Категории: ВидеоПолитика

Ветерани Швецов та Храпко, обидва на протезах, ідуть пішки один назустріч одному з Києва та Житомира, щоб зібрати 3,6 млн грн на обладнання для військового шпиталю

Олександр Швецов втратив на війні з росіянами ногу, Сергій Храпко — руку і ногу. Ветерани хочуть зібрати 3,6 млн грн на гастроскоп для київського військового шпиталю. Для цього вони йдуть пішки назустріч один одному з Києва і з Житомира та збираються подолати 120 км.

Про це повідомляється на сторінках Олександра Швецова та Сергія Храпко у фейсбуці.

Швецов і Храпко розпочали марафон 3 дні тому. Вони підрахували, що загалом мають пройти назустріч одне одному 165 156 кроків і зустрітися на трасі посередині між двома містами.

Мета ветеранів — зібрати 3 633 420 грн, щоб купити у приймальне відділення київського військового шпиталю гастроскоп.

За три дні Швецов і Храпко пройшли спільними зусиллями 77 кілометрів і зібрали понад 1,6 млн гривень.

Дорогою біля ветеранів зупиняються авто. Водії легкових машин та маршруток, далекобійники, мешканці сіл, крізь які проходять захисники, обіймають їх, дякують за зусилля і дають гроші.

Приєднатися до збору можна за посиланням https://send.monobank.ua/jar/6oDWWR2MXE

Олександр Швецов був призваний на службу в 2014 році. Він отримав поранення на околицях Луганська і втратив ногу. Відтоді допомагає іншим ветеранам адаптуватися до життя з протезом, організовує для них поїздки. Бере участь в Іграх Нескорених.

Сергію Храпко 45 років, він батько двох дітей. У 2015 році він втратив на Донеччині руку та ногу й пережив 20 операцій. Сергій волонтерить, підтримує побратимів у реабілітації, бере участь в Іграх Нескорених.

Сьогодні пройшли разом з Сергієм Храпко 10 км 120 метрів по житомирській трасі. Він йде назустріч своєму партнеру по акції Олександру Швецову. Який вчора вийшов з Житомира назустріч Серію. Хлопці за допомогою цієї акції хочуть зібрати 3 633 420 гривень на гастроскоп для Центрального військового госпіталю у Києві.
Хлопцям потрібно зробити 165 156 кроків. Таким чином 1 крок = 22 гривні донату.
Підтримайте наших незламних захисників.
На протезі йти по трасі — це несолодко, скажу я вам… Захоплююсь Сергієм та Олександром! Вони показують приклад усім своїм побратимам, кого скалічила ця клята війна: ніколи не здавайтесь важким обставинам!
Посилання на банку для донатів:
На одному фото зафіксовано епізод, коли водій фури зупинився, підбіг до Сергія, задонатив йому в кишеню декілька купюр на добру справу, сів у авто і поїхав далі. І це далеко не поодинокий випадок за два дні марафону!
Завтра Сергій йде наступні 10 кілометрів від Бузової і далі, в бік Житомира. Якщо будете проїжджати повз нього — хоча б просигнальте на знак підтримки цього мужнього хлопця!

Последние новости

Для того і ставили лейтенанта на генеральську посаду

В Ізраїлі глава розвідки вже вибачився за провал 7 жовтня і подав у відставку. В нас гярой-Буданов досі на місці.…

2 часа назад

Навіщо Безугла дискредитує армію й робить “героями війни” політиків

Зараз всі свої дії варто розглядати у площині допомагають вони перемогти окупантів, чи ні. Насамперед коли ти народний депутат. Чи…

2 часа назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 01.07.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 01.07.2024 1. Російська влада запустила рекордне за 11 років підвищення тарифів…

3 часа назад

У позітівної пропаганди дуже непроста задача

У позітівної пропаганди дуже непроста задача - переконати населення чому "залишити собі столицю, більшість території та вихід до моря" (с)…

3 часа назад

Арєстовіч, нарешті, розкрив справжню сутність свого «5 проєкту»

Насправді, Арєстовіч, який цілеспрямовано пішов по руках росіян, найцікавіше наговорив не Собчак і не Гордєєвій, а борову Бикову. Окрім того,…

4 часа назад