Категории: Политика

Влада зірвала участь Порошенка у Мюнхенській конференції

Влада зірвала участь Петра Порошенка у Мюнхенській конференції з безпеки, а також зустрічі з політиками у Польщі та Ізраїлі.

Попри отримані офіційні запрошення для Порошенка голова Верховної Ради Руслан Стефанчук не підписав відрядження. Причиною нібито стало звернення керівника ГУР Кирила Буданова щодо «ймовірної небезпеки» для Порошенка під час перебування у Європі.

Про це інформує пресслужба «ЄС».

«В рамках Мюнхенської безпекової конференції заплановані мої зустрічі з керівництвом Євросоюзу, з шістьма президентами, головами урядів країн-членів Європейського Союзу, які відграють надзвичайно високу роль у забезпеченні підтримки нашої держави», – зазначає Порошенко.

Він також наголосив, що вже 2,5 місяці триває блокування американської допомоги для України. «У Мюнхені у мене були заплановані зустрічі з делегацією Республіканської партії. А ви знаєте, що конгресмени саме Республіканської партії блокують таке необхідне для України рішення», – додав лідер «ЄС».

«Йдеться про Україну, а не про поїздки депутатів», – зауважив Порошенко.

«Влада прийняла рішення, що вона блокує нашу участь як опозиції. Це в той час, коли і в зверненні Борреля, і навіть в рішенні Європейської Ради, яке обумовлює виділення Україні 50 мільярдів, написано чорним по білому про парламентську багатопартійність, про парламентський плюралізм і про представленість опозиції. От що ви зараз будете пояснювати?», – обурився Порошенко.

«Додатково у мене були підтверджені зустрічі в Сеймі Польщі. Хочу нагадати, що з 20 лютого починається повна і тотальна блокада україно-польського кордону. Це ще один провал. Бо дипломатією у нас зараз займаються в офісі на Банковій. Вже зробіть висновки, бо страждають через вас армія, ЗСУ, фермери і український народ. Нічому не навчились», – зазначив політик.

«Дипломатія емоцій більше не працює. Ми вимушені це констатувати. Досить експериментувати з Україною. Досить безвідповідальних рішень», – закликав Порошенко.

15 лютого у Варшаві Петро Порошенко мав заплановані зустрічі з Міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським, Головою Комітету із закордонних справ Сейму Павлом Ковалем та депутатами Сейму Польщі для обговорення актуальних питань двосторонньої співпраці, в тому числі проблематики торговельних перевезень.

16-18 лютого на запрошення організаторів п’ятий Президент України мав брати участь у 60-й Мюнхенській безпековій конференції, де запланований виступ Петра Порошенка, а також двосторонні зустрічі з політичними лідерами держав-членів ЄС та представниками Республіканської партії США.

19-20 лютого у статусі члена Почесної Ради Міжнародного демократичного союзу Петро Порошенко має відвідати Ізраїль у складі делегації високого рівня на чолі з Головою МДС Стівеном Харпером. За словами Порошенка, планувалась зустріч з Премʼєр-міністром Ізраїлю Нетаньяху. Порошенко планував обговорити закупівлю високотехнологічного обладнання для виробництва безпілотних літальних апаратів та системи РЕБ, які до цього Ізраїлем не ліцензувались для поставки в Україну. 

А тепер уявіть як ми виглядаємо перед організаторами Мюнхенської безпекової коференції.
Там не дивляться «марафон», нічого не знають про «збитого льотчика», як розумні люди розраховують на українську єдність у війні, і тому надісилають поважному в цивілізованому світі Петру Порошенку запрошення …. а його не випускають.
На прагматичному Заході одразу зроблять висновки про утиски, про більшу важливість особистих інтересів над державними, про початок переваги політики над війною, а російське лобі донесе все це до скептичного західного виборця і ми знову виглядатимемо бунтівним улусом Москви, а не дежавою, що б’ється за цінності та принципи свободи і демократії.
Так що вчергове якщо хтось хотів принизити Пороха, то скоріше принизив Україну.
На жаль, багатьом українцям таке все ще подобається, але як тоді вони збираються вступати до ЄС і НАТО — те ще питання.

З приводу того що Петра Порошенка знову не відпустили за кордон. Очевидно, якби Олексійовичу справді загрожувала у Європі небезпека, зелена влада йому не те що не перешкоджала б у виїзді — вона йому до кордону би килим простелила. Бо очевидно, наразі лише Петро Порошенко і його прибічники втримують Єрмака і Зеленського від побудови в Україні повноцінного авторитаризму. Всі інші «опозиціонери» здатні на роль лише кишенькової опозиції. Але без Порошенка з ними просто перестануть нянькатися.

Заява прес-служби парламенту, ніби Порошенко не надав документи про зустріч з політичними діячами в Європі — чиста маніпуляція. Замість чітко назвати причину чому Порошенка не випускають і на яких підставах, вони почали розповідати про світи і галактики.

До речі, Сергій Притула щойно на Захід виїхав без жодних проблем. Ще й порадив всім кого не пускають, переплисти Тису — простим громадянам.

Яка ж реальна причина? Вона також очевидна.

Порошенко хотів приїхати на Мюнхенську конфнренцію з безпеки. Туди ж намилився і ЗЕ. Очевидно ЗЕ вирішив убезпечити себе від появи на одному полі з Олексійовичем. Аби не порівнювали.

Порошенко хотів зустрітися з керівництвом Польщі. Буде негарно якщо Петру Олексійовичу удасться припинити блокаду кордону — тобто зробити те де обхезалася вся зелена дипломатія.

Зрештою, Порошенко планував зустріч з президентом Ізраїлю. Зеленському в такій зустрічі весь час відмовляли.

А Україна? Я вас благаю. Ця естрадно-циркова влада щойно Залужного зняла з головкомів — бо мав нахабство здобути рейтинг довіри удвічи більший за бубочкін. Яка така Україна, коли ідеться про міцність влади зелених, яку все важче підтримувати публікацією липових рейтингів?

І так. Оцим формулюванням про небезпеку для Порошенка влада розписалася, що всі байки про «трубу Медведчука» — брехня, від і до. Бо ніщо не заважало заборонити Петру Олексійовичу виїзд як фігуранту кримінальної справи. Проте вони цього не роблять, бо це буде аж відверте попушення закону. Бо байки про дотичність Порошенка до труби Медведчука — брехня.

Власне, зелені собі вистрелили в ногу. Медовий місяць в стосунках з Заходом у зелені вже минув. У Європі тепер Зеленському доведеться 100500 разів відповідати журналістам на питання: «А чому у вас не пускають за кордон лідера опозиції — ще й п’ятого президента України?»

І ще. Зелені взагалі не хочуть думати що колись вони теж перестануть бути владою — як завжди в Україні. Тоді їм доведеться відповісти на багато питань. Про їхню безпеку тоді дбатимуть дуже ретельно — хай просто повірять.

Печера Дракона

Хуцпа поців квартальних і встид на весь світ.
Залужного зняти, Пашинського арештувати, Порошенка не пустити за кордон, я нічого не пропустив?
Проблема навіть не в Порошенку, а в тому що віртуоз рояльний свій музичний струмент поклав на поважних людей які запрошували Порошенка і планували зустріч з ним.
І ЗЕвлада поставила під сумнів безпеку високого гостя на Безпековій Конференції в Мюнхені, де будуть присутні світові лідери.
Про зернову блокаду і ZEro контактів з Ізраїлем, вже мовчу…
Але після безуглої все вкраїнчикам зайде, хуже нє будєт.
Притула в Торонто. Арестовіч якого завдяки листу ГУР за кордон було випущено в Монако. Потап в Колумбії. Лещенко в Давосі…
А ще кажуть і Портнов — агент ФСБ «Казбек», — повернувся до України!
Ну чим гірше Україні тим краще янелоху, це зрозуміло…
Українці забрали в січні з депозитів 27 млрд грн. дані НБУ.
Довіра до янетряпки аж зашкалює.
Дєрмократія від сцаря квартального, вона така.
Скільки янетряпка і дєрмаки будуть ще паскудити українцям на голови ?
Зіновій Бібрецький

Последние новости

Данія оголосила про пакет допомоги Україні на €750 млн

Сьогодні, 16 травня, міністерство оборони Данії оголосило про виділення Україні нового пакету військової допомоги на €750 млн, який передбачає внески…

11 часов назад

Порошенко привіз техніку у бригади армійської авіації

Петро Порошенко привіз техніку у бригади армійської авіації. Спеціально на замовлення авіаторів Фонд Порошенка з волонтерами ГО “Справа Громад” виготовляють…

11 часов назад

Народ підтримує збільшення тарифів на електроенергію

Одночасно з інформацією про отримання фірмою сценариста "Слугі народа" 750 мільйонів за поставку електроенергії - виходить соціологія, згідно якої народ…

14 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 16.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

21 час назад

Замах на Фіцо: нападник пояснив, що він не згоден з політикою уряду

Як пояснив чоловік, що напав сьогодні на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, він не згоден із політикою уряду. Про це повідомляє…

1 день назад