Категории: Экономика

Торгівля з ворогом: В «Слузі народу» назвали виправданим імпорт електроенергії з Росії

Голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус вважає виправданим імпорт електричної енергії з Росії.

Про це йдеться в відеокоментарі, яке він оприлюдним у соцмережах.

Герус пояснив, що імпорт пов’язаний з критичним скороченням запасів вугілля на складах теплових електростанцій. Станом на кінець січня вугілля було вдвічі менше від необхідного рівня і в п’ять разів менше, ніж в цей же час минулого року.

«Ми очікуємо, що лютий місяць буде дуже морозним, практично весь місяць буде триматися холодна температура, а в деякі дні буде мінус 15 градусів. В таких умовах ми не можемо бути залежними або нести ризики у зв’язку з тим, що якісь компанії не завезли вугілля на свої склади», — сказав Герус, нагадавши, що 80% вугільних ТЕС є приватними.

«Відповідно в Україні розпочався імпорт електричної енергії», — пояснив депутат.

Він запевнив, що імпортна електроенергія, хоч вона й купується в Росії та Білорусі, не несе загрози енергетичній безпеці України.

«Дехто робить політичні закиди, що це впливає на енергетичну безпеку. Не впливає, бо йде моніторинг того, який імпорт, яка величина. На сьогоднішній день це менше 5%. Така величина аж ніяк не може вплинути на енергетичну безпеку», — сказав депутат.

Нагадаємо, що з початку січня Україна  почала імпортувати електроенергію з Білорусі, а з лютого — з Росії.

P.S.

Державне Центренерго сьогодні не має вугілля. Це не просто нонсенс. Це злочин. Такий саме злочин, як якби армія не мала патронів перед боєм.
Це – держкомпанія, яка керується Коломойським з перших днів Зе-влади. Яка продає усю електроенергію прокладкам Коломойського зі знижкою. Про це я писав ще літом 2020 року — https://www.epravda.com.ua/columns/2020/07/15/662895/.
Ми свідки подій, за які при будь якій минулій владі (навіть злочиній), усі очільники енергетичного сектору – міненерго, регулятор, голови держкомпаній були б звільнені та початі перевірки.
Розграбунок Центренерго дійшов до того, що «понятний» менеджмент державної компанії просто вирішив не закупити достатньо вугілля і з першими морозами воно закінчилось.
Як мені пояснили експерти: у разі чого Україна буде змушена падати на коліна і просити допомоги у Путіна або Лукашенко. Бо ми все ще з ними одна енергосистема. Більше того, позавчора ми вже просили допомоги в Лукашенко і вони нам аварійно постачали струм. Це сором. Це пряме відображення того, як олігархи Зеленського руйнуть нашу країну.
РФ вошла в тройку главных торговых партнеров Украины за 2020 год, сообщила украинская Государственная таможенная служба
Укрепление дружбы и сотрудничества?
Советник по информационной политике украинской делегации в Трехсторонней контактной группе по Донбассу Алексей Арестович заявил, что Украина сделала России отличное предложение по завершению конфликта.
«Ключ в руках у Путина. Тот комплекс соглашений и те предложения, которые мы предлагаем, они дают золотой мост России на уход. Не просто уход, а уход с сохранением лица»,— сказал господин Арестович в эфире украинского канала Politeka. По его словам, при выполнении Россией этих соглашений с нее снимут санкции.
Какая забота о сохранении лица Х&йла!
За 2020 рік товарообіг України склав $103,4 млрд
Країни, з яких найбільше імпортували до України: Китай — $8,3 млрд, Німеччина — $5,1 млрд та Росія — $4.6 млрд.
Експортували з України найбільше до Китаю — на $7.1 млрд, Польщі — на $3.3 млрд, Росії — $2.7 млрд.
Смотрите, дети. Это Андрей Герус. Величайший менеджер современности в области энергетики Украины.
Именно он доломал всё то, что до него доломать не смогли — а конкретно всю энергосистему страны.
Именно благодаря ему начался импорт российской электроэнергии. То, от чего мы уходили последние 5 лет до выборов клована преЗедентом.
Мы покупаем электричество у страны-агрессора и оккупанта. Туда уходит прибыль, там платят налоги и создают рабочие места за наши с вами деньги.
А ведь могли бы пользоваться своим, но зачем же? Дядя Вова сказал нашему Ваве, что так всем будет лучше. И позволил заглянуть себе в глаза.
И да, оказывается это не Андрей Герус и не величайшие менеджеры от энергетики про*бали уголь для ТЭС закупить. А кто-то. Кто-то другой. Рептилоиды, Пётр Алексеевич запасов не оставил.
Поэтому нам будут делать хорошо российским электричеством. Или отключат свет.
Кстати, Андрей Герус может сесть в кресло министра энергетики. Хотя должен был бы сидеть на нарах.

 

Последние новости

​​ОДИН З ДЖОКЕРІВ ВЛАДИ ЗЕ

«Громадське» оприлюднило розслідування про адміна і власника одного з найбільш відомих Телеграм-каналів, що підтримують зелену владу. Мова про канал «Джокер»,…

6 часов назад

Підполковник Арєстовіч воювати вирішив не з росіянами, а з українцями

«Воєвать — так воєвать» — подумав підполковник Арєстовіч, і залишився за кордоном. Бо воювати вирішив не з росіянами, а з…

7 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 26.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 26.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

7 часов назад

Піар влади: з початку 2024 року на телемарафон «Єдині новини» витратили 790 млн грн

З початку 2024 року витрати державного бюджету на створення контенту для телемарафону "Єдині новини"  становлять понад 790 млн гривень. Про це в…

17 часов назад

Відхрещуватися буде і він, і від нього

До Тищенка мали б прийти правоохоронні органи задовго до нападу його тітушні на військового. Й заздалегідь до того, як він…

17 часов назад