Категории: Боевые действия

Загроза повторного наступу армії РФ з Півночі зростає, — Генштаб ЗСУ

Загроза відновлення Збройними силами РФ наступу на Україну на північному фронті зростає.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов, інформує «Інтерфакс-Україна».

«Загроза відновлення ЗС РФ наступу на північному фронті зростає. Цього разу напрямок наступу може бути змінено на захід білорусько-українського кордону для перерізання основних логістичних артерій постачання озброєння та військової техніки Україні від країн партнерів», — сказав Громов на брифінгу в Military Media Center у четвер.

«За різними даними, наразі ворог відмобілізував вже понад 200 тис. Це те, що він зміг зробити наразі. Справді, є підрозділи, які продовжують перебувати біля РФ, є підрозділи, які наближаються до районів біля Росії та Білорусі, наближеним до нашого кордону. Ми відстежуємо цю ситуацію», — сказав він.

Водночас Громов наголосив, що ті підрозділи, які зараз прибули на прикордонну територію країни-агресора та Республіки Білорусь, не навчені.

«Заходи підготовки на полігонах РФ якщо проводилися, то в мінімальному обсязі. Ми розуміємо, що далі продовжуватимуться зокрема заходи злагодження цих підрозділів, або частина мобілізованих буде розподілена для доукомплектування частин РФ, які зазнали втрат», — додав він. 


Росія збирає сили на білоруському аеродромі «Зябрівка» біля кордону з Україною

Свіжі фотографії з супутника свідчать, що на військовому аеродромі «Зябрівка» біля кордону з Україною побільшало російської техніки та військ.

Про це повідомляє білоруська редакція «Радіо Свобода».

Видання звертає увагу, що упродовж останнього місяця військовий аеродром «Зябрівка» під Гомелем активно змінюється. Останнім часом туди прибуло більше російської техніки та військових.

«Російська військова техніка і жива сила прибули в «Зябрівку» півтора тижня тому. Росіяни залишаються там з весни, але в обмеженій кількості. Доступ до «Зябрівки», як і раніше, закритий. Як стояли, так і стоять російські війська, але зараз більше техніки і людей», — стверджує джерело з Гомельського району.

Такий вигляд мав військовий аеродром «Зябрівка» 24 серпня.

А так  менш ніж через місяць, 16 жовтня.

На знімках видно, що в північній частині аеродрому будуються піщані насипи. 


Моє бачення, можливо помилкове.

Росіяни інформаційно зливають окуповані території на півдні. Це не означає, що боїв не буде. Навпаки, бої за області будуть. Ми відберем назад те, що відберем, з боями. Вони вивозять музеї, людей, дітей, наших дітей. Ми станемо по річку, бо це є водорозділ, а щоб далі іти — потрібні резерви та понтони.

Чи означатиме визволення правобережної України на півдні кінець війни? Ні. Будуть ще десятки атак на міста.

А росіяни будуть копити резерви аби поновити наступ.

Яка буде конфігурація ніхто не може сказати, навіть ті хто нібито мають знати, бо є багато факторів невизначеності. Заморожений конфлікт, стала лінія фронту із постійними обмінами ударами та регулярними зіткненнями…Зараз ніхто не скаже. Але ми маємо мати більше зброї та навчених людей, щоб звільняти території і росіянам треба більше людей та зброї аби наступати. А головне — логістика та забезпечення.

Є ризик, що ці довбні спробують за пару місяців сунути з Білорусі, але це теж навряд чи їм вдасться зробити вдало.

Усім буде потрібна оперативна пауза.

А далі подивимось. 

Мирослав Гай
Теги: наступРФ

Последние новости

Атака на Сирського та Залужного. Як Марʼяна Безугла стала інструментом розправи Банкової зі ЗСУ

На східному фронті без змін — росіяни намагаються зробити нестерпним життя у місті Харків та добити Донбас А от на…

5 часов назад

Єрмак потужний менеджер. Робить те, що я скажу, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський вважає главу ОП Єрмака потужним менеджером. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Bloomberg. "Єрмак потужний менеджер, один із…

5 часов назад

Міністр Федоров збрехав виданню «Голос Америки»

Хакери викрали з урядового порталу цифрових послуг Дія дані 13,5 мільйонів користувачів і розмістили їх для нелегального продажу в мережі…

8 часов назад

Росіяни окупували Сокіл та Восход на Донеччині та просунулися в Сотницькому Козачку на Харківщині

Російські військові окупували села Сокіл та Восход у Донецькій області.  Про це повідомляє DeepState. Також ворог розширив фронт у Харківській області…

9 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 04.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 04.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

9 часов назад

«Слуга народу» Дубінський діяв за завданнями ГРУ ЗС РФ спільно із Деркачем та Сівковичем

Екснардеп Андрій Деркач та "слуга народу" Олександр Дубінський підтримували зв'язок із ГРУ РФ, готуючи пресконференції з метою дискредитації влади України.…

20 часов назад