Категории: Украина

Влада почала виділяти кошти на фортифікації тільки після відходу з Авдіївки

Влада почала реально виділяти кошти на фортифікації лише на початку лютого 2024 року, коли стало зрозуміло, що ЗСУ будуть змушені віддати ворогу Авдіївку. Про це йдеться у розслідуванні сайту «Наші гроші»

Якщо до цього фортифікаційних замовлень за рік було зроблено на 0,64 млрд грн, то за півтора місяці після того замовлено ще на 17 млрд грн.

Фортифікаційні замовлення в структурі Міноборони почались з кінця лютого, коли міністр оборони Рустем Умєров взяв своїм радником колишнього замголови Офісу президента Кирила Тимошенка.

Джерела «Наших грошей» повідомляють, що Тимошенка взяли на роботу для налагодження комунікаційної складової Міноборони, яка на думку Володимира Зеленського була у поганому стані.  Також він буде координувати будівництво фортифікацій.

До вторгнення Тимошенко в ОП відповідав за «Велике будівництво». На початку 2023 року Володимир Зеленський звільнив його після скандалу щодо їзди на позашляховику Chevrolet Tahoe, який союзники подарували Україні на гуманітарні цілі. Разом з Тимошенком було звільнено близького йому губернатора Дніпропетровщини Валентина Резніченка, який під час війни злив на фірму своєї подруги 1,5 млрд грн на асфальтування доріг. Також на Дніпропетровщині було виявлено зловживання з гуманітарною допомогою, якою від Офісу президента опікувався Тимошенко. Однак всі кримінальні справи всіх правоохоронних органів по Тимошенку, Голику, Резніченку не отримали жодного розвитку.

Загалом з початку 2023 року у «Прозорро» оприлюднено повідомлення про підряди на будівництво фортифікаційних споруд на 17,60 млрд грн.

Раніше стало відомо, що “Європейська Солідарність” ініціює створення у Верховній Раді Тимчасової слідчої комісії з питань будівництва фортифікаційних споруд. Про це на брифінгу заявив лідер партії Петро Порошенко. Він також повідомив, що переспрямував частину коштів для Збройних сил України на закупівлю землерийних машин, екскаваторів і бульдозерів, оскільки ситуація з оборонними спорудами вздовж лінії фронту загрозлива.

Нагадаємо, газета The New York Times опублікувала статтю “Напрочуд слабка українська оборона допомагає Росії просуватися” щодо стану українських укріплень на лінії фронту. Видання наголошує, що кампанія України з будівництва укріплень на мала значних результатів, а українські війська, призначені для виконання бойових завдань, змушені рити окопи, часто під обстрілами.

Последние новости

Минулої доби російські окупанти обстріляли 14 населених пунктів Херсонщини

Протягом минулої доби російські загарбники завдали ударів по населенню Велетенського, Кізомису, Станіслава, Інженерного. Понятівки, Садового, Антонівки, Білозерки, Берислава, Михайлівки, Миколаївки,…

7 часов назад

Трупи російських солдат в селі Роботине

Воин 118-й механизированной бригады ВСУ показывает трупы российских солдат в одном из домов близ школы в селе Роботине Запорожской области.…

7 часов назад

У РФ заявили про атаку дронів на нафтобазу у Краснодарському краї ВІДЕО

Російська влада заявила, що нібито українські дрони атакували нафтобазу у в селі Юрівка в Краснодарському краї у ніч проти 9 травня.…

7 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 09.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 09.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

7 часов назад

Так звана російська опозиція

Так звана російська опозиція (а точніше — фонд боротьби з корупцією, Навального) випустили до дня пʼятої інавгурації путіна викривальне відео-сенсацію!…

18 часов назад