Категории: Политика

В «Слуге народа» говорят, что голосов для исключения Дубинского из фракции хватит

Народный депутат из «Слуги народа» и представитель президента в КСУ Федор Вениславский заявил, что у фракции правящей партии хватит голосов для того, чтобы исключить Александра Дубинского.

Про это депутат рассказал в эфире канала «Эспрессо».

По его мнению, личные экономические санкции США против Дубинского являются обоснованными достаточным количеством доказательств.

Вениславский подчеркнул, что во фракции прекрасно понимают, к каким отрицательным последствиям приведет в дальнейшем, если на санкции США не отреагировать соответственно. Поэтому во фракции найдется достаточно голосов для того, чтобы исключить Александра Дубинского.

При этом депутат сказал, что лично он будет голосовать за исключение.

Кроме того, по словам Вениславского, «Слуга народа» вероятнее всего скоро поддержит назначение на пост министра энергетики Юрия Витренко, поскольку во время первого голосования многие нардепы не голосовали за него, отталкиваясь от публикаций в СМИ про высокие премии Витренко. Однако на последней встрече он все же смог убедить депутатов, подробно рассказав, каким образом будет развивать сферу энергетики.

P.S.

Дуже цікава ситуація розгортається зараз навколо Дубінського і умовної групи Коломойського з однієї сторони і фракції СН з другої. Нагадує в багатьох деталях ситуацію з БПП і Найємом-Лещенко-Заліщук, які там стирчали до останнього і не виходили з блоку, при цьому відверто срали і Порошенкові, і однофракційникам на голови. А прибрати їх юридичних можливостей не було. Тільки їх добра воля, яку вони не демонстрували аж до виборів 2019 року. І тільки тоді покинули фракцію.
Щось схоже відбувається і зараз. Дубінський, який очолює групу Бені в СН, очевидно став для фракції вже аж занадто токсичною фігурою в зв’язку зі скандалом стосовно втручання у вибори в США і застосуванням до нього персональних санкцій. Але на пропозицію від Зеленського покинути СН (за свідченнями очевидців, ця пропозиція вчора прозвучала двічі) — відповів категоричною відмовою.
З однієї сторони — санкції виключно персональні, направлені на конкретних осіб, а не на країну в цілому, тож ніякої загрози для стратегічних відносин між Україною і США не несуть. З другої сторони, нафіга тримати при собі такий гембель і ходячий скандал, це ж як йому будуть Штати відкусювать голову (а вони будуть, бо втручання у вибори це не кіт начхав, тим більше, втручання на пару з Деркачем, який офіційно в документах називається російським агентом), то заляпає все кругом. Але є ще і третя сторона, баба Бєня зі своїми ниточками в парламенті, про нього теж не можна забувати. Бо Дубінський є його емісаром в Раді.
Тому зараз «Слуги Єдінорога» перебувають у вельми пікантній ситуації: рішення Штатів по Дубінському хоч і є персонально направленим, але ж, залишаючись у фракції, він замазує в скандал вже не тільки себе. І йти не хоче і не збирається, про що вчора і повідомив. Це називається «залізти в залупу», пардон май френч. І думаю для такої фронди Дубніський отримав благословення від баби Бені.
Тепер, як я розумію, у фракції точаться запеклі суперечки стосовно подальшої долі Дубінського. І це саме та ситуація, з якої будь-який вихід це по суті прищіпка на сосцах. Залишити у фракції — ймовірно розізлити американців і стати на одну дошку з поцем під санкціями. Випиздити Дубінського на мороз — привести в стан ажитації одного кучерявого бабуся, а це приведе до протистояння всередині фракції. Та й суто технічно це вельми непросто зробити, коли животне пручається.
Я дуже люблю такий балет, коли всі в трико і намагаються втримати шпагат. А Дубінський ще й співає арію Фігаро гнидосним голосом румунською.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 03.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 03.05.2024 1. Росія постачає нафту до Північної Кореї понад встановлений ООН…

10 часов назад

Інтерв’ю заступника голови ГУР Скибіцького The Economist. Основні тези

Заступник голови ГУР МО України Вадим Скибицький для The Economist про поточну ситуацію. По порядку, як це було в інтерв'ю, без вирваних із контексту…

10 часов назад

Юрій Бутусов: Безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та…

10 часов назад

НЕВЕСЕЛИЙ КЛОУН-ЗАЛІЗНИЧНИК

Існує така теорія, що російський диктатор владімір путін вдало зміг залякати українського недодиктатора Віктора Януковича. Начебто, коли Янукович і його…

11 часов назад

Абсолютно всі чоловіки від 18 до 60 років мають з 18 травня оновити дані в ТЦК, — Генштаб ЗСУ

У Генштабі ЗСУ наголосили, що з 18 травня абсолютно всі чоловіки від 18 до 60 років мають оновити свої дані…

12 часов назад