Категории: Мир

Вночі було здійснено масовану атаку безпілотниками по декількох регіонах росії

У російському Єйську розташований військовий аеродром, на якому зосереджено кілька бортів СУ-25 та СУ-30СМ.

Про це повідомляють російські Telegram-канали.

«Було чути сильний гуркіт, і, походу, щось рухнуло. І що це було?! Тільки не кажіть, що літак знову на надзвук перейшов. Та ще й з димом. 5 хвилин тому аж зі столів все попадало», — скаржаться росіяни в соцмережах.

Місцеві мешканці розповідали, що вибухи у Єйську почали лунати орієнтовно о 3 ночі проти 5 квітня. Крім «хлопків» місцеві чули також звук автоматних черг у районі місцевого аеродрому та військового містечка.

Пресслужба адміністрація Єйського району заявила про «навчальний» вибух, інші ж росіяни писали про роботу ППО та прильоти.

«Понад 10 вибухів пролунало над Єйськом у Краснодарському краї, за попередньою інформацією над містом працює ППО», – повідомили місцеві мешканці.

У місті Єйськ Краснодарського краю розташований аеродром спільного базування. При ньому працює 570 авіаремонтний завод Міноборони Росії. Наразі цей аеродром є одним зі стратегічно важливих об’єктів.

Цей аеродром уже бомбардували у 2023 році, а у жовтні 2022 року пілот з нього протаранив літаком житлову багатоповерхівку в Єйську.

Вночі, 5 квітня, у Морозовську Ростовської області РФ пролунала серія вибухів. Російська влада заявила, нібито відбили атаку 40 безпілотників.

Про це повідомляють російські ЗМІ та Telegram-канали.

Близько першої ночі було чутно перші вибухи.

Зазначається, що ймовірно, безпілотники спробували атакувати місцевий аеродром. Очевидці повідомляють, що окрім характерних звуків безпілотників та вибухів вони також бачили кілька яскравих спалахів у небі.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв підтвердив «масовану атаку» в Морозовському районі Ростовської області. За його словами, підрозділи ППО знищили 40 цілей. В результаті пошкоджено електропідстанцію, є проблеми з електроенергією.

Згодом місцеві мешканці повідомили, що в районі аеродрому пролунало щонайменше 60 вибухів.

У Ростовській області РФ розташований аеродром Морозовськ за 3 км на південний захід від міста Морозовська. На аеродромі базується 559-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк. На аеродромі дислоковано фронтових бомбардувальників Су-24, Су-24М, а також Су-34. 

За супутниковими знімками, які оприлюднив OSINT-аналітик MT Anderson, станом на 4 квітня 2024 року на аеродромі «Морозовськ» знаходилися 29 бойових літаків – попередньо це 26 бомбардувальників Су-34 та 3 винищувачі Су-30/35.

Служба безпеки України разом з військовими та Силами оборони здійснила атаку на аеродром Морозовськ на московії. Щонайменше 6 літаків ворога знищено, а ще 8 суттєво пошкоджені.

Вночі 5 квітня потужні вибухи пролунали в російському місті Енгельс Саратовської області, місцеві мешканці запідозрили чергову атаку дронів

Про це повідомляють  місцеві Telegram-канали.

Мешканці Енгельса стверджують, що вибухи були великої сили, бо від вибухової хвилі на автомобілях спрацювали сигналізації.

Деякі уточнили: гучно було близько 05:48 за місцевим часом. Жителі Енгельса пожалілися, що «дрони» їм знову спати не дали, адже вибухи продовжилися, а після них і «сирена завила».

Поблизу Енгельса розташовується база ВКС РФ. Саме звідти російські окупанти підіймають свою стратегічну авіацію для обстрілу українських міст.

Нічний Курськ)

Якісь невідомі дрони…

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

3 дня назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

3 дня назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

3 дня назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

3 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

3 дня назад