Категории: Мнение

Влада Зеленського традиційно мовчить

Картина ситуації в Східній Європі насправді дуже напружена, за сьогодні загострилась ще більше.
Відповідей і чітких сигналів немає.
Реакція багатьох основних гравців аморфна.

І це дозволяє Путіну далі шантажувати, нарощувати сили та влаштовувати бійню.
Влада Зеленського традиційно мовчить.
Пам‘ятаєте, протягом двох тижнів, коли вся західна преса говорила про накопичення російських військ, спочатку Данілов, а потім прес-секретар Нікіфоров казали «це все брехня», »нічого немає».
Останнє повідмолення від Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) із посиланням на звіт Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ:
Цитую. «…зафіксували 97 одиниць бронетанкового та артилерійського озброєння збройних формувань Російської Федерації, розміщених як з порушенням ліній відведення, так і поза межами визначених районів зберігання…».
Це мова йде про техніку на окупованих територіях. Там її також підтягнули до лінії фронту. Вже мовчу про мереміщенні військ.
Ще один «фронт» це Польща.
Там озброєні білоруські (читайте РОСІЙСЬКІ) силовики прибувають до польсько-білоруського кордону у районі пропускного пункту Кузьниця.
Яка є гарантія що таке ж саме не готується на українсько-білоруському кордоні?
І до речі, сьогодні Лукашенко попросив Росію розмістити свої «Іскандери» вздовж кордону, в тому числі й українського.
Все це свідчить про те, що Україні треба бути готовою до розвитку будь яких подій.
Що ми маємо зараз робити:
— політично влада мала б робити все, щоб світ не мовчав. Говорити з усіма. Підтримувати Польщу та Литву.
— військово. Бути готовими до розвитку подій як на білоруському кордоні, так і по всьому кордону з
РФ.
— інформаційно. Замість кварталів та нікчемного каналу «Дом» пояснювати людям, говорити про ситуацію. Інформувати світ.
Але чи здатна це все робити влада Зеленського?
Впевнений що ні.
Тому робити доведеться це нам з вами.
Тримаймось і будьмо напоготові.
Андрій Смолій

1. У нас два роки не виконується державне оборонне замовлення.
2. Бойові генерали, які виконували його раніше — тепер під слідством, побувавши в клітках.
3. Армія свідомо деморалізується та принижується всякими «розведеннями», а тепер вже і недофінансуванням базових потреб військовослужбовців.
4. Вище військово-політичне керівництво не реагує на смерті на фронті, щоби не дратувати інфополе, бо востаннє продемонструвало свою «компетентність», коли взяло «під особистий контроль» епізод з сержантом Журавлем, в результаті чого той сплив кров’ю в сотні метрах від наших позицій.
.
5. Операції спецслужб зливаються чи не в прямому ефірі, і це свідомо приховують повноважні представники влади, які втратили довіру союзників і тому отримують постійні дипломатичні фіаско.
6. Енергетична сфера штучно повертається в стратегічну залежність від енергоносіїв з РФ, мільярди сплачено за її електрику, на черзі газ.
.
7. На посадах з доступом до держтаємниці знаходяться люди ще Януковича, які зокрема готували «Харківські угоди», а в самій ОП вимолюють можливість зустрічі для «подивитись в очі» тощо.
Навіщо в цих умовах Путіну воювати — якщо за два роки Зеленського він і так з надлишком отримав все, що втратив за п’ять років Порошенка?
.
Для чого тримати війська?
Це підстраховка на випадок різкої зміни ситуації в Україні — вони там не щоби нападати, а щоби захищати політичний режим Зеленського-Коломойського, бо він вигідніший Путіну за будь-які військові перемоги.
Одночасно це сигнал союзникам, що в разі їхньої підтримки державницьких сил в Україні — відбудеться те саме, що в 2014 році, тільки вже неприховано, і в більших маштабах.
.
І це прекрасно зрозуміли на Заході, тому б’ють на сполох і відправляють представників на прямі зустрічі в Кремль — бо в Україні більше нема з ким говорити.
.
Більшості українців в цій грі відведено роль телеглядача, якому можуть буденно довести рішення про повернення в сферу впливу РФ і про репресії проти «воінствєнного мєньшинства», як раніше доводили про посадки військових, «надо пєрєстать стрєлять» і «ми воюєм самі с собой».
А для інших українців — московська армія, яка з окупаційної може перетворитися на каральну, щоби вчергове зачистити Україну під малоросію.
Все як завжди.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 09.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 09.05.2024 1. Україні варто продовжувати бити по російських НПЗ. - Атаки…

5 часов назад

Зеленський призначив командувачем ССО Олександра Трепака

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Лупанчука з посади посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ і призначив на цю посаду Героя…

11 часов назад

Щодо звільнення Кубракова

Мене зараз постійно просять про коментар щодо звільнення Кубракова (оскільки я багато років пишу про корупцію в будівництві). Але я…

11 часов назад

Минулої доби російські окупанти обстріляли 14 населених пунктів Херсонщини

Протягом минулої доби російські загарбники завдали ударів по населенню Велетенського, Кізомису, Станіслава, Інженерного. Понятівки, Садового, Антонівки, Білозерки, Берислава, Михайлівки, Миколаївки,…

19 часов назад