Категории: Политика

Верховна Рада повернула військовим доплати у 30 тисяч

Верховна Рада України проголосувала за повернення доплати працівникам силових структур.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Додаткові 30 тисяч гривень будуть отримувати військовослужбовці, працівники ДСНС та представники інших силових структур до кінця періоду воєнного стану.

За підтримку законопроєкту проголосували 277 народних депутати.

Минулий законопроєкт

Нагадаємо, що в рамках нещодавньої постанови Кабінету Міністрів змінився порядок виплат, згідно з яким додаткова грошова винагорода у 30 тисяч чи 100 тисяч гривень, почала залежати від району перебування бійця та специфіки завдань, які він виконує.

Заступник начальника Управління соціальної підтримки Міністерства оборони України – начальник відділу грошового забезпечення та заробітної плати полковник Олег Рогаль пояснив деталі:

Грошова винагорода не буде виплачуватися тим військовослужбовцям, які проходять службу у військових частинах та підрозділах, які не входять до складу угруповань Сил оборони або резерву Головнокомандувача і перебувають поза межами районів ведення бойових дій. Це можуть бути навчальні центри, органи військового управління, тилові бази тощо“, – зазначив посадовець.

Як і було очікувано, на рішення ВР про повернення доплати у 30 тис. залунало зелене ниття, про те що таке рішення — кричущий популізм і що в бюджеті на виплати нема грошей.
Я пропоную зеленим у зв’язку з цим три речі.
По-перше я пропоную преЗЕденту записати ролик, де він сказав би що не популізм, це аби я оплачував собі житло, ремонт машини і утримував сім’ю з голого окладу солдата, вкалуючи на навчальному полігоні від світання до смеркання, в той час як надепи-служки собі купують представницькі іномарки. Хай скаже аби водій, який возить вантажі на фронт і сам купує до автівки запчастини, так само не розрахувував на доплату. Солдати виведені з фронту на ППД — так само. Хай розповість нам що таке НЕпопулізм.
По-друге, я нагадую, що кошти на зарплатні військовим за старою системою були закладені в бюджет 2023 р. Під них джереда доходів передбачені. Агов, зелені! Де гроші ділися? Ви вже все розікрали?
І по-третє. Хочу порадити всім зеленим дилетантам з їхнім президентом-коміком на чолі. Не вмієте керувати країною — ходіть геть і звільніть місце тим хто уміє. Наприклад запитайте в опозиції де брати кошти — вона розкаже.
У нинішньої опозиції (партії Порошенка) в часи коли вона була владою, провалів у грошах чомусь не було. Навпаки, було зростання доходів країни. Під час війни.
Не вмієте самі — поставте керувати фахівців.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 28.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 28.05.2024 1. путін у Китаї не зміг домовиться про пом'якшення підходу…

20 минут назад

Лише одна, галочка!

Харків 😢 Одна галочка у виборчому бюлетені в 2019 році. Лише одна, галочка! Яка потім стала сотнями тисяч хрестів на…

13 часов назад

Російський окупант застрелився після атаки українського дрона ВІДЕО

Российский военнослужащий застрелился после атаки украинского дрона. Российские пехотинцы знают, что на войне они смертники и не дорожат жизнью. Товарищи…

13 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 28.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 28.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

13 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.05.2024 1. росія допомагає Північній Кореї розробляти розвідувальний супутник. - Багато…

23 часа назад