Категории: ВидеоПолитика

Виконувачем обов’язків Генпрокурора став Олексій Симоненко

Президент України Володимир Зеленський призначив виконувачем обов’язків генерального прокурора України Олексія Симоненка.

Про це йдеться в президентському указі №501/2022 від 17 липня, який розміщений на сайті Глави держави.

В тексті указу зазначається: «Відповідно до частини другої статті 11 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» постановляю: Покласти на Симоненка Олексія Юрійовича виконання обов’язків Генерального прокурора». 


UPD:
Виконуючим обов’язки генпрокурора призначено скандально відомого Олексія Симоненка — фігуранта бази Mиротворець
У досьє “Миротворця” на Олексія Симоненка зазначається, що той причетний до злочинів із фабрикації кримінальних справ стосовно свідомо невинних осіб та співучасник злочинів проти України та її громадян.
“Заступник Генпрокурора Симоненко Олексій Юрійович, перебуваючи у змові з групою невстановлених осіб, усвідомлюючи злочинність своїх діянь, взяв участь у фальшування так званої доказової бази за звинуваченням у держзраді Президента України П.Порошенка.
Користуючись короткочасною відсутністю Генерального Прокурора України, грубо порушивши Присягу та Законодавство України, підписав сфабриковану підозру про злочин Петру Порошенку”
Симоненко також розвалював справу НАБУ проти Татарова, був куратором справи проти Стерненка, журналіст Danylo Mokryk знаходив у декларації Симоненка зв‘язок з кримінальним світом. Новий в.о. генпрокурора має нагороди від Янкковича і колишнього голови СБУ Хорошковського.
Володимир Ар’єв:
Прекрасний кадр! Якраз те, що треба для об‘єднання країни під час війни…
Насправді, необучаємі. Навіть війною.
А хто такий Олексій Симоненко, якого ставлять генпрокурором замість Венедиктової?
Справда в тому, що це самий зашкварений персонаж в нинішній генпрокуратурі. Кращий друг Олєжєньки Татарова, який ніколи не гребував фальшуванням справ для друга.
У січні 2022 цього року саме Олексій Симоненко підписував підозру для Порошенка. Ту саму, яка обернулась піар-тріумфом Порошенка у аеропорті «Жуляни».
Саме Олексій Симоненко є тою персоною, яка, без перебільшення, врятувала заступника глави Офісу Президента Олега Татарова від арешту. Спочатку Симоненко передав справу Татарова від САП до СБУ. Ні, не в справі про замах на національну безпеку і територіальну цілісність. В справі афери забудовника Микитася. Це корупційний злочин, який би не мало розслідувати СБУ. Але в сучасній Україні все інакше – Служба, замість того, щоб ловити російську агентуру, продовжує виконувати невластиві їй функції.
Зокрема, й функцію протидії корупції. Та мова зараз не про те. Далі, після передачі від САП до СБУ справи, у якій фігурує Татаров, стався взагалі безпрецедентний випадок: прокурор під час суду 30 грудня відмовився від свого клопотання про запобіжний захід у вигляді арешту для Татарова, і той пішов спокійнісінько собі святкувати Новий рік.
Олексій Симоненко має звання «заслуженого юриста», декілька медалей та ордени, якими його нагородив президент-втікач Янукович. Як так сталось?
Симоненко в 2010 році прийшов в СБУ. Там він зійшовся з тодішнім головою Служби Валерієм Хорошковським, отримував від нього нагороди. Як отримував нагороди і від Віктора Януковича за поданням Хорошковського. Тепер ще більш стає зрозумілою тяглість Симоненка до порятунку чиновників часів екс-президента та до переслідування активістів Майдану, учасників російсько-української війни.
Для чого Зеленський витягнув цього фрукта саме зараз, коли зараз у розпалі війна? А для того, щоб покрити усіх винуватих у здачі Півдня, трагедіі оборонців Маріуполя. А ще урятувати Олєжєньку Татарова і Андрія Єрмака від питань, які задають наші західні партнери. Те саме США і конгресвуман Спартц.
Хлопчики з Банкової упевнені, що переграли наших західних союзників. Але справа в тому, що усі все бачать. І ні, війна, нічого не спише. Це привід спитати: «на чиїй саме стороні ви були ДО нашої перемоги?

Последние новости

Для того і ставили лейтенанта на генеральську посаду

В Ізраїлі глава розвідки вже вибачився за провал 7 жовтня і подав у відставку. В нас гярой-Буданов досі на місці.…

10 часов назад

Навіщо Безугла дискредитує армію й робить “героями війни” політиків

Зараз всі свої дії варто розглядати у площині допомагають вони перемогти окупантів, чи ні. Насамперед коли ти народний депутат. Чи…

10 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 01.07.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 01.07.2024 1. Російська влада запустила рекордне за 11 років підвищення тарифів…

10 часов назад

У позітівної пропаганди дуже непроста задача

У позітівної пропаганди дуже непроста задача - переконати населення чому "залишити собі столицю, більшість території та вихід до моря" (с)…

10 часов назад

Арєстовіч, нарешті, розкрив справжню сутність свого «5 проєкту»

Насправді, Арєстовіч, який цілеспрямовано пішов по руках росіян, найцікавіше наговорив не Собчак і не Гордєєвій, а борову Бикову. Окрім того,…

12 часов назад