіонів України, під ударом енергооб’єкти, 30 будинків

8 травня 2024 року над ліквідацією наслідків сьогоднішніх масованих обстрілів України працюють 350 рятувальників, також залучено 100 одиниць спеціалізованої техніки.…

6 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 08.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 08.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

6 часов назад