Категории: ВидеоПолитика

Залужний про мобілізацію 400-500 тис. осіб: Військове командування запит на цифри не робило

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний прокоментував плани щодо мобілізації 500 тис. осіб до лав української армії.

Про це він заявив в ефірі телемарафону.

«Військове командування жодного запиту не робило на якісь там цифри. Військове командування продовжує виконувати функцію із захисту держави і відповідно формує свої запити на боєприпаси, зброю та людський ресурс. Це робиться на постійній основі. Якимось окремим форматом, заходом на Кабмін чи ВР ми такого не здійснюємо. Здійснюємо свої повноваження відповідно до того функціоналу, яким ми наділені.

Ми цю цифру (400-500 тис. мобілізованих) сформували на наступний рік. Вона враховує покриття поточного некомплекту, який виник. Формування військових частин та прогнозування наших втрат, які ми можемо понести протягом наступного року. Озвучувати цю цифру і яка цифра стосується того чи іншого розділу цих показників я не можу. Це є військовою таємницею», — пояснив він.

Президент Володимир Зеленський розповів, що на Ставці Верховного Головнокомандувача Генаштаб ЗСУ запропонував додатково мобілізувати близько 500 тис. осіб до лав армії. 


Нардепам від провладної фракції «Слуга народу» рекомендували уникати коментарів стосовно внесеного Кабміном до ВР законопроєкту щодо удосконалення мобілізації і військового обліку.Всі питання слід переадресовувати військовому командуванню.

Про це повідомили джерела видання «УП» у фракції «Слуга народу».

За даними джерел УП, у фракції наголосили на необхідності дотримуватись однієї з президентом лінії з огляду на «чутливість питання», тому «мобілізацію з суспільством мають комунікувати військові, від яких цей запит виходить».

У фракції підкреслили, що тут необхідно проявити дисципліну і утримуватись від коментарів доти, поки військове керівництво не почне коментувати положення законопроєкту і не пояснить суспільству, чому саме такі норми пропонуються і чим вони вмотивовані.

«Фракції слід утриматися від коментарів з цього приводу в ЗМІ, на міжнародному рівні, в соцмережах, в особистих комунікаціях. Всі питання, якщо вони будуть, мають бути переадресовані військовому командуванню», — наголосили у «Слузі народу». 

Авдеевке — каюк. Абсолютное большинство наших инсайдеров высказываются именно в таком ключе. Дело вот в чем.

🤷🏻‍♂️В «Слуге народа» все еще сильны настроения, мол, россияне возьмут Авдеевку, объявят цели своей спецоперации выполненными — и тогда пойдут на перемирие. То, что это перемирие будет использовано Россией для усиления и начала новых атак, депутатов правящей партии интересует мало, на все вопросы один ответ: «Вова — фартовый».

😁Мы уже писали, выходцы из масс-медиа, «Слуги народа» мыслят категориями сериалов. Ефект нужен здесь и сейчас, а думать на перспективу, это не для них.

☠️Однако главное — не это. Главное то, что потерпев поражение в первом накате на генерала Залужного, в офисе Ермака решили не останавливаться. Залужного собираются обвинить в потере Авдеевки. Для этого генералу Залужному готовят достаточно подлую ловушку.

😮Для начала ответьте на вопрос, кто руководит обороной Украины? Залужный? А вот и нет. Залужный — главнокомандующий ВСУ. Формально он подчиняется министру обороны, т е Умерову.

🤴🏼Обороной руководит ставка верховного главнокомандующего, т е президента Зеленского. Такой порядок вещей установлен с января текущего года, когда после взятия под контроль ВСУ Херсона, в офисе Ермака вдруг поняли, что победы в войне народ связывает не с Зеленским.

😴И вот сейчас ситуация выглядит так. Юрий Бутусов в своих роликах сказал чистую правду, Авдеевка совершенно не подготовлена к обороне — генерал Сырский палец о палец для этого не ударил. Однако Зеленский на ставках требует удержать Авдеевку любой ценой.

👀Удержать невозможно, ВСУ вымотаны. ВСУ банально не хватает людей, и виноват в этом Зеленский, который сорвал мобилизацию своим безумным указом об увольнении всех военкомов. Систему сломали, и без того тонкий ручеек пополнения ВСУ пересох полностью. Как результат — на фронте воюют батальоны, численностью в одну-две роты.

🤔Очевидно. Что-бы удержать Авдеевку нужно укрепить позиции. Еще лучше — развить наступление на другом участке фронта и тем заставить россиян снимать части с авдеевского направления. Для всего этого Залужному нужны резервы, которых у него нет. Высвободить резервы можно свернув одну из операций, например — удержание плацдарма на левом берегу Днепра возле Херсона. Толку от него сейчас никакого.

💁🏻‍♂️Но самое главное — нужно убирать бездарного Сырского с руководства операциями и заменять его на другого, энергичного генерала. Однако.

🤦🏼Сворачивать операции на других участках ставка Зеленского Залужному запрещает. И менять Сырского ему она мешает так же.

🗣️Одновременно медиа-киллеры Ермака, Миша Подоляк и Вова Петров готовят против Залужного масштабную пиар-операцию, цель которой — умножение на нуль доверия общества к Залужному.

🤕Генерал Залужный об этой ловушке знает. Однако ему сейчас просто не до пиар-войн. Команда Залужного сейчас старательно ищет выход из ситуации сложившейся на фронте. Залужный воюет.

Печерский холм

Последние новости

Для того і ставили лейтенанта на генеральську посаду

В Ізраїлі глава розвідки вже вибачився за провал 7 жовтня і подав у відставку. В нас гярой-Буданов досі на місці.…

10 часов назад

Навіщо Безугла дискредитує армію й робить “героями війни” політиків

Зараз всі свої дії варто розглядати у площині допомагають вони перемогти окупантів, чи ні. Насамперед коли ти народний депутат. Чи…

10 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 01.07.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 01.07.2024 1. Російська влада запустила рекордне за 11 років підвищення тарифів…

10 часов назад

У позітівної пропаганди дуже непроста задача

У позітівної пропаганди дуже непроста задача - переконати населення чому "залишити собі столицю, більшість території та вихід до моря" (с)…

10 часов назад

Арєстовіч, нарешті, розкрив справжню сутність свого «5 проєкту»

Насправді, Арєстовіч, який цілеспрямовано пішов по руках росіян, найцікавіше наговорив не Собчак і не Гордєєвій, а борову Бикову. Окрім того,…

12 часов назад