Вагнерівці за ніч збили три гелікоптери ПКС РФ

Найманці ПВК “Вагнер” в ніч з 23 на 24 червня збили три гелікоптери Повітряно-космічних сил РФ.

Заяви лідера воєнізованого формування Прігожина підтвердили російські профільні телеграм-канали.

За даними Fighterbomber, вагнерівці збили два гелікоптери радіоелектронної боротьби (РЕБ) – Ми-8МТПР. Вертольоти летіли парою. Екіпажам після збиття вдалося вижити.

Також адмін каналу Fighterbomber Ілля Туманов підтверджує знищення ударного гелікоптера Ми-35.

За інформацією каналу Helicopterpilot Ми-35 збили після того, як він ударив по колоні “Вагнера”.

При тому, йдеться у повідомленні, рядові екіпажі відмовилися виконувати бойове завдання і за штурвалом Ми-35 вилетів хтось із вищого командування авіаційного підрозділу.

У мережі публікується відео пожежі зі збитим російським гелікоптером.

Нагадаємо, власник ПВК “Вагнер” Євгеній Прігожин заявив, що його найманці будуть знищувати авіацію, яка буде намагатися перешкоджати його діям.

Сили Прігожина блокували центр міста Ростова-на-Дону, військові об’єкти обласного центру і аеродром “Міллєрово”. Найманці заявляють, що вимагають віддати їм міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника генерального штабу Валерія Герасімова. Вони планують здійснити так званий “Марш справедливості” на Москву.

Російська влада кваліфікує такі дії Прігожина і його ПВК як “озброєний заколот”. Проти Прігожина порушили кримінальну справу, йому загрожує до 20 років ув’язнення.

mil.in.ua


Найманці з приватної військової компанії “Вагнер” 24 червня безперешкодно перетнули російсько-український кордон в напрямку Воронежа.

За інформацією афільованих з ПВК телеграм-каналів захід техніки відбувся через прикордонний перехід Бугаївка.

При тому 180 російських силовиків з гарнізону прикордонного пункту не чинили перешкод найманцям.

Вагнерівці опублікували фото беззбройних предстаників різних силових структур РФ. Їх вишукували в шеренгу, їхній статус невідомий.

Також у соцмережах публікують відео із нібито проїздом колони військової техніки на околицях Воронежа. Російські телеграм-канали повідомляють, що в складі колони є РСЗВ БМ-21 Град.

Інформаційна агенція Reuters з посиланням на власні джерела повідомляє про захоплення військових об’єктів у обласному центрі. Візуальних підтверджень цього на момент публікації новини в мережі немає.

Нагадаємо, що 24 червня ПВК “Вагнер” заблокувало місто Ростов-на-Дону. Найманці взяли під контроль штаб Південного військового округу, управління МВС та ФСБ, а також військовий аеродром “Міллєрово”.

Лідер вагнерівців олігарх Євгеній Прігожин вимагає віддати йому російське військове керівництво.

Президент РФ Путін віддав наказ нейтралізувати вагнерівців. ФСБ РФ кваліфікує дії Прігожина як організацію збройного заколоту.

Теги: ПВКВагнер

Последние новости

Україна отримала від США офіційний дозвіл на застосування американського озброєння для ударів по РФ

Державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив дозвіл Україні застосовувати американську зброю для ударів по військових цілях на території РФ. Про…

7 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 01.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 01.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

7 часов назад

Ракетно-авіаційний удар по Україні: Знищено 35 із 53 ракет та 46 із 47 «Шахедів», — Повітряні сили

У ніч на 1 червня 2024 року російські окупанти завдали потужного ракетно-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах…

7 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 31.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 31.05.2024 1. Дефіцит федерального бюджету росії за січень-квітень 2024 року становив…

17 часов назад

ОФІС НЕПРОСТИХ РІШЕНЬ

Офіс президента активно піарить форум миру у Швейцарії, що має відбутися в червні. Дійшло до того, що тиждень тому президент…

17 часов назад

Готувалися вони… Захід їм не допомагав…

Не можу не запостити. Аж надто гарно пам'ятаю як провалювали військові закупівлі, як знущалися з гасла "Армія. Мова. Віра" і…

17 часов назад