Категории: Экономика

«Южмаш» ожидает заказы от США

В 2018 году производственное объединение «Южмаш» ожидает получения нового, дополнительного заказа американской стороны на поставку в США основной конструкции первой ступени для ракеты-носителя Antares. 

Об этом сообщает «Украинский промышленный портал».

«На сегодняшний день сотрудничество по программе обеспечивается „Южмашем“ в рамкахзаключенного с американской компанией в 2008 году контракта на поставку 14 основных блоков первой ступени РН Antares, отмечается в сообщении. — На сегодня 10 из них уже отгружены заказчику, поставка еще четырех изделий запланирована на 2018 год. […] Учитывая, что годовая потребность в РН Antares до 2025 года, по данным американцев, составляет два пуска в год, сегодня мы отрабатываем с нашими партнерами планы по оформлению дополнительного заказа на поставку в рамках программы еще 12 основных конструкций первой ступени сверх действующего контракта».

Согласно предварительной договоренности, заключение нового контракта с Orbital АTK, осуществляющей коммерческие снабженческие услуги МКС для NASA, запланировано на 2018 год.

Отметим, что решение об оснащении РН Antares украинскими двигателями было принято после аварии в октябре 2014 года РН с двигателем AJ-26, являющимся модификацией закупленного США в РФ советского НК-33 на РД-181 российского НПО «Энергомаш». Украинский производитель победил в соответствующем конкурсе, объявленном годом позднее.

P.S. “Південмаш” виконує замовлення на постачання ракетних двигунів для Індії та Південної Кореї

ДП “Південний машинобудівний завод ім. Макарова” один з провідних українських виробників ракетно-космічної техніки, розвиває співпрацю в області ракетного двигунобудування з країнами Південно-Східної Азії, зокрема, Південною Кореєю та Індією.

Стало відомо, що “Південмаш” забезпечує виконання укладених у 2016 році контрактів по двигунній тематиці з Корейським інститутом аерокосмічних розробок (Korea Aerospace Research Institute, KARI) і готує розширення партнерства.

Робота з KARI ведеться ЮМЗ за двома напрямками: виготовлення турбонасосних агрегатів і комплекту макетів клапанів для двигуна РД-8, а також з виготовлення шаробаллонів місткістю 130 і 25 л. У 2017 році нами укладено ще один, новий контракт на виготовлення шаробаллонів, – повідомив він, підкресливши: Досвід успішного співробітництва став основою інтересу наших південнокорейських партнерів до розширення партнерства. Сьогодні ми ведемо переговори про укладення контракту на виготовлення бака ракети-носія (РН), а також контракту на виготовлення елементів рідинного ракетного двигуна для південнокорейської РН KSLV-II.

Крім того, повідомив співрозмовник агентства, сьогодні “Південмаш” також задіяний в реалізації проекту по двигунній тематиці з індійською організацією космічних досліджень ISRO.

У 2017 році нами укладено контракт з ISRO на проведення до 2019 року включно вогневих випробувань індійських рідинних ракетних двигунів на дослідно-експериментальній базі “Південмашу”. Перший етап контракту успішно виконаний, – уточнив він.

Як зазначив співрозмовник агентства, розширення співпраці в галузі створення ракетно-космічної техніки з країнами Південно-Східної Азії, розглядається одним з напрямків програми диверсифікації виробництва “Південмашу”, що реалізується в умовах розриву традиційної кооперації з РФ.

На сьогодні ЮМЗ в рамках промкооперації з США забезпечує виробництво першого ступеня нової ракети-носія середнього класу Antares для доставки вантажів на МКС за контрактом з NASA. Сьогодні Україна також веде переговори з США про організацію співпраці в області ракетного двигунобудування в проекті створення ракетних двигунів на заміну російським РД-180 для ракети-носія ВПС США нового покоління.

Максим Овчаренко

Теги: Южмаш

Последние новости

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 16.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

4 часа назад

Замах на Фіцо: нападник пояснив, що він не згоден з політикою уряду

Як пояснив чоловік, що напав сьогодні на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, він не згоден із політикою уряду. Про це повідомляє…

15 часов назад

Російський окупант засунув гранату собі під бронежилет та підірвав ВІДЕО

Получи фашист гранату! Российский солдат был атакован украинским дроном. Не справился со стрессом и принял решение ускорить процесс, засунув гранату…

22 часа назад

США виділять Україні новий пакет допомоги на $2 млрд, — Блінкен

Глава Держдепу США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати виділять ще 2 млрд доларів допомоги Україні. Про це він заявив…

23 часа назад

Харківська ОВА заплатила підставним фірмам сотні мільйонів гривень за будівництво фортифікацій

Департамент Житлово-комунального господарства (ЖКГ) та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОВА укладав прямі договори на постачання деревини для укріплень із фірмами з…

23 часа назад