Категории: Политика

Вічна пам’ять Ярославу Журавлю

Одна людина написала, що про шобло набридло, пишіть про героїв війни.
Ну ок, давайте про героїв війни.
Ярослав Журавель. Морпіх, розвідник.
3 роки тому, саме в ці дні, виконуючи завдання в інтересах свого підрозділу (пішов на порятунок поранених побратимів), отримав не найскладніше поранення (кульове поранення лівої ноги), з яким спокійно можна було вижити. 4 дні повзав з пораненням у чагарниках на відстані всього 500 метрів від свого підрозділу, надавав собі допомогу, його побратими бачили його живим з безпілотника. Але так його ніхто і не врятував.
В районі були всі сили і засоби для проведення пошукової операції, був підрозділ Ярослава — 137-й батальон морської піхоти, була артилерія, були дві групи спецпризначення.
Ярослав протягнув декілька днів на спеці і якби допомога прийшла, він би жив далі, знищував ворогів, ростив дітей і радував батьків.
Але операцію з порятунку не дозволили.
Хто? Питання приховане таємницею попри «взяття під свій контроль» і «розслідування ДБР».
На місці перебував начальник Генерального штабу Хомчак, якого Зеленський відрядив тримати ситуацію на контролі.
Сам Хомчак перекладає провину на комбата 137-го батальону Римаренка. Тобто Хомчак відбріхувався, але визнав, що заборона на порятунок Ярослава була.
Але хтось же саме тоді заборонив також і 2 групам спецпризначення, які перебували поруч, вийти в район, де загубився Ярослав і витягти його звідти.
А Сили Спеціальних операцій мають власну систему підпорядкування. Комбат-морпіх ними не керує.
Окремо хтось не дозволив/заборонив батальону Ярослава і сусідній артилерії перепахати позиції російських військ і під прикриттям бойових дій витягти Ярослава.
І досвідчений розвідник так і помер через ненадання допомоги.
Чому так сталося?
Достеменно невідомо.
Слідство блокується. Батько Ярослава в судовому порядку змушений примушувати ДБР визнати його потерпілим і проводити розслідування.
Але я маю версію.
Хоч і просили про шобло не писати, але…
Саме в ті дні Зеленський перебував у переговорах з рускімі партньорамі. Зеленський потребував «всеосяжного перемир’я» перед осінніми виборами, він всі 3 роки до вторгнення постійно намагався показати: ваш Парашенка не міг зупинити війну, а я зможу!
І перемир’я заключили 24 липня. Тобто саме за тиждень до заключення перемир’я перемовини були у розпалі і саме в цей час Ярослав потрапив у біду.
І Зеленський постав перед вибором: врятувати Ярослава, розпочати обстріли ворога і штурмові дії батальону морпіхів, до якого Ярослав належав, віддати наказ під прикриттям штурмових дій витягти свого військового, але цим — зірвати переговори про перемир’я з рускімі.
І Зеленський вибір зробив.
На мою думку, він убив Ярослава шляхом відмови йому в порятунку, щоб не розізлити рускіх партньорів.
Далі Хомчак поїхав на місце і організував вбивство на замовлення шляхом заборони відповідним силам провести порятунок українського військового.
Повторюся, це моє оціночне судження. Але воно співпадає з думкою батька Ярослава і думаю, є близьким до реальності.
Я вважаю, це навіть не перевищення повноважень, а замовне вбивство з корисливих мотивів шляхом заборони на порятунок.
Якщо хтось віддав наказ убити журналіста і відрізати голову, то він розумів, що після відрізання голови журналіст помре. Так і тут, якщо хтось віддав наказ не рятувати пораненого військового, який декілька днів повзає на спеці, то він розумів, що військовий від цього помре.
Не перевищення повноважень, а пряме убивство.
А потім всі разом убивці домовилися оббрехати Ярослава.
— «Була заборона на те, щоб ходити в «сіру зону». Взагалі виходити за свої позиції й лізти туди, де за шість із половиною років усе нашпиговано мінами, де все прострілюється. Цю заборону порушили Красногрудь, Журавель і ще два матроси, які стояли на спостережному посту.
Четверо перебували на спостережному посту. І ось вони вирішили піти. Ініціаторами були Краснорудь і Журавель. Вони були класними військовими, пройшли війну, все вміли і знали. І ось вони пішли імовірно в розвідку, хоча їм ніхто не давав ніяких розпоряджень. Вони порушили всі накази, які були. Якщо ви хотіли почути, що сталося, – тоді я прямо це говорю.»(с) хомчак.
В словах цієї істоти прямо сквозить образа: «я заборонив військам воювати, вести розвідку, розгромив розвідку БПЛА, і всяку ініціативу, а вони полізли». Вуха стирчать образи Зеленського, що цей «негідник»-морпіх заважав миру з путіним. Думаю, ця всрата обідка істот керувала їхніми діями і під час того, коли вони вирішували чи рятувати Ярослава.
І хоча все це брехня, у Ярослава було бойове розпорядження на вихід, є люди, які його бачили на свої очі, а Ярослав Журавель був розвідником і це його посадові обов’язки — вести розвідку, організатори наділені владою зуміли оббрехати загиблого і зам’яти слідство.
Далі комбату Ярослава заткнули рота, товаришів по службі підбили поїхати до батька і брехати йому у очі, а самого Ярослава і його батька змішали з лайном на всю країну.
Така історія про героїв.
Саме в цей день 3 роки тому Ярослав повзав по чагарникам і вірив, що побратими його врятують.
Дата смерті 14-16 липня 2020 року. Толком ніхто і не знає коли він помер.
А далі з 16 липня по 22 липня 2020 року, батько Ярослава наявними для нього засобами зумів встановити всю картину і 22 липня написав заяву в ДБР і прокуратуру про скоєння злочину Зеленським і Хомчаком.
Також після загибелі Ярослава раптом з’явилося відео з безпілотника, зняте побратимами Ярослава, на якому він живий, надає собі першу медичну допомогу і чекає порятунку. Це відео просто вибухнуло у медіа.
І от після цього Зеленський, який «брав ситуацію під свій контроль», став перед величезною репутаційною проблемою.
І тут луцький «терорист» «захоплює заручників» на іншому боці країни. Увага суспільства перемикається, всі слідкують за діковінкою у Луцьку. Зеленський виринає із свого відпочинку і особисто веде переговори з терористом, дивує всіх закликом дивитися фільм «зємлянє», вся країна обговорює, що це за маячня — з цими «зємлянє», з тим, що президент особисто йде на вимоги терориста, — і не розуміють, що ця маячня і мала на меті всіх змусити її обговорювати і забути історію з Ярославом.
«Захопленням» терориста чомусь керує замість начальника Антитерористичного центру СБУ Руслана Баранецького, як передбачено законом в разі захоплення заручників, який має керувати одноосібно, керує якийсь дивний тріумвірат в особах Авакова, Баранецького і заступника керівника Офісу Президента Тимошенко, відповідального за шоу і пропаганду.
В результаті, «терорист» здався сам, потім його захоплювали з БТРом, вибухами і киданням гранат в переляканих заручників, а на відомому відео сам терорист, який вже здався, здивовано за своїм «захопленням» спостерігав збоку.
Потім «терорист», як виявилося з початку 2000-х років промишляв постановками злочинів (натурально провокаціями і імітаціями), і був на гачку у мусорів.
За власними ж словами, мріяв повернутися на зону, але бажано по серйозній статті, щоб бути там «в авторитеті».
В 2022 році отримав 13 років, провину не визнав, але від апеляції відмовився.
Потім 24 липня 2020 року відбулася ще одна медійна дрібниця — Шабуніну спалили хату, і Зеленський радісно кинувся висловлювати співчуття Шабуніну. Не батькам Ярослава, а якомусь нікту.
Ну а розслідування вбивства Ярослава, якого вимагав батько, так і не відбувається.
Його сім’я забута, його доньок Зеленський не запрошує і не обласкує як родичів, знайомих і «мімо-проходіл» інших героїв.
На щастя, сім’ю і доньок Ярослава підтримує багато небайдужих людей. Донька Ярослава навчається в ліцеї Богуна і готується стати смертю для ворогів.
От знову.
Хотів історію про героїв, але нажаль, зараз в Україні історії героїв важко відділити від історій шобли, через яку вони змушені ставати героями.
Вічна пам’ять Ярославу Журавлю.

Последние новости

Зеленський призначив командувачем ССО Олександра Трепака

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Лупанчука з посади посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ і призначив на цю посаду Героя…

5 часов назад

Щодо звільнення Кубракова

Мене зараз постійно просять про коментар щодо звільнення Кубракова (оскільки я багато років пишу про корупцію в будівництві). Але я…

5 часов назад

Минулої доби російські окупанти обстріляли 14 населених пунктів Херсонщини

Протягом минулої доби російські загарбники завдали ударів по населенню Велетенського, Кізомису, Станіслава, Інженерного. Понятівки, Садового, Антонівки, Білозерки, Берислава, Михайлівки, Миколаївки,…

12 часов назад

Трупи російських солдат в селі Роботине

Воин 118-й механизированной бригады ВСУ показывает трупы российских солдат в одном из домов близ школы в селе Роботине Запорожской области.…

13 часов назад