Категории: Украина

«Усі мої хлопці на війні»: п’ятеро синів сім’ї з Тернопільщини стали на захист України

Усі сини сім’ї Горевичів з Тернопільщини пішли захищати Україну. У січні 2024 року батьки поховали одного з синів — Олександра.

У спецпроєкті «Вибір вільних» багатодітний батько з Почаєва Василь Горевич з дружиною розповіли Суспільному про п’ятьох синів.

«На фото є старший син Руслан, Толік, Саша, Олег. Іван, який добровольцем пішов, бо всі інші хлопці отримали повістки. А він каже: «Як так? Я також йду», — говорить Василь.

Батько Василь Горевич показує фото синів. Фото: Суспільне Тернопіль

Мати військовослужбовців ЗСУ Уляна Горевич розповіла, як сприйняла рішення синів іти воювати.

«Я не могла сприйняти того вибору, бо вони сказали батькові і мені: «Тату, ми ховатися не будемо. То наша країна і ми йдемо її захищати». І той менший, він астматик і алергік, пішов. Він сказав: «Куди брати туди і я». Я буду дуже щаслива, що мої діти прийдуть живі і здорові. Хоч четверо, одного згубили, додому. Всі мої хлопці на війні. А ті що ховаються, хочу їм сказати, що вони не є українці. Вони не люблять своєї країни, напевно. І не хочуть йти її захищати».

Мати військовослужбовців ЗСУ Уляна Горевич. Фото: Суспільне Тернопіль

Уляна Горевич каже, зараз Олег та Іван — ветерани війни. Їх звільнили від служби через стан здоров’я. Анатолій та Руслан продовжують захищати Україну на різних напрямках. Жінка розповіла про кітель з нагородами старшого сина.

«Це кітель мого старшого сина Руслана. Він був в АТО і зараз на повномасштабній війні. Цими нагородами його нагороджено під час АТО і зараз».

Кітель Руслана. Фото: Суспільне Тернопіль

Наприкінці січня цього року поховали Олександра. У серпні йому мало б виповнитися 50 років. Жінка зберігає останнє повідомлення від сина.

«Він написав, що в нього все добре. Я йому написала: «Ангела-хоронителя тобі і Матір Божа нехай охороняє тебе. Цілую, люблю». Він написав: «Дякую». Це останнє повідомлення було від нього».

Повідомлення від сина Олександра. Фото: Суспільне Тернопіль

Батьки щодня навідуються на могилу сина. Сьогодні до Олександра прийшла і його старша донька Галина. Вона каже, наприкінці січня батько збирався у відпустку, але не встиг — помер під час несення служби.

Батьки на могилі сина. Фото: Суспільне Тернопіль

«Найкращий тато. Він дуже хотів їхати додому. Вже взяв білети на 31 січня. Говорив, що скоро приїде. В нас були плани. Ми дещо планували вдома зробити. Поговорили і попрощалися. Кожного разу, як говорили, то він завжди казав: «Я вас люблю, діти. Цілую, обіймаю, сумую». Завжди так. Не було такого дня, щоб він такого не казав. Поговорили і все. Це була наша остання розмова. Ніхто не здогадувався, що може щось таке бути, що йому стане погано, чи що».

Донька Олександра Галина. Фото: Суспільне Тернопіль

Последние новости

Росіяни вночі вдарили по Харкову

У Харкові рано вранці, 21 травня, пролунали вибухи під час повітряної тривоги в області. Внаслідок атаки РФ постраждали люди. Про…

13 часов назад

Що б я сказала президенту Зеленському

Сьогодні, у пʼяту річницю інавгурації Зеленського, багато людей написали рефлексії з цього приводу. Згадали і обіцянки-цяцянки новоспеченого президента, і питання…

13 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 21.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 21.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

13 часов назад

Зеленський з нами доти, поки буде війна?

Відповідальна частина суспільства не дозволила Януковичу і ФСБ загнати країну в московітське ярмо. Відповідальна частина суспільства попереджала, що вибори по…

1 день назад

З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою, — постанова Кабміну

З 18 липня, тобто через 60 днів після набрання чинності закону про мобілізацію, розпочнуть надсилати повістки поштою. Про це йдеться…

1 день назад