Вони захищають Україну

Дві фото зліва зроблені британськими солдатами у 1917-му році на місці жорстокої битви біля села Пашендейль у Бельгії під час Першоі світової війни. Оце фото де по містках йдуть солдати через колишній великий ліс є одним із символом тієї битви.

Два фото праворуч зробили украінські воіни під Бахмутом у 2022-му році. І майже той самий знищений ліс.
У них нема телефонного зв’язку, електрики, опалення. Вони живуть по коліна у воді, сплять у багнюці у мінусову погоду, тому що вони захищають Україну, захищають життя мільйонів.
Світова війна на наших полях, і доля світу вирішується саме тут, на кожному метрі нашоі землі.

Українські захисники, які боронять державу від російських окупантів, сидять в окопах, що наповнені брудом, змішаним із дощовою водою.

Відповідне відео оприлюднили в мережі. 


От написано: без коментарів, але я хочу, щоб це побачили та прочитали усі, хто страждає без світла та інтернету.

Позичив у побратима Американського піхотинця Alex Saint :
Про бруд
Деякі дивляться на попередні фотографії та думають що це жах.
Деякі дивляться та думають що це складно перетерпіти.
Але я скажу, що це не просто жах і це не просто «складно» перетерпіти.
Коли бруд прилипає до всього і вона скрізь, кожен день, це починає зводити з розуму.
Кидаєш дрова в буржуйку, вони в бруду.
Береш телефон, він у бруді.
Насипаєш їжу в тарілку, вона в бруді.
Одягаєш берці, а вони складаються з бруду.
Він всюди й нікуди не дітися.
Тому вранці ти встанеш і візьмеш лопату копати цей бруд, тому що це єдине що може врятувати тебе від йобаної артилерії яку ти ненавидиш ще більше ніж бруд.
(c) Horus
СЕЗОН БАГНЮКИ
Після публікації в мережі цих фото і відео, в приватному у мене 100500 питань: «Що на фронті таке насправді? Оце в таких умовах наші воюють?!»
Так. Отак — насправді. Підтверджую. Прийшла зима, прийшов сезон багнюки. В багнюці зараз тонуть всі. В багнюці тоне техніка, рвуться кардани і зчеплення. В багнюці тонуть люди. Пройдіться по вулиці з мокрими ногами, ви дізнаєтеся що відчувають солдати ЗСУ.
Взагалі навіть здивований. А що в попередні роки ніхто не помітив, що війна зимою це в першу чергу багнюка? Що забули як у попередні роки Юрій Бірюков збирав кошти на гумові чоботи? Ви забули скільки багна було вилито на Бірюкова і Полторака, коли вони казали що фронт потребує в першу чергу вантажівок, здатних долати багнюку, а не 100500 легковушок, які нині стоять зламані? Вантажівку тоді фронту дали — «МАЗ-Богдан», стараннями «свинарчуків». Зараз ці вантажівки вкалують на передку. Нині у владі «свинарчуків» нема, транспорту теж.
До речі, як ви гадаєте ЧОМУ Фонд Порошенка ще влітку почав закуповувати НОВІ пікапи і вантажні Ліленди? Часом не тому що, Бірюков ДУЖЕ гарно знає що таке війна зимою? Чому ще наприкінці літа «Справа громад» і Фонд Порошенка повезли на фронт генератори, екофло і буржуйки? Часом не для того, аби солдат що виліз з багнюки, мав змогу обсушитися і зігрітися?
Що зробила в той час правляча команда? НІ ФІГА. Навіть формою ЗСУ вона ще не забезпечила. І тут теплий одяг на фронт везуть «Справа громад» і Фонд Порошенка.
Так, ЗСУ воюють от так. Так, допомогу ЗСУ мають переважно від волонтерів. Ще солдати самі скидаються грішми з зарплатень — на ремонти техніки ті самі. Як воюють тонучи в багні, розповідати не буду, тут в кожній роті окремі враження і засоби.
Єдине що треба знати — от так кується наша перемога. Ви без світла, тепла і води? Розкажіть солдатам ЗСУ що у вас проблеми.
І так. Просто не забувайте, що у ворога проблеми всі ті самі. Він так само мерзне і тоне в багнюці. У нього так само виходить з ладу автотранспорт. Я вже чекаю повідомлень про епідемії в їхніх частинах. Грип і коронавірус нікуди не зникли.
А ЗСУ роблять свою роботу. Навіть в таких нелюдських умовах.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

3 дня назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

3 дня назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

3 дня назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

3 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

3 дня назад