Категории: Мнение

Влада і далі бездіє в протистоянні з ворогом

Жодний закон з мобілізації, яким би він не був – жорстким з ігноруванням Конституційних прав громадян, чи навпаки – ідеально прописаним з дотриманням законодавства України, не здатний виправити всі недоліки мобілізації і забезпечити законним шляхом потребу ЗСУ в мобілізаційному ресурсі. Адже проблеми мобілізації полягають не у відсутності якихось вкрай важливих норм або поганому їх формулюванні. Проблеми криються у кварталівській системі управління і комунікації із суспільством.
Українець добровільно не піде в ЗСУ, якщо єдиний лохотрон розповідає, що ми косимо ворога, як траву і у нас єдиний герой і символ боротьби Боневтік, чия присутність змушує ворога вмирати. Навіщо українцю покидати домівку, якщо у нас все так прекрасно.
Якщо суспільству президент на прес конференції посилає меседж, що йому мобілізація не потрібна, а це щось ЗСУ мутять, то українець знову вирішує, що йому не потрібно покидати домівку через дурну забаганку військових.
Такі думки панують у головах глядачів лохотрону. А в головах тих, хто намагається отримати інформацію з фронту панують інші думки.
Знаючи, що рашистам створюють відносно нормальні умови для утримання позицій в збудованих капітальних укріпленнях, виникає нерозуміння, чому три доби потрібно знаходитись на нулю без жодних умов. Мало того, що три доби немає можливості поїсти нормальну їжу і помитись, то потрібно три доби знаходитись без обігріву у власноруч виритому окопі при мінусових температурах або ж у спеку чи зливу. Потенційних мобілізованих цікавлять питання, чому рашистам створюють умови, а для українських військових не створюють умови ні для захисту від снарядів, ні від погодних умов.
Потенційних військових цікавлять питання, чому у них немає транспорту і в багатьох випадках на нуль сотні кілограм боєкомплекту потрібно тягнути на собі.
Потенційних мобілізованих цікавить, чому у ворога снарядів у достатній кількості, а наші снаряди застряли в кишенях зелених чиновників.
Потенційних мобілізованих цікавить, чому над нашими позиціями роями висять безпілотники ворога, а нам немає чим відповісти – ні безпілотниками, ні РЕБ. Потенційні мобілізовані розуміють, що в такому випадку, якщо ти не станеш відразу двохсотим, а тільки пораненим, то невдовзі станеш двохсотим, бо в умовах засилля безпілотників евакуація неможлива.
Потенційні мобілізовані розуміють, що утримувати позиції потрібно до останнього патрона і останнього захисника, бо відступати до другої лінії оборони неможливо, оскільки вона відсутня.
Потенційні мобілізовані не розуміють, чому Лисий з кварталу воює на Буковельському фронті, а йому потрібно йти під артобстріл і дрони, або ж на мінні поля.
Як би марафон не ховав правду для утримання рейтингу того, що не втік, та коли справа йде про власне життя, у засліплених проривається почуття справедливості.
Українці розуміють, що провал підготовки до вторгнення з 24 лютого вони компенсовували своїми життями. Але влада не зробила висновки і далі бездіє в протистоянні з ворогом. Але зараз виникають питання в українців, чому у мене є обов’язок, а влада відкошує від своїх обов’язків. Тому щоразу буде з’являтись більше тих, хто буде копіювати дії влади і намагатись відкосити від свого обов’язку. А у працівників ТЦК не буде іншого виходу, ніж примусом мобілізовувати разом з придатними до служби і частково придатних, ефективність яких на передовій буде сумнівною.
Якщо б у влади була мета перемогти, то змінилась би кардинально комунікація із суспільством і непопулярні рішення приймались би негайно і не спихались би на тих, у кого немає повноважень їх приймати. Кварталівська влада мала б урізати свої зажерливі апетити і спрямовувати всі бюджетні кошти на ЗСУ, а не виводити в офшори. Але ж владі перемога непотрібна, бо чим довше воєнний стан, тим довше можна спустошувати наш бюджет. Тому проблеми всі так і залишаться разом з проблемами мобілізації.

Світлана Білуник

Ну давайте трохі усе по місцях розставимо, бо щось все з полок повалилося.
По Залужному.
Якщо ви не служили у війську на посаді від комбрига і до головнокомандуючого, …. то ви по визначенню не можете знати що таке військова таємниця і як це працює в системі збройних сил. Ви також не можете знати, що таке підпорядкування старшому начальнику. Це повірте не послати нах*уй менеджера на фірмі і хлопнувши дверями звільнитися. Це відповідальність рівня Моісея який виводив євреїв з Єгипту. Моісей також дохера знав, але це не означало що треба усе розказувати тупому натовпу. Він тупо робив свою справу, він спасав дурнів від самих себе.
Так і Залужний тупо робив і робить свою справу, щоб спасти те що можно було спасти від зрадників при владі. Не будемо вказувати пальцями на сцяну тряпку, бо ссука єрмак не спить і кожний пост фільтрує.
Тож завжди давайте оцінку людині по зробленому, а не по мненію. Особливо якщо це мненіє вам підказує доч поваріхі і лекальщіка, про яку ви тільки і знаєте, що грета тумберг її друге імʼя.
Залужний знав усе. Бо не був би він Залужним якби був якимось валерой. А так він є і буде Валерій Федоровіч, бо тільки завдяки своєму хисту він зміг попри усі накази і погрози відстояти нашу з вами Україну. Я маю надію що ви ще памʼятаєте як воно було в перші місяці вторгнення. Отож.
Тепер уявіть картину маслом. Залужний на початку війни послав нах*уй сцяну тряпку і хлопнувши дверями пішов солдатом у піхоту з автоматом. А на його місце тут жеж поставили б скажем наприклад хомчака, чі ще якогось друга хламідії. Щоб було!!??? … Правильно … було б те що і планував зробити хламідія з єрмаком.
А так Залужний закусив губу, забрав до себе Забродського, підтягнули ще толкових хлопців і почали пи*здити диких свиней, що вже лазили у мене тут по Борщагівці.
Тож не крошить батони на Залужного, а вчіться давати оцінку не муліарду дерев які колосятця у збоченому розумі групи товаріщей, а подивиться на мапу де були свині і куди тепер їх загнав отаман Залужний.
По президенству і виборах.
Це поки що розмова про муліард дерев які безугла насіє. Бо війна може йти ще років пʼять чі десять, і це гімно зелене буде лежати на кріслі президента і ми з цим нічого не зробимо.
Є реальність,…… а є фантазія. І фантазія завжди з розгону розбиває свою дурну голову об реальність.
Усіх обняв приподняв.
—————————————————
Пи. Си . В кожній зграї 25, є свої 73.

Последние новости

Зеленський з нами доти, поки буде війна?

Відповідальна частина суспільства не дозволила Януковичу і ФСБ загнати країну в московітське ярмо. Відповідальна частина суспільства попереджала, що вибори по…

13 часов назад

З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою, — постанова Кабміну

З 18 липня, тобто через 60 днів після набрання чинності закону про мобілізацію, розпочнуть надсилати повістки поштою. Про це йдеться…

13 часов назад

Війна — це не математика

Часто доводиться чути: «Війна - це математика». Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії, а тим більше від практики, люблять сентенції…

13 часов назад

ПʼЯТЬ РОКІВ І ДАЛІ

Я зрозумів, певне, навіщо Банкова через речників і пул телеграм-анонімок так підігріває тему легітимності Володимира Зеленського на посаді Президента України.…

17 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 20.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

18 часов назад