Український Excalibur уразив дві САУ “Мста-С”

Артилеристи України за допомогою американського високоточного снаряда Excalibur влучили одразу у дві російські артилерійські установки.

Кадри з роботою українських оборонців показав волонтер Юрій Бірюков.

На дивно російські військові розмістили дві самохідні установки поруч. Цим скористались українці.

По позицію російської артилерії випустили два американські високоточні 155-мм снаряди M982 Excalibur.

Обидва снаряди влучили практично в одну точку та уразили 152-мм установки 2С19 «Мста-С».

«Я ось навіть не намагаюся зрозуміти, що саме робили ці дві САУ 2С19 Мста-С жопка до жопки. Хай там як, наша арта закінчила цю оргію.», – підсумував Юрій Бірюков.

Втрата дорогоцінних самохідних установок «Мста-С» послабляє артилерійських спроможностей російської армії.

Також подібні випадки демонструють ефективність західного озброєння над російським.

Пентагон вже значний період постачає українській армії високоточні керовані снаряди Excalibur.

Їхня точність буквально перетворює артилерійську зброю на снайперську зброю. Як заявляє виробник Raytheon, знадобиться до 10 звичайних снарядів, щоб досягти точності одного M982.

Excalibur це активно-реактивний снаряд і дальність стрільби ним залежить від самої артсистеми. Водночас вкрай важливо те, що вести вогонь цими снарядами можливо з будь-якої сучасно артилерійської системи стандарту НАТО.

Це можуть бути причіпні американські гаубиці M777, колісні французькі CAESAR, гусеничні німецькі PzH 2000. Зокрема доведена дальність пострілу Excalibur з M777 з довжиною ствола 39 калібрів складає 36 кілометрів. А ось вже CAESAR із 52-каліберним стволом здатний вести вогонь з нього на 46 км, а PzH 2000 на 48 км.

mil.in.ua

Ефективність дронів-камікадзе важко переоцінити. Про навички наших екіпажів знають і суміжники, яким ми з радістю допомагаємо за потреби. 14 БРОП НГУ «Червона калина» вирішили повернути свою позицію та покращити тактичне становище з нашою підтримкою. Було виявлено скупчення противника на спостережному пункті, після чого прийняте рішення — знищити. Дві спроби, два дрони — три 200-их та тимчасово 300-ий. Математика проста, складне лише опанування таких камікадзе, адже для всього потрібен час та зусилля. Але бійці підрозділу К-2 недарма займають своє місце, постійне навчання та вдосконалення — єдиний спосіб наблизити перемогу.

Теги: Excalibur

Последние новости

Порошенко розповів, про що домовляється на виставці озброєнь Eurosatory 2024

Петро Порошенко бере участь у міжнародній виставці передових систем наземної та повітряної безпеки Eurosatory 2024 та веде переговори із виробниками…

8 часов назад

Сдєлалі сєбя вмєстє

Homer: Українці так мріяли побороти кумівство Порошенко, що тепер мають на чолі країни незрозумілу хєрню без повноважень та відповідальності, куми…

9 часов назад

Вовчанськ — місто, якого більше нема

Вовчанськ - місто, якого більше нема. Оперативна ситуація там ніби й застабілізована, але місто вже фактично припинило існувати. Вражина там,…

10 часов назад

Російський удар по Харкову: кількість постраждалих продовжує зростати

Кількість постраждалих внаслідок російського обстрілу Харкова 22 червня зросла до 37. Загинуло троє людей. Про це повідомив очільник Харківської ОВА…

10 часов назад